"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: konya
| kötü dek geldi. yılbaşı bayramın 1. günü gecesi. ya yılbaşı kutlanacak yada müsait zamanda ve haram işlemeden yatılacak. bayram, hani müslümanız ya, dinen mübarek kutsal zamanlardan ya, kurbanı falan var.. kaçacak yer kalmadı herhalde:D ve kıvıracak tarafı. hani ramazan ve yılbaşı aynı zamana rastladığında, yok efendim normal zamanda içki içmek ve haram işlemek, ramazanda işlemek arasında fark yoktur diye fetvalarda (ağzı olan fetva veriyor) alınyordu ya!! sanki islamda kutsalzaman ve mekan yokmuş da, yada o zamanda işlenen günahlar normal zamandaki ile aynıymış havası oluşturulmaya çalışılmıştı, bazı tv ve medya gurubunca. artık kaçacak bir tarafı kalmadı. eh artık herkes inandığı neyse belli eder.. kötü rast getirdi:61 ... NOT:herkese mutlu yıllar. kurban bayramına kültürel bakana iyi bayramlar, inananların mübarek olsun.. ulubatli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-12-06 20:17 . |
| #2 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| kurbanın ilk gecesinin akşamı yılbaşı.Koyunu kestikten sonra yanına bir bardak bira ekleyebilirsiniz yani.Akşama şenlik var. iyi yıllar iyi bayramlar. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| İçki içiyorsan günahı sanadır başkasına değil,seninle Allah arasında,ha normal zamanda içmişsin ha bayramda ne fark eder?:D Ben bayramımı da yılbaşımı da kutlayacağım valla ![]() Herkese iyi bayramlar iyi yıllar dileyeyim buradan da. saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #4 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Günah herzaman günahtır. Kurbanda alınan alkolün normal zamandakinden ne farkı olacak ki? Her yılbaşında olduğu gibi, bu yılbaşının da vazgeçilmezi alkol baş köşede olacaktır. ![]() saygılar... |
| #5 | ||
| Alıntı:
ne güzel değilmi, kurban etine rakı.. artık dürüstçe, bizler kafirliğimizi (islama göre islam olmayan) ilan ediyoruz dersiniz. evet uç bir söylem. kutsal zaman ve mekandaki günahlar normal zaman ve yerdeki günahlardan farklıdır. bunu anlamak ve algılamak zorluğu çekilmemesi gerekiyordu. dürüst olan herkes anlayabilir, inanmasına gerek yok. dürüstlükten zarar değil fayda gelir. ne var günah her yerde günahtır ve her zamanda günahtır. allah bilir bu mantık, komşusunda cenaze varken, bangır bangır düğünde yapar. ve bir müslüman nasıl bu şekilde inancına bakar. peygamber zamanında, oruç tutan müslümanların karşısında yemek yiyen çocuğunu azarlayan müşrik geldide aklıma. çoğu müslümanım diyenlerin o müşrik kadar dinine saygısı olsun. islamda eğlence yok değildir. yılbaşıda bayramda olması sebebi ile eğlence olur. ama tartışmasız haram olan bir şekilde kutlanılması, hemde kutsal kabul edilen bir günde. tabi ünüversite sınavında '...hangisi çokdaha büyük günahtır' diye bir soru gelse, herkesin doğru cevabı vereceği gün gibi ortada..'kutsal zaman ve mekandaki günahlar' şıkkı... ama bu dünya öyle bir sınavki, sadece bilgi seviyesi test edilmiyor. Hz. Allah benim haklarımdan (ibadet) kurtulma ve günahlarınızın bağışlanma şansı var diyor, ama karşıma kul hakkı, şirk ve sapıklıkla gelmeyin. belki şirkte anlaşılma zorluğu çıkabilir, diğerleri normalde çok rahat anlaşılır. yılbaşını anladıkda çam ağacı katliamı, ya noel baba.. bırakın islamı, türk kültürünün, şuanki anadolu kültürünün yılbaşı kaygısı yoktur ama kurban bayramı kaygısı vardır. hindi kesilmesini, hristiyanlar açısından anlıyorum, sonunda ziyafet var. bizimkiler için, çam ağacı, hele noel baba ne oluyor. gavurlaşıyoruzmu ne?!! başörtülü tesetürsüzler, avrupanın değerleri için mücadele veren islamcı gözüküp, oyları götüren akp, kutsal gün ve yerlerde harama cevaz arayanlar, islam islam deyip, şeriat denince sıvışanlar, birde şeriatın ve islamın altını oymaya çalışanlar. yok islamda bu ceza yokmuş, yok islam sadace sofilikmiş, islamın tanımadağı dinlerle uzlaşmaya çalışmakmış.... Allahım sen islamı müslümanlardan koru.. şaka şaka. islamı kıyamete kadar koruyacağını söyleyen Hz. Allah. bir müslüman böyle bir şey diyemez. | |
| #6 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Jun 2006 Ülke / Şehir: trabzon
| malasef yılbaşı akşamı kutlama yapmayacağım bana ters geliyor, erkenden yatıp bayram namazına gideceğim bu yüzden erken yat, erken kalkmak lazım... |
| #7 | |
| kurban bayramında kaçan kurbanlıkarı izlemek hoş oluyor. benim için çok eğlenceli. hiç rast gelmedim ama tv den komik oluyor. ben kurbanda raytingimi bu haberleri veren kanallara veriyorum. arasıra bu kurbanlık boğa falan olursa heycanlıda oluyor. durdurulamayınca, bildik durum inek getiriyorlar.. |
| #8 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Devrimin olduğu her yer
| Ben şahsen gideceğim salaş meyhanene'nin birine sabaha kadar içeceğim. bu dinciler nasıl bizim bayramımızı hiçe sayıyolarsa bende onlarınkine saygı göstermem. Ne zaman ki onlar 1 mayısı bayramdan sayar bizde onların bayramına saygı gösteririz !!! |
| #9 | |
| inat olsun. bence eğlenmek için iç inat olsun diye değil. doğal ol. kominizm dinmide dini bayramla karşılaştırıyorsun. |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Herkes kafasına göre takılsın derim.. Yılbaşı hristiyanları bağlar ama bakıyorum hristiyanlardan çok müslümanlar derdine düşüyor ![]() Yok kurban etiyle içki içilir mi yok sarhoşken namaza gidilir mi Yahu bunların cevabını bilmiyor musun..EE daha ne maksat ortalığı bulandırmak BOŞU BOŞUNA Bana ne elin bayramından benim bayramlarımın getirdikleri ve gereklilikleri bunlardır bunlardır... Senden olmayan bir bayram hakkında fazlaca yorum yapmak özellikle müslümanların yapması komiğime gidiyor... Efendim sen kurbanını kes namazını kıl büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öp!! Nassıl gereksiz bir mevzudur müslümanlık adına Hadi selametle Elin bayramından bize ne ?? deyip çık işin içinden |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|