"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Beş birinci de özel okullardan çıktı Fen ve Anadolu liselerine giriş için yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı’nda (OKS) birinci olan 5 öğrenci özel okullardan çıktı. İlk üç dereceyi paylaşan 13 adayın içinde sadece 3 devlet okulu öğrencisi yer alabildi. Sınavda 2 netten az çıkaran 65 bin öğrencinin puanı hesaplanmadı. Edirne en başarılı il olurken, ilk 40’a Doğu’dan Malatya ve Elazığ girdi. Sonuçları değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, meseleyi özel okullar ve devlet okulları şeklinde ayırmadıklarını belirtti. Sınavın birincilerinden Özel Merter Fatih Koleji öğrencisi Reyyan Ergüder, 1 yanlışının bulunduğunu belirterek, “Soruların tümünü yapanların çıkacağını tahmin ederek bu sonucu beklemiyordum.” dedi. Dershane olarak Anafen’i seçen Ergüder, liseye okulunda devam etmek istiyor. Birincilerden biri de Malatya’dan çıktı. Rahime Batu Koleji ve Hügem Dershanesi öğrencisi Büşra Eroğlu, başarısında ailesinin de büyük payı olduğunu kaydetti. İlk hedefi ÖSS ve bilim olimpiyatlarında dereceler yapmak olan Büşra, genetik mühendisi olup insanın şifresini çözmeyi hedefliyor. Fen ve Anadolu liseleri türü okullara giriş için yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı’nda (OKS), soruların tamamını doğru yaparak birinci olan 5 öğrencinin hepsi de özel okullardan çıktı. İlk üç dereceyi paylaşan 13 öğrencinin içinde sadece 3 devlet okulu öğrencisi yer alabildi. Sınavda 65 bin öğrenci ham puanları hesaplanamadığı için ‘sıfır çekerken’, Edirne en başarılı il oldu. En başarılı iller içinde ilk 40’a Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden hiçbir il giremezken, Doğu Anadolu’dan Malatya ve Elazığ ilk yarı içinde yer aldı. Kopya çektiği tespit edilen 236 öğrencinin sınavları iptal edildi. OKS sonuçlarını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara’da Başöğretmen Salonu’nda düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Buna göre, sınavda kızlar erkeklerden daha başarılı sonuç alırken, Edirne en başarılı şehir oldu. İkinci sırayı Ankara, üçüncü sırayı Eskişehir alırken, sonuncu olan 10 il ise şöyle belirlendi: Muş, Van, Bitlis, Bingöl, Şanlıurfa, Kars, Mardin, Ardahan, Ağrı, Hakkari ve Şırnak. İlk 40 il içinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden hiçbir il yer almazken, Doğu Anadolu Bölgesi’nden Malatya ve Elazığ en başarılı 40 şehir arasına girdi. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #2 | |
| Devletin başını iki eli arasına alıp düşünme vakti geldi de geçiyor. Devlet okullarının eğitim düzeyini gösteren güzel bir örnek. Zenginler daha iyi eğitim alırken fakirler iyi eğitimden mahrum bırakılıyor. Oysa eğitim eşitliği anayasal bir haktır. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Bencede özel okula gidenlerin ayrıcalığı işte... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|