| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Ben köyümü özledim./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Kocaeli
| Ben köyümü özledim. Biliyorum size tanıdık gelecek bu söylem ama "Ben köyümü özledim". Bugün ne yaşadığım sorunlar ne iş telaşı ne okul telaşı ne bayram tatili beklentisi ne sınavlara hazırlık aklımda mırıldandığım ve düşündüğüm şey söylediğim gibi "BEN KÖYÜMÜ ÖZLEDİM". Uzun zaman oldu köyüme gitmeyeli.Fazla edebi bir usluba sahip biride olmadığımdan şimdiden kusuruma bakmayınız.Anlattıklarım köyünü özleyen bir köylüye ait olduğu için hoş karşılıyacağınız kanısındayım zaten bu konuda Genelde sabahın erken saatlerinde köyümün yolunda beliririm.Temiz havayı soluyunca ister istemez insanda bir zindelik belirir ve bir heyacan.Uzaktan birbirine dostça sokulmuş köyümün irili ufaklı evleri gözüme ilişiyor.Yavaş yavaş evime doğru ilerliyorum biriktirdiğim pekte temiz olmayan çamaşır dolu çantalarımla.Gene anneme iş düşecek ve bu ne hal diye söylenecek napalım BEN KÖYÜMÜ ÖZLEDİM seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-09-07 14:44 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| O da köyünü özlüyor!! Sevgili dostum, sen gerçekten köyünü çok özlemişsin! Umarım hayatın boyunca böyle içten, böyle insani, bunca duyarlı ve kıymet bilen olur tüm özlemlerin ve umarım bu yönünü hiç kaybetmezsin. Çünkü böyle değerleri kaybetmek, yavaş yavaş insan yanından da uzaklaşmaya başlamak demek olur. Öyle samimi ve sıcak anlatmışsın ki özlemini, hani yazmayı da beceremem diyorsun ya içtenlikle işte biraz daha zorlasan insanın gözlerinin yaşararak dinlemesi içten değil. Yine de okuyunca seni kolundan tutup köyüne götürmek geliyor insanın içinden. Yeter artık bu özlemi bitirme vakti deyip sonlandırmak sonra da karşına geçip gözlerindeki mutluluğu seyretmek. Belki biz köyde doğup yaşama şansına hiç sahip olmadık. Ne yazık ki büyük şehirlerin memleketliği de o kadar duyarlı olmuyor. Köy havası, oradaki yaşamın daha anlamlı, daha gerçek ve duygulu olması başkadır muhakkak. Ben sadece yazları ailemin köyüne gidince o havayı anlamaya almaya çalışıyorum o kadar. Ama insan pek aidiyet hissetmiyor. Çünkü bir yaşanmışlık, bir anı yok. Ben sendeki bu özlemi, eski oturduğumuz semtteki komşumuz olan Alevi bir dostumuz var onda da görüyorum her zaman. Erzurumlu, yaşlı biri. 67 yaşında. 18 yaşında köyünden çalışmak için ayrılmak zorunda kalmış. Anne yok, baba başka biriyle evlenmiş o da bakmamış. Üç kardeş kalkıp gelmişler ve burada yaşam kurmuşlar. Olağanüstü hayranlık duyduğum aramda sıkı gönül bağı olan biridir. Ne zaman başım sıkışsa manevi anlamda, hemen ona koşarım. Uzun uzun bahçe sohbetlerimiz olur. Her sözüne inanır güvenirim. Varlığıyla kendimi şanslı sayıyorum. Biraz çocuk gibidir. En çok bu yanını seviyorum. İnsanlığını hiç kaybetmemiş. Hayat onu bozamamış. Belki de hayattan uzak kalarak yaşadığı için. Yalnızlığı seviyor ve ilkokul mezunu bile değilken inanılmaz güzel şeyler yazıyor. Kelime haznesi zayıf , cümle kurma bilgisi yok, şiir nasıl yazılır, düz yazıyla farkı nedir hiç bilmez. Yüreğinden geçtiği gibi yazar. Her gidişimde biriktirdiklerini hazine gibi döker önüme. Ben de yazmayı sevdiğim için ortak yönümüz bizi daha da bağlıyor. Uzun uzun okuyup tartışırız, düzeltmeler yaparız. Geçenlerde mutlu olsun diye bütün yazdıklarını aldım ve kitap halinde geri vereceğim kaybolmasınlar istiyorum dedim. Çok mutlu oldu hepsini alıp eve geldim. Yazdıkların bana onun yazdıklarını hatırlattı. Şiirler boyunca sürekli köyünden, özleminden bahsedip duruyor. Gözlerimden yaşlar aka aka yapmıştım düzeltmeleri. Ama kesinlikle dokunup bozmadan, eklemeden yüzeysel. Hiç bitmiyor hasreti. Sanki köy köy değil, bir insan, bir çocuk, bir ana baba, bir Tanrı, kutsal bir varlık onun gözünde. İnsanın içi burkuluyor. Tıpkı şu an senin köyüne insanın gidesinin gelmesi gibi ben de oraya gitmeyi çok istiyorum. Şiirleri sayesinde köyün her yerini biliyorum nasılsa. Her ayrıntısını, anlamını. Gerçekten görmek istiyorum onunla. Kim bilir nasıl heyecanla anlatacak bana gittiğimizde. Sabırsızlıkla yazı bekliyorum doğrusu. Yalnız değilsin anlaşılan. Demek köy hasreti gerçekten böyle bir şey. Nasıl kıskanıyorum sizleri. Keşke bana ait, doğup yaşadığım, anılarımın olduğu bir köyde doğup büyüseydim. Çok büyük bir eksiklik. Çok üzülüyorum. Sana onun şiirlerinden birini yolluyorum. Ne kadar benziyor gör diye. Sevgilerimle. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Söyle bana güzel köyüm İki dere arasında temelini kim kurdu? Bak etrafında tepeler, dağlar var Kimler geldi, kimler gitti söyle bana güzel köyüm? Gurbet elde hep seni özledim Sevgini içimde gizledim Sende doğdum ama bir sefa sürmedim Zevki sefanı süren övünsün benim güzel köyüm Çağlayıp akıp gider güzelim pınarlarım Etrafını süslemiş yemyeşil ormanların Çok güzel olur baharların yazların Görmeye doyamadım seni benim güzel köyüm Günelerinde koyun kuzu otlattım O güzel günleri hiç unutmadım Çok yer gezdim senden güzel bulamadım Benim için en güzel sensin benim güzel köyüm Kışın karın çok olsa da asla üşütmez Sevgin hasretin gönlümden hiç gitmez İnsan olan doğduğu köyü unutmaz Herkesin köyü kendine güzel benim güzel köyüm Hasan dedem der ki havası suyu güzel Güz gelince ağaçları döker gazel Ölüp de sana gelirsem eğer Beni de kabul eyle benim güzel köyüm İşte, gördüğün gibi o da köyünü özlüyor ve senin gibi yazıyor. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Şu an yazarken bile gözlerimden yaşlar geliyor. Belki hislerimle ne olduğunu hissedemem ama kesinlikle çok iyi anlayabiliyorum. Bazen insanlar yakınlarını ziyaret edebilmek için yanlarına gömüyorlar. Ama bu çok bencilce. Köyünü bu kadar seven, hasret çeken birini mutlu olması için öldüğünde çok sevdiği köyüne götürüp onunla koyun koyuna buluşturmak, hasreti dindirmek gerek. Ona sözüm var bunu vasiyet kabul ediyorum. Çocuklarına da söyleyeceğim. Olmadı dava açar yine de köyüne kavuştururum. Ya da hastalanınca akıl verir köyüne gitmesini sağlarım. Planlarımız çok yani onunla. Allah gecinden versin tabi ki. Daha köyüne gidip gezeceğiz, şiirlerimizi dağlarda okuyacağız, hayallerimiz var. Dilerim sen de köyüne sevgini, hasretini hiç gönlünden eksik etmezsin. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Kocaeli
| Yazınızı okudum daha önce ama cevap yazmak şimdiye kısmet oldu.Elbette insan olarak benzer ve ortak yönlerimiz çok fazla.aktardığınız şiirde ben kendimide buldum.Derler ki hasret aşktan gelir yalnız aşığına varınca biter inşallah bende köyüme kısa bir süre içinde gidecem merak etmeyin benim adıma.Darısı özlem çekenlerin başına.Sizi ensevdiğinize emanet ediyorum dostunuzla birlikte.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|