| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Matematik icat mıdır? Keşif midir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Bilimsel kavramlar-Mantık, Matematik, Hukuk |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Matemetatik varolmuş olup insan beyninin gelişim göstermesiye zamanla keşfedilmiş midir? Yoksa değişen zamanın şartları doğrultusunda icat mı edilmiştir? Bana keşfedilmişliği daha yakın geliyor. Var olan bir kuram üzerinden farklı yönlerinin zaman geçtikçe ortaya çıkması, onun ilk kullanılmaya başlamadan öncesinde de var olupta kefedildiğini yansıtabilirmi? __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Doğada sayı diye bir kavram yoktur. Matematik başlı başına insanların ihtiyaçları doğrultusunda icat ettiği bir yöntemdir. İhtiyaçlar insanları bilimsel çalışmalara yöneltir. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #3 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bana göre değişen zaman koşullarına, ve insanların ihtiyaçlarına göre icat edilmiştir. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| başlangıcı icat sonrası keşiftir. (Gökhan Demirci - Matematik Öğretmeni) __________________
Av köpekleri henüz avluda oynaşıyor, ama avları, daha şimdiden ormanda ne kadar hızlı koşarlarsa koşsunlar, ellerinden kurtulamayacaklar. F. Kafka |
|
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Varolan bir şeyin insanlar tararından keşfidir. __________________
Bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını sağlamazsa şunun bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz Selanikli biri... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Ben keşif olduğunu düşünmüyorum.Bence günlük hayata ayak uydurmak için yapılmış bir icattır.Ben insanların bazı şeyleri konuşmaya aktarma çabaları sonucu ortaya çıktığını düşünüyorum.Konuşmanın çevrilmesi bu dile...İcat sayılır sanırım bu da.... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Matematik bir icat veya bir keşif değildir; bir gereksinimdir. Er ya da geç matematik zaten bulunacaktı. Yani bu yönüyle bir keşif sayılamaz. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
|
| #8 | |
| Bana göre matematik,hem icat hem keşiftir.Çünkkü matematik ilk başta bir icattı.Daha sonra insanların keşfettikleri yeni bilgiler katılarak zenginleştirildi. __________________
Kelimenin tam anlamıyla gerçek bir demokrasi hiç bir zaman varolmadı ve varolmayacaktır. J.J.ROUSSEAU |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Bu bir çelişkidir...Bunu söyleyebilmek için sonsuzlıuktan gelmemiz gerekir(insanlık tarihi)...Ama biz sonsuzluktan gelmiyoruz ki... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> | |
|
| #10 | |
| Ben çelişki olduğunu düşünmüyorum.Matematiğin ilk defa Mısırlılar tarafından icat edildiğini hepimiz biliyoruz.Ama onlar sadece pi sayısını,dört işlem gibi konuları bulmuşlardır.Ama daha sonra insanlar bunları geliştirmişlerdir.Polinom,fonksiyon ....gibi __________________
Kelimenin tam anlamıyla gerçek bir demokrasi hiç bir zaman varolmadı ve varolmayacaktır. J.J.ROUSSEAU |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|