"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

1 Mart tezkeresi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski20-12-06, 19:16  #1
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir
1 Mart tezkeresi

Amerikanın Irak ı işgel etmesinin üstüne yıllar devriliyor.Şimdiye kadar 650000 kişi öldü bu hain savaşta.Irak tam bir kaos içinde ve üçe bölünmek üzere.Şii ve sünniler arasında bir iç savaş var ve ateş bölge ülkelerine sıçrayabilir.Tezkere devrinde olduğu gibi şimdi de bir grup tezkereyi savunumaya devam ediyor.Sizin fikriniz ne ? Saygılar
Eski20-12-06, 20:56  #2
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Türkiye bugünde,tezkere zamanında olduğu gibi,daha doğrusu her zaman olduğu gibi her zaman aldatılmıştır.Halk,hiçbirşeyin farkında olmadan siyaset içinde çalkantılara ve çövenizme itiliyor.Bunun en güzel örneğini K.Irak'a asker gönderme ile ilgili tezkerede gördük.Daha doğrusu Amerikan askerlernin ırak'a Türkiye'den girme teşebbüsü diyebiliriz.Bir kere,şu an Amerika istediği an Türkiye ve üslerini lojistik destek için kullanabilir ve Türkiye'nin buna itiraz hakkı yoktur.Bu maddelerle belirlenen bir kesinliktir.Halk zannediyor ki,tepkimizle tezkereyi meclisten geçirmedik!Yok öyle birşey,biz sadece Amerikan askerlerini 500 km öteye sürükledik.Bugün Irak'a giden tüm destek İncirlik'ten kalkmaktadır.Amerika'nın bu savaştaki en büyük desteği sömürdüğü devletlerdeki üstleridir.Sen git Irak'ı sömürmeye çalışan bir ülkeye destek ver,ondan sonra biz savaşta fiilen yokuz olsun bu durumun adı...Irak'takilerin yerinde olsam,direniş içerisinde Türklere de saldırırdım.Güya askerimiz yok orda.!Bu kandırmaca hep sürüp gidecek...Bakın eğer Amerika Suriye veya İran'a girerse(zor ama),Türkiye bu desteğe devam ettiği sürece adamlar kayıtsız kalıyorlar mı bu duruma hep birlikte görücez.Adam gidip Amerikan uçaklarıyla havada savaşmaktansa,konuçlandığı yerleri vurur ve buna da hakkı vardır.Tarafsız olacaksan insanları kandırmadan politikanı belirleyerek koyacaksın.Bugün Irak'ta ölen sivillerden Türkiye'de sorumludur.Buna karşı çıkmayıp susmayı efendilik sayan her birey katildir,sömürgecidir.
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 15:45  #3
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Nostrum şöyle demiş:

Türkiye bugünde,tezkere zamanında olduğu gibi,daha doğrusu her zaman olduğu gibi her zaman aldatılmıştır.Halk,hiçbirşeyin farkında olmadan siyaset içinde çalkantılara ve çövenizme itiliyor.Bunun en güzel örneğini K.Irak'a asker gönderme ile ilgili tezkerede gördük.Daha doğrusu Amerikan askerlernin ırak'a Türkiye'den girme teşebbüsü diyebiliriz.Bir kere,şu an Amerika istediği an Türkiye ve üslerini lojistik destek için kullanabilir ve Türkiye'nin buna itiraz hakkı yoktur.Bu maddelerle belirlenen bir kesinliktir.Halk zannediyor ki,tepkimizle tezkereyi meclisten geçirmedik!Yok öyle birşey,biz sadece Amerikan askerlerini 500 km öteye sürükledik.Bugün Irak'a giden tüm destek İncirlik'ten kalkmaktadır.Amerika'nın bu savaştaki en büyük desteği sömürdüğü devletlerdeki üstleridir.Sen git Irak'ı sömürmeye çalışan bir ülkeye destek ver,ondan sonra biz savaşta fiilen yokuz olsun bu durumun adı...Irak'takilerin yerinde olsam,direniş içerisinde Türklere de saldırırdım.Güya askerimiz yok orda.!Bu kandırmaca hep sürüp gidecek...Bakın eğer Amerika Suriye veya İran'a girerse(zor ama),Türkiye bu desteğe devam ettiği sürece adamlar kayıtsız kalıyorlar mı bu duruma hep birlikte görücez.Adam gidip Amerikan uçaklarıyla havada savaşmaktansa,konuçlandığı yerleri vurur ve buna da hakkı vardır.Tarafsız olacaksan insanları kandırmadan politikanı belirleyerek koyacaksın.Bugün Irak'ta ölen sivillerden Türkiye'de sorumludur.Buna karşı çıkmayıp susmayı efendilik sayan her birey katildir,sömürgecidir.
Ben de bu sorumluluğu duyduğum için tartışmayı açtım.Çünkü o 1 mart dönemi benim için utanç günleriydi.CNN(harbisi) de tezkernein 1 gün öncesi bir program yapılmış ve Türkiyenin tavrı sorulmuştu.Dünyanın dört bir köşesinden insanların niyetlendiğimiz kalleşçe tutum için söyledikleri sözleri duyunca ilk kez TÜRK olmaktan utandım.
Tayyip Bey yatsın kalksın tezkerenin kabul etmediğine şükretsin.Irak bataklığına bir saplansaydık onu TAKSİM meydanında asılmaktan kimse kurtaramazdı.
Eski21-12-06, 15:58  #4
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Alıntı:
Sayın ulgenerlik şöyle demiş:

Ben de bu sorumluluğu duyduğum için tartışmayı açtım.Çünkü o 1 mart dönemi benim için utanç günleriydi.CNN(harbisi) de tezkernein 1 gün öncesi bir program yapılmış ve Türkiyenin tavrı sorulmuştu.Dünyanın dört bir köşesinden insanların niyetlendiğimiz kalleşçe tutum için söyledikleri sözleri duyunca ilk kez TÜRK olmaktan utandım.
Tayyip Bey yatsın kalksın tezkerenin kabul etmediğine şükretsin.Irak bataklığına bir saplansaydık onu TAKSİM meydanında asılmaktan kimse kurtaramazdı.
Sayın ulgenerlik !

Liderlik; dejantajları avantaja, başarısızlıkları da başarıya dönüştürme becerisidir. Lidreliğin en önemli hususiyetlerinden biri de risk alma becerisine sahip olmaktır. Riskten korkanlar sıradan, risk alabilenlerse lider olurlar.

Aynı şeyler Atatürk içinde geçerliydi. Sıradan olmadığı için lider oldu. O günün şarlarını şöyle bir hayal ettiğinde, böyle bir işe koyulmaya kim cesaret edebilirdi ki.

Saygılarımla.
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 16:00  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Sayın ulgenerlik !

Liderlik; dejantajları avantaja, başarısızlıkları da başarıya dönüştürme becerisidir. Lidreliğin en önemli hususiyetlerinden biri de risk alma becerisine sahip olmaktır. Riskten korkanlar sıradan, risk alabilenlerse lider olurlar.

Aynı şeyler Atatürk içinde geçerliydi. Sıradan olmadığı için lider oldu. O günün şarlarını şöyle bir hayal ettiğinde, böyle bir işe koyulmaya kim cesaret edebilirdi ki.

Saygılarımla.
Kusura bakmayın düşüncenizi pek anlayamadım.Tayyip Beyden liderlik gösterip tezkereyi geçirmesini mi isterdiniz?Açıklık getiriseniz sevinirim
Eski21-12-06, 16:19  #6
mcpo
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2006

Sayın ulgenerlik,

maalesef, bir milli politikamız yok!..
Oradan oraya savruluyoruz.. Milli bir politikanız yok ise.. kimse sizi kaale almaz.. Irak teskeresindede böyle olmuştur..

Bu yorumumu politik görüşümden lütfen muaf tutunuz..tamamen kişisel görüşümdür..

Düşünün ülkede bir iktidar var.. Bir dış ülke sizin bu iktidarınıza güvenip bazı kararlar alıyor..
hatta bu kararları bir AT pazarlığı yaparak alıyorsunuz..
Ama , iktidar verdiği sözü tutamıyor.. daha doğrusu ..İktidar olduğunu ama muktedir olamadığını gösteriyor..ve komik duruma düşüyor..
Niye böyle olmuştur!..
Çünkü milli bir politika yoktur..
Eğer milli politikayı her parti..her iktidar kendi kafasına göre belirlemeye kalkarsa..işte böyle TÖKEZLER..
Ve ABD haklı.. seninle mi uğraşacağım diye.. kürtler ile..ittifak kurdu!..
İşte milli politika budur.. ABD çıkarlarına ne hizmet ediyorsa.. adam onu yapar..
Ne oldu.. ağlaştık ..sızlaştık!..
İkinci tezkerede ..Tükürdüğümüzü, bize yalattılar...
İkinci kez yıkıldık.. Onursuz..şahsiyetsiz.. bir millet olarak
Karikatür dergilerinde Karikatürlerimiz çıktı..
Ben çıksın veya çıkmasın demiyorum.. Ama milli politika ne ise.. Adamlara baştan bu MERTÇE söylenmeliydi.. Bunu başaramadık KIVIRDIK!..
Kısacası DIŞ işlerinde rezil olduk...
Hatalardan ders almıyoruz.. Hala daha bir milli politikamız yok..
Parayı veren ..düdüğü çalıyor!...

saygılar.
mcpo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 16:55  #7
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın mcpo şöyle demiş:

Sayın ulgenerlik,

maalesef, bir milli politikamız yok!..
Oradan oraya savruluyoruz.. Milli bir politikanız yok ise.. kimse sizi kaale almaz.. Irak teskeresindede böyle olmuştur..

Bu yorumumu politik görüşümden lütfen muaf tutunuz..tamamen kişisel görüşümdür..

Düşünün ülkede bir iktidar var.. Bir dış ülke sizin bu iktidarınıza güvenip bazı kararlar alıyor..
hatta bu kararları bir AT pazarlığı yaparak alıyorsunuz..
Ama , iktidar verdiği sözü tutamıyor.. daha doğrusu ..İktidar olduğunu ama muktedir olamadığını gösteriyor..ve komik duruma düşüyor..
Niye böyle olmuştur!..
Çünkü milli bir politika yoktur..
Eğer milli politikayı her parti..her iktidar kendi kafasına göre belirlemeye kalkarsa..işte böyle TÖKEZLER..
Ve ABD haklı.. seninle mi uğraşacağım diye.. kürtler ile..ittifak kurdu!..
İşte milli politika budur.. ABD çıkarlarına ne hizmet ediyorsa.. adam onu yapar..
Ne oldu.. ağlaştık ..sızlaştık!..
İkinci tezkerede ..Tükürdüğümüzü, bize yalattılar...
İkinci kez yıkıldık.. Onursuz..şahsiyetsiz.. bir millet olarak
Karikatür dergilerinde Karikatürlerimiz çıktı..
Ben çıksın veya çıkmasın demiyorum.. Ama milli politika ne ise.. Adamlara baştan bu MERTÇE söylenmeliydi.. Bunu başaramadık KIVIRDIK!..
Kısacası DIŞ işlerinde rezil olduk...
Hatalardan ders almıyoruz.. Hala daha bir milli politikamız yok..
Parayı veren ..düdüğü çalıyor!...

saygılar.
Tezkerenin doğruluğu yanlışlığı noktasında çıkarsak sonuna kadar size katılıyorum.Dört yılda dış politikada yapılan hatalar üç kuruşluk saygınlığımızı da bitirmiştir.Biz ekonomide bile ulusal çıkarlarımızı savunamazken dış politikada nasıl savunalım.Ondan sonra zapsu denen şaibeli şahıs başbakan sıfatı taşıyan biri için "bu adamı süpürmeyin onu kullanın deme" cesaretini gösteriyor ve hiç bir tepki gelmiyor.Türkiyeye bu hale getirenlere yazıklar olsun.Saygılar
Eski21-12-06, 17:16  #8
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Alıntı:
Sayın ulgenerlik şöyle demiş:

Kusura bakmayın düşüncenizi pek anlayamadım.Tayyip Beyden liderlik gösterip tezkereyi geçirmesini mi isterdiniz?Açıklık getiriseniz sevinirim
İnsanın olduğu kadar, ülkelerinde ileriye yönelik hedefleri ve ülküleri olmalı. Ulus ve uluslarası düzeyde vizyonu ve sahip çıkacağı, projelendireceği hedefleri olmalı.

Bu konuda oldukça sıkıntılıyız. Zannederim henüz arayış içindeyiz.

Saygılarımla.
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 17:41  #9
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

İnsanın olduğu kadar, ülkelerinde ileriye yönelik hedefleri ve ülküleri olmalı. Ulus ve uluslarası düzeyde vizyonu ve sahip çıkacağı, projelendireceği hedefleri olmalı.

Bu konuda oldukça sıkıntılıyız. Zannederim henüz arayış içindeyiz.

Saygılarımla.
Güzel şeyler söylüyorsunuz.Buna diyecek birşeyim yok.Ancak somut düşüncenizi anlayamamıştım.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)