"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Aile Planlaması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Anket Sonuçlarını Göster: Doğum kontrolü olmalı mı?
evet21 91.30%
hayır2 8.70%
Oy Verenler: 23. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski20-12-06, 21:35  #1
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Aile Planlaması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Ülkemizde aile planlaması gerekli midir ?
Neden gereklidir ya da gereksizdir ?
Eski21-12-06, 15:17  #2
onur0226

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: ankara

gerekli olduğu konusunda hiçbir şüphem yok...

sağlıklı politikalar yürütebilmek için aile planlaması yapmak gerekir...
halkın ne olduğunu ne olmadığıı ve ne olması gerektiği konusunda bilinçlenmek için bunu aileden başlatmak gerekir....bu yolla yönetim , halkın ihtiyacı ve çağın gerektirdikleri arasında bir parallelik kurulabilir diye düşünüyorum....
onur0226 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 16:33  #3
yazzarr
Ayrıldı

yazzarr'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Aile planlaması gerekli kesinlikle. Bunun önlemini almak, ilk önce eğitimden başlıyor bana göre.

yazzarr Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-12-06 16:40 .
yazzarr is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-06, 18:08  #4
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Zaten bu tür çalışmlar Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından ve çeşitli komisyonlar ile yapılmaktadır...
Ancak yeterlimi??
Bu tartışılır..
Eski25-12-06, 19:23  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Geri kalmış bölgelere yalnız fabrika yol götürmekle olmuyor.İlk götürüleceklerden biri de ne yazıkki prezervatif.Yoksa biz bu nüfusu tövbe besleyemeyiz.Saygılar
Eski25-12-06, 19:27  #6
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ulgenerlik şöyle demiş:

Mesajı Göster
Geri kalmış bölgelere yalnız fabrika yol götürmekle olmuyor.İlk götürüleceklerden biri de ne yazıkki prezervatif.Yoksa biz bu nüfusu tövbe besleyemeyiz.Saygılar
Doğru vallahi.
Merak ediyorum:Acaba aile planlamasına yönelik olarak, geri kalmış bölgelerdeki belediyeler de herhangi bir çalışma yapıyorlar mı ?
Eski25-12-06, 19:30  #7
erdi

erdi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ulgenerlik şöyle demiş:

Mesajı Göster
AB kararı ile tek uygulanmayan ülke Rusya'ydı.
Artık bütün avrupa gibi Rusya'da da 2. doğan çocuk için 9.000 euro veriliyor nufusu artırmak için her teşvik yolu deneniyor...
Bu iş gücünü kullanabilirsek çok büyük bir avantaj olur, yatırımları çekecek olanda insanlar değilmi!!
Ama, işte bu planlama iyi yapılmalı bilinçsiz bir şekilde nufus artmamalı....
Yoksa dediğiniz gibi sonuçları ağır olur..
Eski25-12-06, 19:39  #8
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın erdi şöyle demiş:

Mesajı Göster
AB kararı ile tek uygulanmayan ülke Rusya'ydı.
Artık bütün avrupa gibi Rusya'da da 2. doğan çocuk için 9.000 euro veriliyor nufusu artırmak için her teşvik yolu deneniyor...
Bu iş gücünü kullanabilirsek çok büyük bir avantaj olur, yatırımları çekecek olanda insanlar değilmi!!
Ama, işte bu planlama iyi yapılmalı bilinçsiz bir şekilde nufus artmamalı....
Yoksa dediğiniz gibi sonuçları ağır olur..
Sayın erdi,
Sizi yanlış anlamıdıysam çocuk yapmanın Avrupa'da teşvik edildiğini yazıyorsunuz. Hatta 9.000 Avro ile...
Valla benim 2. çocuk 4 ay önce Almanya'da doğdu 5 Cent alamadık. Sadece çocuk parası olarak ayda 150 Avro veriyorlar o kadar. Bu para da çocuğun bezine mi yetsin, mamasına mı, üstüne başına mı yoksa kreşe mi (yuvaya mı) ?
Sayın erdi,
Verdiğiniz bilgide bir yanlışlık olabilir mi ?
Eski25-12-06, 20:29  #9
erdi

erdi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Gılgamış şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın erdi,
Sizi yanlış anlamıdıysam çocuk yapmanın Avrupa'da teşvik edildiğini yazıyorsunuz. Hatta 9.000 Avro ile...
Valla benim 2. çocuk 4 ay önce Almanya'da doğdu 5 Cent alamadık. Sadece çocuk parası olarak ayda 150 Avro veriyorlar o kadar. Bu para da çocuğun bezine mi yetsin, mamasına mı, üstüne başına mı yoksa kreşe mi (yuvaya mı) ?
Sayın erdi,
Verdiğiniz bilgide bir yanlışlık olabilir mi ?
Verdiğim bilgide yanlış yok ama sizin doğum prosedüre uymuyor olabilir...
Hele Almanya'da Türk dilini bile konuşulmasını istemeyenlerin bir Türk çocuğu için 9.000 euro vermemesi normaldir..
Ya da Almanya bir istisna olabilir ama bu kararından dolayı AB kesintilerden vazgeçtiği bile yazıyordu gazetede.....
Üstelik haberde tüm avrupa'ya bu teşvik yapılırken Türk'lere ''sakın üremeyin'' uyarısına dikkat çekiyordu haber..
Konuyla bağlantısını ben buradan kurdum, hani bazılarına göre kimse bizim için iyi bir şey demez ya...
Eski25-12-06, 21:45  #10
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Ben aile planlamasının toplumdaki bütün aksaklıkların kökü olduğunu düşünüyorum.

Özelikle doğu illerimizde aile planlaması yapılmamaktadır.Sırf tarımda daha çok insanın çalışması için fazla çocuk yapılmasından dolayı oradaki iş olanaklarının yetersizliği insanları büyük şehirlere göçe zorlamıştır.Örneğin; İstanbula gelen ve elinde bir mesleği olmayan genç insanlar geçimlerini sağlamak karınlarını doyurmak için bazı illegal yollara başvurmak zorunda kalmışlardır.

Aslında olay sadece doğu illeriyle sınırlı değildir.İnsanların bakamayacağı sayıda çocuk yapmaları bugün ülkemizin büyükşehirlerinde bile büyük bir sorundur.Yapılan araştırmalara göre aile ilgisinden yoksun çocuklar çeşitli uyuşturucu maddeler kullanmış,beyinleri yıkanarak bazı derneklere ve ya siyasi partilere üye olarak bazı insanların maşası olmuşlardır.Sonuç olarak kendi iradesiyle hareket edemeyen ,fikir üretmekten yoksun ve karakteri oluşmamış insanlar yetişmektedir.Böyle kişileri her türlü yola çekmek mümkündür bence toplumun temel sorunu aile planlamasıdır ve acilen ülkemizde yaygınlaşması gerektiğini düşünüyorum.

SAYGILAR...
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 01:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)