Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Komünist arkadaşlara bir soru

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski20-12-06, 23:27  #1
mcpo
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2006
Komünist arkadaşlara bir soru

Arkadaşlar,

Eski forumları okuya okuya geliyordum..

Genellikle komünist arkadaşların ATATÜRK'e ve onun cumhuriyetine hakaretlerini okuya okuya bitiremedim..
Hatta SOL bilgisi çok olan ve ATA taraftarı olanlara bile inanmıyorlar.. hala yorumlarına devam ediyorlar.. Bu arkadaşlardan biride Rahmetli Canuğur.. Sevgili canuğur.. Komünist arkadaşa o kadar güzel cevap veriyorki..

Ama arkadaşımız.. okuduğu kitapların öyle etkisinde kalmışki.. Nuh diyor peygamber demiyor....

Her neyse.. Benim anlamadığım.. ATATÜRK'e düşman ... Türkiye cumhıriyetine. düşman bu komünist zihniyet..Niye bu ülkede yaşamaya çalışır anlamış değilim..
Şöyle ki, Bu komünizm ülkeyi ,sınırları ,bayrağı.. zaten sevmiyormuş ya!..
Hayır demeyin ! o komünizmi iyi bildiklerini iddia eden arkadaşların yazdığı linklerin hepsini veririm...
Evet nerede kalmıştık!.. ülkeyi ve uygulamalarıonı beğenmeyen.. bu %0.50'lik zihniyet.. niye örnek bir komünist ülkeye gidip,mutluluk içinde yaşamaz..Bunu çok merak ediyorum..
BU ülkede ; her nekadar çatlak ses çıksada..yinede ATA'sına saygı duyan..
onun ilkelerine bağlı..%70 bir kesim varken.. bu %0.50'lik kesim .. ne diye ısrarla.. ATA'ya.. ve onun ülkesine DİL uzatır..anlamış değilim...

Bu hakikaten ilgimi çekmekte...

İlgilenirseniz.. Atatürk ve kemalizm ile ilgili forumları bir kez daha gözden geçirin derim.. Hakikaten ilginç söylemler.. ve cevaplar var...

saygılar.
mcpo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-12-06, 23:52  #2
ilkiz
Forumdan Uzaklaştırılmış

ilkiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Antalya

Sn.mcpo,yeni MHP turancılıktan vazgeçip Atatürkçü mü oldu.. Turancılık Atatürk'e değil Enver paşaya daha yakın.. Atatürk'ün en yakın silah arkadaşı İsmet İnönü'de A.Türkeş'i Hindistan'a sürgüne göndermişti.. Bizim derdimiz Atatürk'le değil Atatürk'ü putlaştırıp, ülkeyi emperyalizme peşkeş çekenlerle...Önce bu ülkenin iyi bir analizini yapın bakalım? Atatürkçü olan kim CHP'mi MHP'mi AKP mi MGK'mi? Hepsi birbirini çekiştiriyor.. Amerika'yı yeniden keşfediyorsunuz galiba Komünistler iki yüzlülük yapıp Atatürkçü olduklarını mı iddia ettiler bir yerde? Atatürk'e eleştiri olacaksa o da ideolojik ekonomik, sosyolojik temelde olur..
Size anlaşılan milliyetçilik, turancılık, Türkçülük, dincilik yetmedi, şimdi de Atatürkçü mü oldu MHP? Atatürk' Bağımsızlık karakterimdir diyor.. Nerde bağımsızlık? Atatürk turancı değildi MHP turancı'dır bir kere.....

Saygılar ve sevgiler..

ilkiz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-12-06 23:55 .
ilkiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 00:12  #3
Kitap Tozu

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Paris

Alıntı:
Arkadaşlar,

Genellikle komünist arkadaşların ATATÜRK'e ve onun cumhuriyetine hakaretlerini okuya okuya bitiremedim..
Hatta SOL bilgisi çok olan ve ATA taraftarı olanlara bile inanmıyorlar.. hala yorumlarına devam ediyorlar.. Bu arkadaşlardan biride Rahmetli Canuğur.. Sevgili canuğur.. Komünist arkadaşa o kadar güzel cevap veriyorki..

Ama arkadaşımız.. okuduğu kitapların öyle etkisinde kalmışki.. Nuh diyor peygamber demiyor....

Her neyse.. Benim anlamadığım.. ATATÜRK'e düşman ... Türkiye cumhıriyetine. düşman bu komünist zihniyet..Niye bu ülkede yaşamaya çalışır anlamış değilim..
Hayır demeyin ! o komünizmi iyi bildiklerini iddia eden arkadaşların yazdığı linklerin hepsini veririm...
Evet nerede kalmıştık!.. ülkeyi ve uygulamalarıonı beğenmeyen.. bu %0.50'lik zihniyet.. niye örnek bir komünist ülkeye gidip,mutluluk içinde yaşamaz..Bunu çok merak ediyorum..
onun ilkelerine bağlı..%70 bir kesim varken.. bu %0.50'lik kesim .. ne diye ısrarla.. ATA'ya.. ve onun ülkesine DİL uzatır..anlamış değilim...

İlgilenirseniz.. Atatürk ve kemalizm ile ilgili forumları bir kez daha gözden geçirin derim.. Hakikaten ilginç söylemler.. ve cevaplar var...

saygılar.
Atatürk karşıtı komünistlerin Atatürk'e yönelttiği suçlamalar yabana atılacak türden değildir. Bazı komünistlerin Atatürk'le anlaşamamasının nedeni, O'nun komünist olmamasıdır. Aynı zamanda Atatürk, işçi sınıfının kesin egemenliğini ilan etmeyip, kapitalizmi ülke çapında tasfiye etmemiştir. Azınlıkta olan komünistlerin bazıları sistemle ilgili konularda Atatürkle ters düşmektedirler.

Komünistler ülkeyi sevmiyor diye birşey söz konusu bile olamaz. Kimsenin de ülkeyi terk etmesi beklenemez.

Atatürk'ün ilerici devrimleri; bu ülkenin demokratikleşmesi, laikleşmesi ve sosyal adaletin belirli bir seviyeye gelmesinde büyük bir rol oynamıştır. Her ne kadar Atatürk'ün devrimleri tüm sorunlara tam olarak çözüm bulamamışsa da, bu devrimler göz ardı edilmemelidir, edilemez. Atatürk bugün yaşasaydı ülkede ne gibi bir düzen olurdu, bu tartışılır. Ancak Atatürk'ün çok büyük bir devrimci olduğunu kimse inkar edemez.

Atatürkçülük, ilericiliktir.
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.

Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-07 20:39 .
Kitap Tozu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 00:21  #4
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Atatürkçülüğü bilim önderliğinde pozitivist bir aydınlanma düşüncesi olarak görüyorum.

O yüzden bu ögretiye sonuna kadar sahip çıkıyorum.Komünistlerin Atatürk ile ilgili sorunu atanın ismini kullanan kişilerin Kemalizm diye bir ideoloji geliştirip küçük burjuvanın ve kapitalistlerin haklarını koruyan yasakçı,dar kafalı bir sistem geliştirmeleridir.

Saygılar..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..

Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-12-06 00:35 .
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 00:30  #5
Salah
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: May 2006

Sevgili Mcpo, davulun kasnağına kasnağına çomak sallamak her vakit hoş olmaz!

Kim diyor komünistlar yurdunu, bayrağını, halkını sevmez diye? Kim diyor komünistler Atatürk'e, O'nun Cumhuriyetine söver diye?

Bunlar, sağlıklı düşünemeyen kafaların kendi kendini kutsama yöntemleridir. Saklı narsizm de denebilir. "Bende bir ben var aklın durur, ama kıyı bucak saklıyorum!" yaklaşımlı bir durumdur ki, kökleri yeşil kuşak uygulamalarına yani hareketinizin ağabeylerine dayanır!..

Bu bir sakızdı ve çiğnene çiğnene çürüdü, vazgeçin!
Salah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 00:44  #6
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Komünistler bugün Atatürk'ü sevmeseydi veya baz almasaydı,dönemin sosyalist-komünist kalıplarına en çok uyan ismi Fidel Castro,Havana üniversitesine Atatürk büstü yaptırıp altına da ''Yurtta Barış Dünyada Barış'' yazmazdı.

AMa bu bir gerçek ki,kendini solda sanıp ve Atatürk'ü eleştirmenin bir orbejtif bakış açısı olanlar onu zaman zaman suçlamışlardır.En büyük Türk aydınlarından Kışlalı ve Mumcu gibi isimleri faşistlikle suçlamış,özgürlükçü yapıya aykırı bir ideoloji olarak görmüşlerdir Kemalizmi.

Bu konuyu daha farklı boyutlarda inceleyerek,arkadaşlarımıza Kemalizm'in aslında bir dogmadan ziyade aydınlanma hareketi olduğunu göstermeliyiz.
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 00:51  #7
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:
Sayın mcpo şöyle demiş:

Arkadaşlar,

saygılar.

sayın mcpo
"Komünistler moskovaya"nın yeni bir versiyonumu bu?
Sadece şu kadarı söyleyebilirim,devrimci veya devrimci olmak isteyen
arkadaşların en büyük eksikliği;en büyük devrimci olan Atatürkün
düşüncelerini pek öğrenememişler.Denizleri savunanların çoğu Denizin
19 mayıs samsun Ankara yürüyüşü üzerinde bile durmayıp,denizin Atatürk
aleyhinde tek bir söylemi olmadığını gözden kaçırıyor olsalar gerek.Bu
Ülkenin devrimcileri Büyük devrim adamı Atatürkü öğrenmedikleri sürece
büyük bir eksikleri olacaktır.
saygılarımla
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 05:30  #8
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Bu memlekette yakında Tayyip Erdoğan ve şürekası da dahil olmak üzere herkes ben Atatürkçüyüm diyecek. Bu furyada namuslu olanlar komünistler. Biz Atatürkçü değiliz diyen onlar çünkü. Atatürkçü olmamaları, Atatürk'e saygı göstermedikleri anlamına gelmiyor. Onun milli mücadelenin lideri olarak, emperyalizme karşı çıkışına, yalnız bu kadar da değil, halk yararına yaptığı atılımlara, ülkenin kapılarını aydınlanma çağına açışına büyük saygı duyuyor ve değer veriyorlar. Kuşkusuz yaptıkları küçümsenecek şeyler değil. Tabii ki komünist değildi, olamazdı da zaten. Tabii ki ülkede sosyalizmi kurmaya çalışmamıştır, o dönemde kuramazdı da zaten. Dünyaya bilimin, bilimsel sosyalizmin penceresinden bakanların bunu değerlendiremeyecek durumda olduklarını mı sanıyorsunuz?

yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-12-06 05:41 .
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 10:46  #9
özedönüş

Yorumların hepsini okuyunca Can Dündarın sorduğu gibi hangi Atatürk diye sordum içimden..Kızıl Komünistinden Şoven Irkçısına,İslamcısından Ateistine,Liberalinden muhafazakarına ortak kimlik tüm inanç ideoloji ve kimlikleri ikinci plana itmektedir.Türklük ve onu Referans olarak kabul ettikleri Atatürk...
Bu durum yeni dünya düzeninde İnançlar gibi ideolojilerin de etkisinin kalmadığının artık aitlik olma duygusunun herşeyi geride bıraktığının da kanıtıdır.
Saygılar
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-12-06, 13:23  #10
mcpo
Forumdan Uzaklaştırılmış

Değerli Arkadaşlar,

Şu konuda anlaşalım,
Bu konuyu kesinlikle provakatörlük amacı ile açmış değilim,
Zaten öyle bir kişiliğe sahip değilim...
Başta da söylediğim gibi.. Dha önce yapılmış olan yorumları okumak ilgimi çekiyor.. boş vakitlerimde okuyorum..
Böyle bir şeyi tespit ettiğim için sizlerle paylaşmak istedim..
Burada çoğu kardeşimin ATA'mıza sahip çıkması da ayrıca da güzel bir olay..
Ama sorgulamamız. gereken Sosyalist /komünist düşünceninde kendi içinde çelişkiye düştüğüdür..
Bir takım arkadaşlar. ATA'nın fikirlerine saygı duyarken.. ve onun rejimi ve fikirleri ile Cumhuriyetin savunulmasında hemfikir olurken..
Diğer bir kısmı.. Kemalizm yıkılmalıdır.. Kemalist düzen bize gelmez ..gibi ifadeler kullanmaktalar..
Ayrıca sayın ilkiz, ne oldu şimdi de MHP Atatürkçü mü oldu diyor..
Sayın ilkiz,
Atatürk hiç kimsenin tekelinde değildir.. O , kendisine TÜRK diyebilen bir milletin ATA'sı dır...
Diyemeyenlerden böyle bir şey beklemeye de hakkımız yok!..
saygı duyarız!..
Ama yine de haklısınız.. CHP gibi partiler o kadar Sahiplenmişler ki ATA'mızı..
Bizim bahsetmemiz.. Hayret uyandırıyor...
Burada benim tespit ettiğim üzücü olay.. ülkemizde. bir SİYASET EROZYONU yaşandığıdır.. Siyaset ne yazık ki.. Tv'lerdeki.. TELEVOLE programlarındaki..
Manken kızlarımızın atışmasına ..dönmüştür!..
Ben daha iyiyim.. ben daha namusluyum.. sen daha dün çocuktun!..yeni podyuma çıktın.. Sen geçen gün hangi İşadamı ile yattın!.. mantığı ile gidiyor siyaset!....
Birinin sosyalistliğini..diğeri beğenmiyor.. Birinin Komünistliğini.. biri eksik buluyor..doğrusunu da çıkıp bir Allahın kulu söylemiyor...
Ben bunu anlatmak istedim...
Ha! şu da bir gerçek.. Bu siyaset YOZLUĞU.. Her ideolojide var..
sadece sosyalist /komünist düşüncede var demiyorum..
nasıl ki.. ATA karşıtı Yobazlar varsa.. Ata sevdalısı Dindarlarda var bu ülkede..
Amacım , bu ideolojiye bağlı arkadaşları kırmak değildi..
Yanlış anladılarsa özür dilerim...

sayın salah'ın da kimlerin öyle dediğini

anlaması için http://www.yaziyaz.com/forum/thread8513.html

linkine bakmasını rica ederim..

saygılar.

mcpo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-12-06 13:35 .
mcpo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)