Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yazıyaz çok daha farklı olmalı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski21-12-06, 00:33  #1
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005
Yazıyaz çok daha farklı olmalı

Yazıyazın değerli yöneticileri ve saygıdeğer üyeleri !

Bu konuyu ; siteyi, onun değerli yöneticilerini eleştirmek, site hakkında muhalefet etmek ve site hakkında yeni bir tartışma yaratmak maksadıyle açılmadığını özellikle ve bütün samimiyetimle belirtmek isterim.

Konu dışı bölümüne " Kadın asker olursa " adlı konuyu bir karikatürle açmış, bazı mesajlardan sonra da kadın askerlerin görüntülerini veren bir sitenin linkini vererek konuyu zenginleştirmek istemiştim. Verilen link'in forum kuraları gereği silindiğini gördüm.

Sayın tugu'nun bunu art niyetle yapmadığımı belirten ve forum kuralları gereği sadece kötü amaçlı kişileri engellemek amacıyle silindiğini belirten mesajını aldım. Sayın tugu'nun affına sığınarak mesajından bir kısmını veriyorum.

Alıntı:
İyi niyetinizden şüphemiz olmadığı gibi bazı art niyetli kişilere olanak vermemek için uyguladığımız bu yöntemi anlayışla karşılayacağınızı umarız.
Bu mesajı bende elbette ki anlayışla karşılıyorum. Pek çok site de aynı kuralları uygulamakta, hatta başka siteleri reklam amaçlı verenleri süresiz banlayan siteler bile bulunmaktadır.

Herhalde bu tür uygulamalar siteler arası rekabetten veya çok değer verip, fikir ve düşüncelerini ilkeleri hale getirdiği siteleri tanıtım amacıyle, belki kasıtlı olarak özellikle verenlerin çok olmasından da kaynaklanmış olabilir.

Geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerde genellikle katılım ve paylaşım becerileri olmadığından bu tür katı kurallara gerek duyulmakta veya küçük olsun benim olsun anlayışı ile katı kuralları benimseyebilmektedirler.Yine geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerde, kötü amaçlar ve kötülükler ön plana çıkarılarak despotik ve katı kurallı yasalar ve yönetim biçimleri egemen olabilmektedir. Bütün bu tür uygulamaların faydasından daha çok zararları olmakta; katılımcılığın, paylaşımcılığın, yaratıcılığın ve dürüstlüğün önüne engel olarak çıkmaktadır.

Genel konuya bir nebze değindikten sonra sitelerle ilgili konuya dönersek;katı kurallar nedeniyle insanlar başkalarının emeklerini kes, kopyala ve yapıştır yöntemiyle rahatlıkla koyabilmekte, veya beğendiklerini emek vermeden kendi malıymış gibi rahatlıkla sergiliyebilmektedirler. Bunun doğru bir yöntem olmadığı konusunda zannederim hepimiz aynı fikirdeyiz. Pek çok sitede de benzer konuların işlendiğini, diğer sitelerdeki konuları yine başka sitelere taşıyanlarda olabilmektedir.

Bütün bunları neden yazdığıma gelince; yazıyaz sitesinin üyeleri diğer sitelere göre daha seçkindirler. Bir takım sitelerin linklerinin verilmesinden rahatsızlık duymacak kadar olgun ve verilen linkleri görerek siteyi terketmeyecek kadar da seçidirler.

Yazıyaz sitesi çok daha cesur, anlayışlı ve diğerlerinden çok daha farklı olmalıdır. Beğenmeyen ve uyum sağlayamayanı tutmak zaten mümkün değildir.

Dolayıyle yaziyaz sitesinin değerli yöneticilerinin ; diğer geri kalmış zihniyetlerin kurallarından arınarak daha çağdaş, katılımcı ve paylaşımcı bir ilke benimseyerek çok da ileri bir zihniyeti sergileyerek diğer sitelere de öncülük etmesini yürekten savunurum.

Bir öneri ve olumlu değişim olarak yazdığım konunun farklı yönlere çekilmemesi dileğiyle.

Saygılarımla.

Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-12-06 00:39 .
Türesin is offline  
Eski21-12-06, 00:42  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Sayın Türesin,

Sizinle aynı fikirdeyim, burada durup düşünülmesi gereken bir konu var.

Siz o forum adresini bir nevi "kaynak" olarak verdiniz, "daha fazlası burada..." diyerek. Dolayısıyla bu bir reklam değil. Reklam amaçlı mesajları ise zaten deyimi yerindeyse 10 metre uzaktan tanıyabiliyoruz. İki mesaj türü arasındaki farkı ayırt etmemiz gerektiği kanısındayım.

Burada "Amaç" önemlidir.

Saygılarımla...
Antioksidan is offline  
Eski21-12-06, 00:53  #3
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

Nasıl yani?
haber sitelerini kaynak gösterebiliyorsunuz, ama forum sitelerini göstremiyor musunuz? İlginç. Kendi gölesinden korkarmı insan?
aydın_35 is offline  
Eski21-12-06, 01:02  #4
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Sayın Türesin,

Sizinle aynı fikirdeyim, burada durup düşünülmesi gereken bir konu var.

Siz o forum adresini bir nevi "kaynak" olarak verdiniz, "daha fazlası burada..." diyerek. Dolayısıyla bu bir reklam değil. Reklam amaçlı mesajları ise zaten deyimi yerindeyse 10 metre uzaktan tanıyabiliyoruz. İki mesaj türü arasındaki farkı ayırt etmemiz gerektiği kanısındayım.

Burada "Amaç" önemlidir.

Saygılarımla...
Sayın Türker !

Katılımınızı ve düşüncelerinizi belirtmenizi memnuniyetle karşılıyorum.

Konunun ben olması da önemli değil. Burada belirtmek istediğim asıl amaç, aynı zamanda emeğe de saygıdır. Katı kurallar nedeniyle sadece bu sitede değil, hemen hemen aynı kuralları uygulayan bütün sitelerde bir çok kimse başkasının emeğini kes kopyala yaparak çalmak veya korsan yazılım benzeri usullere başvurarak başkalarının emeğini gaspederek kendisininmiş gibi sunmak durumunda da kalabilmektedir.

Eğer dürüstlüğü savunuyorsak teşvik etmeli , dürüstlüğün önüne engeller konulmamalıdır. Başkalarının emeğini çalan, arsız ve hırsız yetiştiren kurallardan mümkün olduğunca uzak durmalı ve bu konuda oldukça cesur ve cesaretli olmalıyız diye düşünüyorum.

Daha öncede bu sitede reklam amaçlı linkler de verildi. Hatta, kendi sitelerini kuranların verdiği site adresleri de oldu. Bu sitelerden kaçı çok etkin olup yazıyazdan adam götürebildi.

Yazıyaz anaç ve üretken tavrını gösterdikçe, yumurtadan çıkanlardan da korkmamalıdır.

Saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski21-12-06, 01:14  #5
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın aydın_35 şöyle demiş:

Nasıl yani?
haber sitelerini kaynak gösterebiliyorsunuz, ama forum sitelerini göstremiyor musunuz? İlginç. Kendi gölesinden korkarmı insan?
Maalesef öyle . Sadece Yazıyaz için değil, pek çok site ne yazıkki başka forum sitelerinin adreslerinin kullanılmasının önüne engeller koyacak tarzda kurallar koyabilmektedirler.

Konuyu açmamın nedenide, yazıyazın cesur, atılımcı ve önder olması dileğiyledir. Hatta daha da ileri giderek kardeş siteler belirleyebilmeli; pek çok konuda bilgi, beceri ve tecrübe paylaşımı yapabilmelidir. Yazıyaz bu konuda oldukça ilerlemiş, gönüllü ve çalışkan kadrolarıyle daha da güçlenmiştir.

Saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski21-12-06, 01:14  #6
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Daha öncede bu sitede reklam amaçlı linkler de verildi. Hatta, kendi sitelerini kuranların verdiği site adresleri de oldu. Bu sitelerden kaçı çok etkin olup yazıyazdan adam götürebildi.

Yazıyaz anaç ve üretken tavrını gösterdikçe, yumurtadan çıkanlardan da korkmamalıdır.

Saygılarımla.
Askerdeyken bazı kanalları yasadışı, bölücü, irticacı vs gibi sebeplerle izleyemezdik, bazı gazeteleri de okuyamazdık.
Özgüven sahibiyseniz rakibinizden korkmanıza gerek kalmaz.
aydın_35 is offline  
Eski21-12-06, 11:03  #7
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Öncelikle bu konuyu açtığı için Sn. Türesin'e teşekkür ediyorum.

Bir konunun anlaşılmasında yarar var: Site kuralları sitenin işlerliğinin, tartışma ortamının sürdürebilirliğinin bir gerekçesi olarak konulmaktadır. Değiştirilebilir olduğunu da her zaman dile getiriyoruz. Katılımcı arkadaşlar site kurallarından hangisinin yararsız, hatta "zararlı", hangisinin işlevsiz, hangisinin forum kuralı olarak bulunmaması konusunda bir düşünceye sahipse, bu konuyu, bu maddeyi tartışmaya açabilir, konuyu enine boyuna konuşabiliriz. Ama kurallar yürürlükte olduğu sürece herkesin buna gereken duyarlığı göstermesi gerektiği konusunda da özenli davranışlar içindeyiz. Katılımcı arkadaşlarımızdan da aynı duyarlığı göstermelerini bekliyoruz.

Alıntı konusu başlıbaşına bir sorun. Pek çok arkadaşımız, özellikle siteye yeni katılan üyelerimiz, bu konuda kural dışı davranmakta, kuralı uygulayan arkadaşlarımızla aralarında gereksiz sürtüşmeler çıkmaktadır. Sn. Türesin'in bu konuya değinmesi, bu konuyu bir bölüm halinde tartışmaya açması, konunun burada ayrıntılı olarak konuşabilme fırsatını da yaratacağı düşünüldüğünde oldukça yararlı olacaktır diye düşünüyorum.

Nerede yayınlanmış olursa olsun, bizim olmayan bir yazının sanki bizimmiş gibi burada yayınlanması hiç doğru ve etik bir davranış değil. Burada sanıyorum farklı düşünmüyoruz. Bu yazıları yazarına haber vererek silinmesini veya düzeltilmesini istiyoruz. Yapmıyorsa arkadaşlarımız bunu gerçekleştiriyorlar.
Bir haber sitesinden alınan alıntıların ise haber kısa tutularak ve link verilerek sitede yer almasına da zaten kurallarımız elveriyor. Sanıyorum burada da bir sorun yok.

Şurada sorun çıkıyor. Bazı arkadaşlarımızdan yazdıkları yazının kaynağı istendiğinde ya "benim" diyorlar; yazıyı ben yazdım" diyorlar; ya da "kaynağını unuttum, mail'ime geldi" gibi gerekçe ileri sürüyorlar. Eğer yanıt "bu yazıyı ben yazdım" şeklindeyse ama arkadaşlarımız o yazının bir alıntı olduğunu ortaya çıkarıyorlarsa, yazıyı siliyorlar. Burada anlaşılmaz, ve gerçekten şaşırtıcı bir davranış biçimi var. Bir insan yazdığı yazıyı bilmez mi? Bir kişi buraya aktardığı yazının başkası tarafından yazıldığını , başka sitede yer aldığını bilmez mi? Böyle bir durumla karşılaşmak, inanın çok üzücü ve çok güven kırıcı. Bir iki gün önce böyle bir olay yaşadık. Hem açılan topikteki ana yazı ve hem verilen yanıtlardaki yazılar farklı sitelerde yer almış yazılardı ve arkadaşlarımızın ileri sürdüğü gerekçeyle de hiç bağdaşmıyordu. Yazılar yönetici arkadaşlarımız tarafından silinmek durumundaydı ve öyle de yapıldı.

Maile gelen yazıların veya kaynağı unutulmuş yazıların da olduğu gibi aktarılmasının çok yararı olduğunu sanmıyorum. Bu tür yazılar içerdikleri bilgileri dolayısıyla ille de yazılması gerekiyorsa, yazarın biraz özveri gösterip bunu kendi sözcük ve cümleleriyle özetleyebilir diye düşünüyorum. Bu konu önemli. Çünkü aynı gerekçe, kaynağı belli olmayan pek çok yazının sitede yer almasını sağlayabilir. Bunu da hoş karşılamak, yararlı bulmak çok mümkün olmasa gerek.

Evet; haber kaynaklı sitelerden alıntı yapmak, söylediğimiz şekilde mümkün. Ama upuzun bir yazıyı olduğu gibi aktarmak hem çok yararsız ve hem de, bu sitede amaçladığımız, kendi düşüncelerimiz ve kendi sözcüklerimizle tartışmak
şeklindeki düşüncelerimize aykırı bir şey. Hele bunu haber kaynaklı olmayan sitelerden alıntılarla yapmak, oralardan linkler vermek hiç istenilmeyen, hiç arzu edilmeyen bir davranış. Bunu, "korkmak", "güvensizlik" ve benzeri sözcüklerle nitelemek ise konuya çok yüzeysel bakmak olur, diye düşünüyorum.

Herhangi bir sitede, -forumda- herhangi bir kişinin yazmış olduğu bir yazının buraya kopya edilmesini istemek, hatta bunu bir kurala dayandırarak link vermek bir kere, alıntıyla yapılmak istenen amaca uygun değil. Bizler neden alıntı yapma ihtiyacı hissediyoruz? Bir haber kaynağına neden başvuruyoruz. Söylediklerimizi bir ölçüde gerekçelendirmek için. Haber kaynağının, haber sitesinin önemi burada yatıyor. Bu bakımdan, herhangi bir uzmanın, bilim adamının...sitesinden de link verilebilir. Ama herhangi bir forumda tartışan kişilerden herhangi birinden "alıntılamak" bu amaca uygun değil. Yani o kişinin referans olması mümkün değil. Forumlardan, veya benzer yerlerden alıntı yapmak, bunu bir şekilde kuralımıza uyarlamaya çalışmak ta kural dışı sayılmalıdır. Olaya iyi niyet ölçülerinde baktığımızda böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Bu konudaki "kısıtlama"nın yerinde olduğunu düşünüyorum.

Kaldı ki, siteye sadece reklam amaçlı girip, sitesinin tanıtımını yapan kişilere de böyle bir kural sayesinde engel olmuş oluyoruz. Bu bizim kuruluşumuzdan beri uyguladığımız bir yöntem. Bence de gerekli...

Kardeş site uygulaması elbette düşünülebilir. Bunu zaman zaman gündeme getirip içimizde tartışıyoruz. Site için yararlı olabilecek böyle bir uygulama için "başvuru" olursa, bunu değerlendirebiliriz. Anlaşma olursa da neden uygulamayalım.

Etik olan her davranışı destekleriz.Hiç bir forumu da "rakip forum" olarak görmüyoruz. Güzel bir halk deyişi var: "kendi kendine gelin güvey olmak" gibi...Biz kendi kendine gelin güvey olanları muhatap bile almıyoruz. Almamamız gerektiğini düşünüyoruz. Yazıyaz grup sadece bir forum alanından ibaret değildir. Şu anda "dergi" ve "köşe" gibi farklı etkinliklerimiz var; ve bu etkinlikleri çok daha yaygınlaştırma çabası içindeyiz. Geriye, sağa sola bakma ve oralarda "oyalanma" ve gereksiz tartışma, gereksiz polemik ve gereksiz zaman öldürme gibi eylem ve çatışmaların içinde olmayacağız. Bildiğimiz, doğru olduğunu sandığımız, hep birlikte doğru olduğu yargısına vardığımız yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu konuda değerli katkılarınız yolumuza ışık tutmaktadır. Bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum.
melnur is offline  
Eski21-12-06, 11:55  #8
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Sayın seha'nın sildiği link ile ilgili yazıyı görünce ; konunun içeriğini de bilmediğim için gerçekten rahatsız olmuştum.

Neyse ki Sayın melnur konuyla ilgili açıklama yapmış ; böylece kısmen de olsa rahatladım diyebilirim.

Konu sayın melnur'un değerlendirmesinden yola çıkılınca ; silme işlemi haklı gibi görünüyor.

Bu ara hukuk sorumlumuz Sayın eleşina da mesajların onaylanması konusunda ilgili linklerin kontrol edilmesini önermişti.

Şüpheye yer kalırsa kontrol etmeye çalışıyoruz.Gözden kaçarsa da yayımlandıktan sonra bir arkadaşımızın dikkatini çekerse konuyla ilgili değerlendirme yapmaya çalışıyoruz.

Kaynak konusunda Sayın aydın34'ün tv yayınlarının kısıtlanmaması düşüncesine katılmıyorum.

İlgili TV yayını ya da yasa dışı tabir edilen linklerden kaynak gösterilmesini doğru bulmuyorum.Zaten konunun yasal sakıncası vardır.

Eğer ilgili kaynak haber ise ve diğer yayınlar da bu haberi paylaştıysa ; kaynağı başka bir yayımdan alarak gösterebilir.Bu kimseye birşey kaybettirmez ve dolayısıyla yasadışı yayının da poropagandası yapılmamış olur.
İyi niyetli ve gayretli bir katılımcı bu konuyu çözebilir.

Sayın Türesin'in silinen yazı dışında ki genel değerlendirmesine kısmen katılıyorum.

Eğer yazı konu başlığıyla doğrudan ilintili ve yoruma yönelikse katılımcı ilgili linki kaynak olarak gösterip yazı ilgili linkte de kendine ait gibi görünüyorsa ve de art niyet yoksa bence link belirtilebilmeli .İlgili kişi zaten kendisine ait bir yazıyı ilave katkıyla foruma taşıyabilmeli.
Başka bir kişinin haber kaynaklı kişisel bir yorumu varsa ; alıntı ile aktarılabilmeli.Ancak 3. kişinin yorumu izni olmaksızın ya da yazı yazdığı linkin de izni alınmadan buraya taşınırsa fikir ve sanat eserleri kanununa muhalefet olarak yorumlanabilir.Belki Sayın Türesin'in konusu bu doğrultudaysa , Sayın Türesin örneklemini bir kez daha gözden geçirmeli.
Yasal sakınca söz konusu olabilir.
Kaldı ki ;Forumda Sayın Türesin'in verdiği örneklerle ben de karşılaştım.Bunların silinenleri olduğu gibi silinmeyenleri de oldu.
Sayın Seha deneyimli bir arkadaşımız.Mutlaka döneminde ki bir çalışmayla ilgili bilgisi vardır diye düşünüyorum.

Ancak Sayın Türesin örneklemi farklı olabildiği gibi farklı da değerlendirilmiş olabilir.

Şuna da önemle dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum:''Sayın melnur'un açıklamasında olduğu gibi alt yapısı , genel kültürü ,eğitimi ve ciddi bir dünya görüşü olduğuna inandığımız kimi arkadaşlar bu güne kadar etik sınırları gerçekten zorlamışlar ; propaganda önceliklerini etik anlayışın önüne geçirerek zaman zaman hem bizleri hem de kendilerini zor durumda bırakmışlar ; diğer katılımcıları propaganda ile yönlendirme yolunu seçmişlerdir.
Açıkçası kendilerinin olmayan yazıları kendilerininmiş gibi foruma taşımışlar uyarıldıkları zaman bile yazıyı son ana kadar forumda tutmayı tercih etmişlerdir.Ancak arkadaşlarımız küçük bir araştırmayla yazının kaynağına ulaşmışlardır.Buna fikir ve sanat eserleri hırsızlığı deniyor.

Bu tip bir davranışın düşünce özgürlüğü ile hiç bir ilgisi olmayıp yalan beyanla baskılama yöntemi olarak değerlendirilebilir.
Bu davranışı herhangi bir yönetici arkadaşımız farkettiği zaman gerekeni yapmaya çalışmıştır.

Bizim katılımcı arkadaşlarımızdan her zaman ricamız farkettikleri bir konuda raporlama yapmaları.Bizlerin de gözünden kaçanlar elbette olabilir.

Herhangi bir konuda itirazları da olursa konunun değerlendirilmesi için adminlere başvuru yolları açıktır.

Forum elbette hepimizin.Rahatsız edici bir durum ortaya konursa hepimiz paylaşmaya hazırız.

Herkese çalışmalarında başarılar dilerim.
Saygılar,
doğançay

doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-12-06 12:09 .
doğançay is offline  
Eski21-12-06, 12:58  #9
mcpo
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2006

sayın moderatör,

Bazen çok güzel bir yazı olabiliyor..
O yazının linkini vermemizde bir sakınca var mı?..
Bazen çok değerli yazılar olabiliyor.. o yazıları arkadaşların okumasını arzu ediyorum..
Eğer sakıncası yoksa bu tür yazı linklerini vermek isterim..

saygılar.
mcpo is offline  
Eski21-12-06, 12:58  #10
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Şurada sorun çıkıyor. Bazı arkadaşlarımızdan yazdıkları yazının kaynağı istendiğinde ya "benim" diyorlar; yazıyı ben yazdım" diyorlar; ya da "kaynağını unuttum, mail'ime geldi" gibi gerekçe ileri sürüyorlar. Eğer yanıt "bu yazıyı ben yazdım" şeklindeyse ama arkadaşlarımız o yazının bir alıntı olduğunu ortaya çıkarıyorlarsa, yazıyı siliyorlar. Burada anlaşılmaz, ve gerçekten şaşırtıcı bir davranış biçimi var. Bir insan yazdığı yazıyı bilmez mi? Bir kişi buraya aktardığı yazının başkası tarafından yazıldığını , başka sitede yer aldığını bilmez mi? Böyle bir durumla karşılaşmak, inanın çok üzücü ve çok güven kırıcı. Bir iki gün önce böyle bir olay yaşadık. Hem açılan topikteki ana yazı ve hem verilen yanıtlardaki yazılar farklı sitelerde yer almış yazılardı ve arkadaşlarımızın ileri sürdüğü gerekçeyle de hiç bağdaşmıyordu. Yazılar yönetici arkadaşlarımız tarafından silinmek durumundaydı ve öyle de yapıldı.
Pek çok arkadaşımız birden çok sitenin üyesi durumundadır. Pek kişi değişik sitelerde farklı konularda tartışma yapabilmekte veya o sitelerdeki yetekli kişilerin çeşitli araştırma ve emeklerini ile katkılarını değerli de bulabilmektedirler. Kurallar nedeniyle başka forumların linklerini veremediğinden, kes kopyala yapıştır yapmaktan başka bir çareleride kalmamaktadır.

Benim örneğime gelecek olursak; kadın askerler konusu ilgimi çekmişti. Bu konuyla ilgili verdiğim linki vermemek adına google' da oldukça epey bir araştırma yapmama rağmen, kadın askerlerin resimlerini bulamadım. Anladım ki verdiğim linkteki kişinin çeşitli yerlerden derlediği kendine ait özenli bir çalışmaydı. Bu çalışmaya, ortadoğu ülkelerinin bilhassa İran ve müslüman ülkeledeki kadın askerleri de araştırmama rağmen bulamadım. Kendi ülkemizin kadın askerlerinin resimlerini de eklemek istediysemde istediğim resimleri bulmakta güçlük çektiğim için koyamadım. Dolayısıyle kendime ait olmayan bir çalışmayı da koplamak içime sinmediği için doğrudan linki vermeyi daha etik bir yaklaşım biçimi olarak değerlendirdim. Sadece benim konum için değil, pek çok konuda güzel ve değerli çalışma yapıp bunları kendilerinin üyesi olduğu sitelere koyan kişiler de elbette var. Şayet site bu tür çalışmalar için izinsiz alıntıya sınırlama getirmiyor ve telif hakkı olarak saygısızlık olarak görmüyorsa, diğer forum sitelerininden link verilmesini kendimce mahsurlu olarak ta görmüyorum.

Alıntı:
Kardeş site uygulaması elbette düşünülebilir. Bunu zaman zaman gündeme getirip içimizde tartışıyoruz. Site için yararlı olabilecek böyle bir uygulama için "başvuru" olursa, bunu değerlendirebiliriz. Anlaşma olursa da neden uygulamayalım.
Kardeş ve dost site edinilmesini de yürekten destekliyorum. Şimdi aynı amacı taşıyan veya birliktelikten fayda uman dernekler, platform adı altında ortak faaliyetlerde de bulunabilmektedirler. Yazıyaz siteside bazı sitelerle işbirliği yaparak buna benzer platformları kurabilir, bunun için öncü olmalı ve başkalarının gelmesini beklemen böyle bir girişiminde öncülüğünü yapabilmeli, gerektiğinde teklif te götürebilmelidir.

Kendi çalışmaları ile çok yakın ilgisi olmasa bile, kendi uğraşlarının dışındaki konularda faaliyet gösterenlerle de ortak plarformlar kurulabilir.Ekonomi, Sanat, Edebiyat, Moda, Yemek tarifleri, vb. gibi sitelerle de işbirliği yapılarak hem üylerimize hemde işbirliği yapılan üyelere artı değerler kazandırılabilir.

Yazıyaz sitesinin pek çok konuda önder ve örmek olması tek dileğimdir. Bunları gerçekleştirebilecek çalışma ve enerjilerinin olduğu konusunda da şüphem yoktur.

Saygı ve hürmetlerimle.
Türesin is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 16:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)