"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Dersim neden yandı ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Arkadaşlar 1938'de Dersimde olanları Atatürk'ün ölmeden önce yaptırdığına inanan bir kesim var.Ben Atatürk'ün orada ki insanları yaktırararak,evlerini yıktırarak onlardan kurtulacağını düşünmeyecek kadar zeki biri olduğuna inanıyorum. Bu konu hakkında araştırmalarınızı ve görüşlerinizi sunmanızı bekliyorum. Teşekkürler!!! saygılarımla |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Dersmliler şu dersim edebiyatını bırakmalı artık . Orada feodal bir kabile düzeni vardı ve çevrede talan yapıyorlardı. Yanlış olan soykırımdır bunu kimse onaylayamaz. Fevzi çakmak gibi faşizm taraftarları soykırımın ana sorumlularıdır. Zaten devrimler bu faşizm yanlısı klik tarafından hiç sahiplenilmedi. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| O zaman İsmet İnönü başbakandı.Dersimde isyan eden Süriye ve Fransa destekli beşbin kişiye müdahale gerekiyordu.General Abdullah Alpdoğan komutasında askerler müdahale etti.Ayaklanmanın lideri Seyit Rıza ile 6 adamı idam edildi. Kısacası bu isyanda Atatürk cumhurbaşkanıydı ve olaylarla sadece bir cumhurbaşkanı alakası ile ilgilendi.Ne oraya giden askeri yönetti; ne de orada savaştı. Bugun Tayyip Erdoğanın Kıbrıs planını cumhurbaşkanı mı yaptı da verdi.Dersimde ne haksız yere insanlar yakılmıştır ne de Atatürk yakmıştır. __________________
Nedir ki bu bitmek bilmez yaradış? Yok olacaksa Birgün her yer Yaradılmış. |
|
| #4 | |
| Orada beş bin kişilik bir grup isyan etmiş. Daha öncede etmiş ama o isyan bastırılmış.Devletin ne yapması lazım bu isyanı illaki bastırması lazım.Bu Dersim olayının komutanlarla alakası yoktur.Devlet yapması gerekeni yapmıştır.Sonuçta orada bir isyan var.Askere karsı kurşun atılmış; nihayetinde karsı ateş acılmıştır.İsyancılardan ve Türk askerinden ölen olmuştur.Ne soykırım nede başka birşey vardır.Ve bu olayın Fevzi Cakmak ile alkası yoktur. __________________
|
| #5 | ||
| Alıntı:
saygılarımla | |
|
| #6 | |
| Bir düzeltme Dersim isyanı sırasında Atatürk Cumhurbaşkanı degildi. Özür dilerim.. __________________
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: antalya
| Alıntı:
| |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Site yönetimi konuyla ilgili ilk yazımı yayınlamadığı için bir karışıklık oldu . Sayın duygu amacım bağcı dövmek değil dersim deki katliamı kimse onaylayamaz benim anlatmak istediğim katliamın devlet içindeki sağcı ve gerici klik tarafından yapıldığıdır Atatürk emin olun böylebir şeye izin vermezdi . Artı bu klik yani fevzi çakmak , kazım karabekir gibileri Atatürküde ortadan kaldırmak istemişlerdi. Dersimliler bu olayı bahane ettikçe ve sonucunda antikemalist bir çizgiye girdikçe kendileri kaybediyor . Cumhuriyetle barışmanın zamanı geldi artık. |
|
| #9 | |
| Sayın Kamer şimdi anlatmak istediğinizi kesinlikle daha iyi anladım.Bu olay esnasında Atatürk'ün çok hasta olduğunu biliyorum,acaba hasta yatağında böyle bir karar vermiş olabilir mi???Buna inanmak istemiyorum ama ortadada bir gerçek var(orada yaşananlar,hala etkisi süren askeri baskı).Olayın ilginç bir diğer yanıysa okuma oranının en fazla olduğu illerden biri Tunceli...Ve okuduktan sonra bu gençlerin yöneldiği yerse dağlar...Orada ki baskı gençleri kötü yönde etkiliyor,bu da onlarda ki Atatürk sevgisini yok ediyor malesef.Biz Atatürkçüyüz diyen askerinden,başa gelen hükümetine kadar herkes onlara acı getirdi!!! saygılarımla duygu24 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-12-06 15:37 . |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
|
doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-12-06 16:46 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|