"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Ahmet Necdet Sezer / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sayin cumhurbaskanı'nın,hükümete karşi tavir almasini,ustune vazife olmadığı halde,üstelik anayasa mahkemesi başkanlığı yapmış biri olarak, 1-)Anayasaya rağmen erken seçim istemesini izah edebiliyormusunuz? 2-)Devlet ve milleti birlikte temsil eden makam sahibi olarak sayin Sezer'in ismini solu toparlama senaryolari icinde gecmesi normalmidir? 3-)Şayet böyle bir şey var ise dogru olani sayin Sezer'in Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratmamak için istifa ederek siyasete girmesi gerekmezmi? |
|
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| [quote=cizirabutn] __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #3 | ||
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Özal denen şahsın cunhurbaşkanı iken tarikat şeyhleriyle beraber takılması taraf tutmak olmuyor SEZER i yıpratmak için ortaya atılan senaryolar taraf tutmaya yoruluyor.Bu mu adalet.Tayyip başa gelince bakalım kimlerle takılacak.O zaman bu hassasiyetinizi size hatırlatacağım Sezer görevini bitirir ve herşeyden çekilir.Adamın her yerinden saygınlık akıyor.Siyasetin kirli tarafına bulaşmaz.SEZER hiç bir medya grubuna dayanmadan sadeliği ile halka kendini sevdirmiştir.Adı en küçük bir yoklsuzlukla anılmadı ve ailesi dahi bir haberde geçmedi.Ne ÖZAL gibi prenslere ve papatyalara sahip oldu ne SÜLÜMAN gibi aile fotoğrafına. SEZER, ATATÜRK ü saymazsak o makama gelen en dürüst ve en iyi CUMHURBAŞKANI oldu.Onun değeri o makamdan ayrılınca anlaşılacak. Kimse kafasına göre ve çıkarı gereği ona saldırmasın.Saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Vakt-i zamanında Sayın Başbakanınız da erken seçim istemişti. Nakşibend-i tarikatıyla sık sık anılan eski cumhurbaşkanı Sayın Özal'ın da bu tarz söylemleri vardı. Annesi Hafize Özal'ı da vefat ettiği zaman ünlü bir camimizin avlusunda ki Nakşibend-İ Şeyhinin kabrinin hemen yanına Bakanlar Kurulu kararnamesi ile gömdürmüştü. Sayın Özal'ın Çankaya Köşküne çıkışı da yasal mevzuat üzerinde Ali Cengiz Oyunu oynanarak gerçekleştirilmişti. Devran döndü mistik taraftarların işine gelmedi sanırım. doğançay |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Bunları bildiğimizden SEZER i yere göğe sığdıramıyoruz.Elde olsa bir 7 yıl daha başta dursa.Yada şimdiki Anayasa başkanı GÜLAY TUĞCU gelse.Hakimlerden iyi cumhurbaşkanı çıkıyor.Hemde ilk bayan cunhurbaşkanı olurdu.Saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-12-06 15:45 . | |
|
| #6 | |
| sayın sezer'in, kendi görüşün den olan siyasi liderler ile anayasa kavgası yaptığını göz önüne alırsak AKP ye olan tavrı çok normal 8 ay daha bu tavrı sürdürecek zaten oldum olası sevemedim ben sayın sezer'i cumhurbaşkanlığına da hiç yakışmıyor siyasetci olursa da tutacağını düşünmüyorum |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
adamın kırmızı ışıkta durmasını mı sevmediniz,pazarda rahatça gezmesini mi ODTÜ de her siyasetçi ıslıklanırken onun alkışlanmasını,isminin kirlilikle anılmamamasını mı sevmediniz. Anayasa fırlatma hikayesinin neden çıktığını bu kadar çabuk mu unuttunuz? Bazı bakanların karıştığı yolsuzluk olayları nedeniyle Cunhurbaşkanı,devlet denetlem kurumunu harekete geçirmiş Hüsamettin Özkanda bunu engellemişti.İşte kavga bunu yüzündençıkmıştı.Yani bir yolsuzluğu ortaya çıkarmak için.Sonradan yüce divanda kimin yargılandığını unutuyormusunuz? AKP ye tavrına gelince.Kadrolaşmayı engellemeye çalistı.Hükümet bizden olsun kim olursa olsun diyerek liyakatsız atamalar yaptı.THY yollarındaki deve hikayesini biliyorsunuz.Şimdi SEZER kötü mü yaptı Laiklik konusunda hassasiyat gösterdi.TBMM başkanı elinden gelse laikliği kaldıracak.Şimdi sezer haksız mı.Bakın SEZER siyasi bir kurumun başı.O tepki göstermese tepki askerden gelecek.O zaman daha iyi mi olacak. SAygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #8 | |
| sayın ulgenerlik anayasa'yı rahmetli ecevite fırlatıp, tek başına ülkeyi batırmasını sevmedim ve sonrasını anlatmaya gerek yok sanırım hoşca kalın |
|
| #9 | |
| ülkenin ekonomisin pamuk ipliğine bağlı olmasının suçu sezer de mi? Ülke de o olay olmasa başka bir olay krizi tetiklemeyecekmiydi.Yapmayın. Üstüne üstlük olayı millete duyuran ecevitdi.ADAM cumhurbaşkanı bana "ağza alınmayacak laflar söyledi" deyince ben ana avrat küfretti sanmıştım. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
ülke için kötü bir olay olduğunu söylemek sizi küçültmez artı, bu olay için de kimler var ise hepsi suçlu ve hiç birini sevmiyorum | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|