| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben Kuran'ı okumaya başladıktan sonra, islam dininin, kesinlikle evrensellikle hiç bir alakası olamdığını keşfettim. Tamamen arap toplumuna yönelik yazılan bir kitap olmuş Kuran. Onların toplumsal ve siyasal yapılarını yansıtıyor. Buna rağmen Kuran tüm zamanların kitabıdır deniyor. Sizcede kuran geçmiş ve gelecek tüm zamanların kitabı mıdır? Ayrıca Kuran ve islamiyetle ilgili, forumda bir çok tartışma söz konusu. Kuran ve islamiyetin tüm zamanlara ait evrensel olması için kusursuz mükemmel olması gerekirken bisürü kusurları ortaya atılıyor. Kusursuz olsaydı eğer bu kadar tartışma konusu olurmuydu? |
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Kusursuz Olsa da Olmasa da Tartışılabilir!
| |
| #3 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| sayın doğançay, peki niçin tüm zamanların dini deniyor? Bana göre elbetteki evrensellik taşıyan hiç bir yönü yok çünkü inanmıyorum. Ben islam üzerine bulunan iddaalar için, bu konuyu açtım, ve arkadaşlarımın da islamın evrensel olup olmadığı konusundaki düşüncelerini merak ediyorum. İslam sadece arap kültürünü bünyesinde barındırıyor. Peki sadece araplaramı gönderilmiş o zaman bu din? |
| #4 | |
| islam önce araplara gönderilmiş sonra da emperyalizm ile tüm dünyaya yayılmış bu kadar basit |
| #5 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
| #6 | ||
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
| #7 | |
| İslam bir medeniyettir, medeniyet ise kültürlerin birleşmesiyle meydana gelir.. Örneğin Avrupa medeniyetinin içinde Alman kültürü de, İngiliz kültürü de, İtalyan kültürü de vb. bir çok kültür vardır. Kültür ise muayyen bir toplumun sahip olduğu tüm maddi ve manevi değerlerdir. __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2006
| İslâm, devlete, topluluğa, ırka ya da bir ideoloji yerine "Ferd"'e gelmiştir. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Evrenin merkezi sadece ortadoğu mudur ki tüm dinler burada ortaya çıkmıştır? Hiç bunun üzerine kafa yoranınız var mı? |
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2006
| Bütün dinler? Din; sistem, düzen anlamına gelir. Allah'ın yarattığı sistem tek olduğuna göre?.. Ayrıca bütün risâlet ve nübüvvet görevlerinin orta doğu merkezli olduğuna dair bir belirti yok. Sadece son bir kaç nebinin buradan çıktığına dair bilgiler var o kadar... Bu görevler genetiktir. Soy nerden devam ederse ordan açığa çıkar. "Tanrı zar atmaz"(Albert Einstein)... |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|