Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Üniversite gençliği ve Türkiye. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski22-12-06, 18:21  #1
vmeihcmm S

vmeihcmm S'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: SAMSUN/Türk-iş
Üniversite gençliği ve Türkiye.

Hep tartışıyoruz sorunlarımızı ve hep soruyoruz niye böyle bu ülke ve hep kızıyoruz cahilliğe körlüğe.Ama bu ülke yıllardır yeni nesillerini üniversitelerinde yetiştiriyor ama halimiz ortada HERŞEY DAHA DA KÖTÜYE gidiyor.
Ne yani biz şimdi boşuna mı okuyoruz?
Eğer yaşadığım ülkeye yararım olmayacaksa ben niye okuyorum niye yaşıyorum? Ve bunları yaptığım halde niye tartışıyorum, neye kızıyorum, ne hakkım var.
Bence sorunumuz beyler bayanlar, ÜNİVERSİTE GENÇLERİMİZDİR.Eğer sadece kendimiz için okumasak sadece kendimizi kurtarmak için okumasak ve insanları insanlığı kardeşliği barışı gelecek kuşaklarımızı çok sevsek göstermelik değil gerçekten okur gerçekten adam olurduk.
Bana demeyin ki üniversiteyi birincilikle bitirmiş nice işşiz var.Önemli olan okul bitirmek değil önemli olan gerçekleri görmektir.Gördükten sonra da gerekirse ölmektir....
vmeihcmm S is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-06, 01:25  #2
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

kendini kurtarmak istersen üniversiteyi bitirmek bir fayda sağlıyacaktır.Ancak ülke için çalışacaksan çok çok uzun bir yolun var.

kerpiç evin üzerine gökdelen çıklmıyor.Biz temelde sakatız.Üniversite bitirsek ne olur.saygılar
Eski25-12-06, 13:04  #3
onur0226

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: ankara

üniversite okuyan insanların önünde alternatif yok.ortaokulda lisede nasıl okursak öyle okuyoruz.ezberliyoruz,sınavlara giriyoruz ve bitiriyoruz.araştırmaya yönlendirilmiyoruz.kendi başımıza birşeyler yapmamıza hem izin verilmiyor,hem de bunu yapacak cesaretimiz yok.

oysa öğrenmek için gerçekten bilmek için kendi başına bir şeyler yapmak ,kendi merakının ,ilginin peşinden gitmek gerekir.bundan zevk almak gerekir..

bunu kullanacak ,gerçekten buna ihityaç duyacak bir ülke gerekir.
yani imkansızlıktan sadece kendimizi düşünüyoruz.diğer yolu seçenler de daha çok imkana ulaşacakları başka ülkeleri tercih ediyorlar.

bunu aşmak için öğrenciye biraz serbestlik şart.sınavlarla boğulmamalı öğrenci...öğretmenin kontrolünden biraz kurtulmalı...derse devam zorunlulukları kaldırılmalı...vs.
saygılar
onur0226 is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-01-07, 18:58  #4
vmeihcmm S

vmeihcmm S'nın Avatarı

Beyler bu konu hakkında biraz daha tartışalım isterim.
Eğitimde ki bu boşluk kimlerin oyunu? Aldığımız eğitim bizi daraltıyor mu genişletiyor mu? vs...???
Eski07-01-07, 19:10  #5
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın vmeihcmm S şöyle demiş:

Mesajı Göster
Beyler bu konu hakkında biraz daha tartışalım isterim.
Eğitimde ki bu boşluk kimlerin oyunu? Aldığımız eğitim bizi daraltıyor mu genişletiyor mu? vs...???

Ben sadece bize verilen eğitimi değil bence kendimizi eleştirelim diyorum.Üniversite okumakla insan olunmuyor.Kendimden örnek vermem gerekirse ; ben üniversite 2. sınıftayım ve sınıfta varolan sadece not dalaşı.25 yaşındaki insanlar puan ve ders notu için birbirlerini yiyorlar.İlkokul çocukları gibi çekememezlikler, kıskançlıklar gülüyorum hep ama aslında ağlasam yeridir.Üniversitelerin lise gibi olması yanlış aslında çünkü üniversiteler ilk açıldıklarında asıl amaçları eğitim vermek değildi.Şimdi ise bizler lise gibi gidip geliyoruz sadece o kadar çok insan varki hiç birşey yapmadan derse girip çıkıp evine gidenlerle dolu.Yani bence verimli çağdaki insanlar hala daha ilkokul gibi okula gidiyor evine gidiyor ödevini yapıyor ve yaşamına devam ediyor.Kendi mesleğimiz için yada kişisel gelişimimiz için pek çoğumuzun birşey yapmadığı ortada bu durumda bu insanlardan kardeşlik barış adına bir şeyler beklemek ne kadar doğru size bırakıyorum.
Eski07-01-07, 19:52  #6
_MaT_
Yazar Adayı

_MaT_'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Sayın vmeihcmm

Türkiyede üniversite gençliği diye bir kavram artık fabrikalara sertifikalı birer ,araştırmayan,sorgulamayan,öğrenmeyen,tartışmayan, popülarist party ve eğlence düşkünü bir amele işçisi yetiştirmeye başladığı kanısındayım...Yök bir Holdingdir..ünv'lerde ona bağlı fabrikaları...
Yök'ün kurucuları ilk özel ünv sahipleridir..burdan herşeyin çağrışımı belli dir..

saygılarımla..
_MaT_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-01-07, 01:36  #7
vmeihcmm S

vmeihcmm S'nın Avatarı

Çok ilginç, herkes üniversitelerimiz hakkında aşağı yukarı aynı derecede ümitsiz.
Peki aramızda Üniversitelerimizi savunan var mı beyler?
Ya da ben çocuğumu Üniversitede okutmayacağım diyen.
Yani eleştirenler için söylüyorum çocuklarımızı okutmak için ne yapacağız?
Eski09-01-07, 02:04  #8
geronibo57

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: nereye

Yazılanlar kesinlikle doğru. Fakat Elimizde olanlar belli. Ne kadar kötü olursada olsun başka bir altenetifimiz yok. Sonuçta bu üniverstelerden ülkesine yararlı olan insdanlar da çıktı. Ve biz de üniversitede Ülkemize yaralı olmak için okumuyor muyuz? Bizi engelliyor olabilirler ama asla durduramazlar. Sonuçta bu sistemlerin başına geçme ihtimalimiz daha doğrusu imkanımız var. Bu da gelecek nesiller için büyük bir umuttur.
Saygılarımla.
geronibo57 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-01-07, 21:11  #9
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Ezberci ve anti-bilimsel eğitim mantığı kalkmadan,YÖK varolduğu sürece özgür ünüversitelerden bahsedemeyiz..
Eski16-01-07, 01:40  #10
ackapa
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Sayın vmeihcmm S şöyle demiş:

Mesajı Göster
Çok ilginç, herkes üniversitelerimiz hakkında aşağı yukarı aynı derecede ümitsiz.
Peki aramızda Üniversitelerimizi savunan var mı beyler?
Ya da ben çocuğumu Üniversitede okutmayacağım diyen.
Yani eleştirenler için söylüyorum çocuklarımızı okutmak için ne yapacağız?
Ben çocuğumu kesinlikle okula göndermeyeceğim. Okul insanı geriletir.
Hele bu ülke de eğitimin başkaları tarafından kasıtlı olarak çocuklarımızı körleştirmek için kullanıldığı açık.
Çocuğuma eğitimini kendim vereceğim....

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 22:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)