Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > Kültür - Sanat > Kültür-Sanat tartışmaları ve haberleri > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski24-12-06, 14:43  #1
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
SineFel

Bu güne kadar birçok film izlediniz. Duydunuz yada sadece güldünüz. Filmlerden hiçbiri sizin olmayabilir, yada hiç bir filmin eseri olmayabilirsiniz.

Fakat bir film mutlaka sizi felsefesiyle beyninizden vurmuş olmalı,?.

Peki bu film hangi filmdir?
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline  
Eski24-12-06, 15:33  #2
realist

realist'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

2 yıl önce Lorenzo'nun Yağı adında bir film izlemiştim.Bu filmde ALD hastalığına yakalanmış bir çocuğun yaşamla mücadelesi anlatılıyor.Anne ve babası çocuklarını o kadar seviyorlar ki onun hayatta kalması için ellerinden gelen herşeyin fazlasını yapıyorlar.Bu hastalığın hiçbir çaresi , ilacı yokken ,anne ve baba bir yağ buluyorlar.Bu buluşla anne ve baba ödül alıyor.Demek ki insanlar sevginin gücü ile zor durumda kaldıkları zaman en imkansız görünen şeyleri bile yapıyorlar.
Eski24-12-06, 17:14  #3
sosyologgg

sosyologgg'nın Avatarı

Ülke / Şehir: yerküre

Benim çocukluğumda izlediğim ve hayatımı derinden etkileyen ilk film Uçurtmayı Vurmasınlar ve daha sonra sarsan,silkeleyen bir başka film ise V For Vendetta.Hayatım boyunca unutmayacağım...
Eski24-12-06, 20:19  #4
karabaglı
Forumdan Uzaklaştırılmış

karabaglı'nın Avatarı

Uçurtmayı vurmasınlar....Benim için çook ayrı yeri olan bir film...
karabaglı is offline  
Eski25-12-06, 01:39  #5
maxim

maxim'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: i s t a n b u l

Gladiator ( sadece sevdiği kadının,çocuğunun ve bahçesine ekinler ekebileceği evinin hayaliyle yaşayan; sonrasında sevdiklerine kavuşmak için ölüme gülümseyebilen Roma İmparatorluğu tahtının tek varisi General Maximus 'un delikanlı mücadelesi )
"Hayat Güzeldir" filmindeki harika baba, gülümseten koca karakteri de beni etkilemiştir.
maxim is offline  
Eski25-12-06, 03:30  #6
bozkır

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Şimdilik Ankara...

MATRİX hocam MATRİX felsefenin kralı bu filmdeydi
Ekşi ayran helal da güzelim şarap haram?

illaki Hayyam
bozkır is offline  
Eski25-12-06, 19:45  #7
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Bence "Fight Club" felsefenin kralıdır.

Anlatılmaz, izlenir...

İşte Tyler Durden'in Vasiyeti:

Sonsuza kadar yaşamak istiyorsanız, ilk adım olarak ölmek zorunda olduğunuzu unutmayın...Bu benim için yakındır....
İnsan sevdiklerini öldürür diye bir söz vardır ya; aslında bakın, insanı öldüren de hep sevdiğidir....
Hayatta elde edebileceğiniz her şeyin sonunda çöpe gideceğini anladığınız zaman ağlamak çok kolaydır.
Sevdiğiniz herkesin size sırt çevireceğini ya da öleceğini fark ettiğiniz zaman ağlamak kolaydır.
Uykusuzluk...Her şey çok uzaklardadır, her şey suretin suretinin sureti...
Dünyayla arana öyle bir mesafe sokar ki, ne sen bir şeye dokunabilirsin, ne de bir şey sana.
Bütün umutlarımı kaybetim artık özgürüm...Bu yüzden Her akşam ölüyor ve her sabah yeniden doğuyorum...
Bunun benim hayatım olduğunu biliyorum ve anan sona eriyor....
Başka bir yerde, başka bir zamanda uyanabilseydim, başka bir insan olarak uyanabilir miydim diye soruyorum hep kendime...
Uyanırsın ve hiçbir yerdesindir....
Ve sizin gibi mahlukalar...Mobilya satın alırsınız. Kendinize dersiniz ki, bu hayatım boyunca ihtiyaç duyacağım son kanepe. Kanepeyi alırsınız ve sonraki birkaç yıl boyunca, hangi işiniz ters giderse gitsin, en azından kanepe sorununuzu çözmüş olduğunuzu bilirsiniz.Sonra o güzel yuvanızda kısılıp kalırsınız. Bir zamanlar sahip olduğunuz şeyler artık sizin sahibiniz olur.
Ama AreS ne istiyor biliyormusnuz...Hiçbir zaman tamamlanmış olmamayı...Hiçbir zaman halimden memnun olmamayı
Hiçbir zaman kusursuz olmamayı...Kurtar beni, tanrım, kusursuz ve tamamlanmış olmaktan kurtar.
Belki de kendimizi daha iyi bir şeye dönüştürmek için her şeyi kırıp dökmemiz gerekiyor.
Bazen bir şey yapar ve belanızı bulursunuz. Bazen de yapmadığınız şeyler size belanızı buldurur.
Artık Kendi cerahatli ve hastalıklı çürümemi kucaklıyorum.Kovulmak; der AreS ;herhangi birimizin başına gelebilecek en iyi şey olurdu. Böylece havanda su dövmekten kurtulur ve hayatlarımızla bir şey yapardık.
Çünkü ancak kendimi mahvederek ruhumun gerçek gücünü keşfedebilirim.
Güzel ve emsalsiz bir kar tanesi değilsin. Herkes gibi sen de o çürüyen organik maddeden yapılmasın. Hepimiz aynı pürenin parçasıyız...
Kültürümüz hepimizi aynı yaptı. Artık kimse gerçek anlamda beyaz ya da siyah, zengin ya da yoksul değil.
Hepimiz aynı şeyi istiyoruz. Teker teker, hiçbirimiz hiçbir şey değiliz.
Güçlü kadın ve erkeklerin oluşturduğu bir sınıf var ve bunlar hayatlarını bir şeye feda etmek istiyorlar.
Reklamlar insanları gerek duymadıkları arabaların ve kıyafetlerin peşinden koşturuyor.
Kaç kuşaktır insanlar nefret ettikleri işlerde çalışıyorlar, neden?
Gerçekte ihtiyaç duymadıkları şeyleri satın alabilmek için.
Hayatta her şey parayla ilgili değildir.
Bize dünyanın pisliğinden başka bir şey bırakmayacaklar...
Medeniyetin önde gittiği bu yönde Artık maddi eşyaların önemini reddediyorum.
Bizler eşşiz değiliz.Süprüntü ya da pislik de değiliz.Biz sadece biziz..Biz sadece biziz ve hayatta başımıza gelenlerin bir nedeni yok....
Tutkulu bir yasam tarzının yan ürünleriyiz..Ve bundan nefret ediyoruz....
Artık insanoğlu kızların veya erkelerin peşlerinden koşmayı bırakın saçmalıklarla uğraşmayın....Acı,Mutluluk,Sevgi,Aşk gib kavramları kafanıza takmayın artık...
Hayatımda en son neyin olmasını istiyorum biliyormusnuz?
Beynime bir silah dayanıp duvarları beynimle boyanmasını...
Tanrı'nın senden hoşlanmadığı olasılığını düşünmelisin. O seni hiç istemedi, hatta büyük olasılıkla senden nefret ediyor. Bu basına gelecek en kotu şey değil. Laneti ve affedilmeyi boş ver. Biz Tanrı'nın istenmeyen çocuklarıyız.Buna karşın ben tanrıya inanırım fakat bunu düşünmek varsaymak bir çok şeyi çözüyor...
Bu görüşleri hepinize ters gelebilir Saçmada gelebilir bu umrumda bile değil.Bunları okuduktan Sonra beni dışlayabilirsiniz.Buda umrumda değil.Ama lanet olası hayatlarınızdan kurtulun artık Çırpınmayı bırakın Bırakın herşey düşeceği yere düşsün.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Tyler Durden

Tam bir anarşizm çağrı mektubu gibi, ama filmi izlediğinizde satırlearın ne anlama geldiğiniz çözeceksiniz...
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)

9mm Parabellum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-12-06 18:23 .
9mm Parabellum is offline  
Eski26-12-06, 20:03  #8
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

Aslında izlediğim bir çok film var ama nedense çok çok beğenmediklerimi aklımda tutamıyorum.İsmini duysam bile konusu aklıma gelmiyor.Etkilendiğim filmler içinde şu ana kadar en çok ismini andığım Shindler' in listesidir.Bu filmi çok sevdiğim birinin önerisiyle izledim ve gerçekten çok etkilendim.Bundan önce de Yeşil yol ve Piyanist vardı.

saygılar..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)