"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sosyalist kasaba Fatsa

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski24-12-06, 22:45  #1
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Sosyalist kasaba Fatsa

Terzi Fikri'nin Fatsa'da uygulamış ve başlatmış olduğu hareket,Türkiye'nin ilk sosyalist kasabası olan Fatsa'yı ortaya çıkarmış,akabinde sosyalizmin veya adaletli bir ortamın Türkiye'de uygulanabilirliği ortaya çıkmıştır.

Bugün sosyalist veya sol düşünceye çamur atarken veya onu kafirlik olarak görürken nedense kimse Fatsa gerçeğinden bahsedemiyor.Türkiye'de sosyalizmin uygulanabilirliğini Fatsa ile karşılaştırmak ne kadar doğru bilinmez ama bugüne kadar bastırılmaya çalışan bir sesin ispatı olsa gerek Fatsa...Alın sağ görüşlü arkadaşlara çözmeleri için bir problem ama bunun bilinmeyeni yok.O yüzden her zaman olduğu gibi çok zorlanmayacaksınız.
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-12-06, 22:51  #2
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın Nostrum şöyle demiş:

Mesajı Göster
Terzi Fikri'nin Fatsa'da uygulamış ve başlatmış olduğu hareket,Türkiye'nin ilk sosyalist kasabası olan Fatsa'yı ortaya çıkarmış,akabinde sosyalizmin veya adaletli bir ortamın Türkiye'de uygulanabilirliği ortaya çıkmıştır.

Bugün sosyalist veya sol düşünceye çamur atarken veya onu kafirlik olarak görürken nedense kimse Fatsa gerçeğinden bahsedemiyor.Türkiye'de sosyalizmin uygulanabilirliğini Fatsa ile karşılaştırmak ne kadar doğru bilinmez ama bugüne kadar bastırılmaya çalışan bir sesin ispatı olsa gerek Fatsa...Alın sağ görüşlü arkadaşlara çözmeleri için bir problem ama bunun bilinmeyeni yok.O yüzden her zaman olduğu gibi çok zorlanmayacaksınız.

Bende bunu ilk kez duyuyorum.
Gerçekten ilginç geldi.Ancak kesinlikle gezip görmem gerekli diye düşünüyorum.Aslında sosyalizmin yani gerçek özgürlüğün oldugu her yerde hayat yaşanabileceklerin en güzelidir..

Fatsayı tebrik etmek gerek.Bu yasakçı,dar kafaların yönettiği ülkede kendi içilerinde bir devrim yapmışlar.Memleketime giderken kesinlikle bakmacağım

Bir de probleme değinmek istiyorum.Sağ görüş için sosyalizm çok bilinmeyenli denklemdir.O yüzden çözebileceklerine pek inanmıyorum..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-12-06, 22:59  #3
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın Elenorin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Gerçekten ilginç geldi.Ancak kesinlikle gezip görmem gerekli diye düşünüyorum.Aslında sosyalizmin yani gerçek özgürlüğün oldugu her yerde hayat yaşanabileceklerin en güzelidir..

Fatsayı tebrik etmek gerek.Bu yasakçı,dar kafaların yönettiği ülkede kendi içilerinde bir devrim yapmışlar.Memleketime giderken kesinlikle bakmacağım

Bir de probleme değinmek istiyorum.Sağ görüş için sosyalizm çok bilinmeyenli denklemdir.O yüzden çözebileceklerine pek inanmıyorum..
O eskidendi (80 öncesi) Sayın Elenorin. Artık fatsa AKP'li belediyelerin iş başına gelebildiği bir yer. Birkaç ay önce oradaydım ve sosyalizm adına pek de bir şey olduğunu söyleyemem.
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-12-06, 23:05  #4
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
O eskidendi (80 öncesi) Sayın Elenorin. Artık fatsa AKP'li belediyelerin iş başına gelebildiği bir yer. Birkaç ay önce oradaydım ve sosyalizm adına pek de bir şey olduğunu söyleyemem.
Peki sayın Turker..Neyse masraftan yırttık

Sağolun bilgi için.

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-06, 00:18  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın Elenorin şöyle demiş:

Mesajı Göster

Hocam benim annem Fatsalıdır.O anlatılan olaylar hep geçmişte kalmıştır.Şimdi Fatsa da bir avuç para canlısı insan yaşar.Bir zamanların kurtarılmış bölgesi şimdinin türedi zenginlerinin mekanıdır.Türkiye de bir ÖZAL öncesi bir de ÖZAL sonrası olduğunu unutmayın.Saygılarla
Eski25-12-06, 00:56  #6
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Ayrıca;

Yıllardır koleredan onlarca kişinin ölmesine sebep olan kanalizasyon sorununu 1 hafta gibi bir süre içinde,halka birlikte ortadan kaldırdı.Yönetim,halk encümenlerinden oluşan komiteler tarafından yapılıyordu.Daha sonra adı yolsuzluğa karışan onlarca kişi yakalandı.Karaborsa,fuhuş ve kaçakçılık bitirildi.Adalet Partili rakibi elişmelerden öylesine etkilendi ki,rakibi Fikri Sönmez'e kendi arazisini belediye için kullanması ve park yapımı için verdi.Kenan Evren bölgeye girmeden önce taraflı tarafsız tüm Fatsa Halkı böyle bir darbeyi istemedikleri açıklamışlardı.Daha sonra tecrit ve işkenceler derken sağlığına kavuşamadan hayata gözlerini yumdu Fikri Sönmez.
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-06, 20:30  #7
Anadolu
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Evet,eskidendi Sayın turker.Ne bulacağınızı umuyordunuz,12 Eylül gelmeden önce,yüzünü Nokta Operasyonu ile Fatsa'da göstermişti.
Alternatif yaşam biçiminin somutlanmasıdır Fatsa.Bu nedenle Devrimciler için anlamlıdır,aynı yaklaşım cunta için de geçerliydi.Bu nedenle Fatsa özel alakalarını görmüştür.Çorum'u bırak Fatsa'ya bak demişti Süleyman Demirel.Acaba niye demişti?
Eski02-06-07, 11:53  #8
muratsu
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Ülkemizin kan gölüne çevrildiği kranlık dönemler içinde, pırıl pırıl aydınlık bir demokrasi örneğiydi Fatsa ve Fikri Sönmez.Günümüzde de ülkemiz, kin nefret tohumları atılarak birbirine düşman hale getirilmeye çalışılıyor.Eşit, özgür ve barış içinde bir ülke için, bütün insanların ve kültürlerin dostça bir arada yaşayabilmesi için yeniden Fatsa'lara, Terzi Fikri'lere ihtiyacımız var.Ne Fatsa'yı ne Terzi Fikri'yi unutmayalım yaratalım yaşatalım.Bu barış içinde özgür bir ülke isteyen herkesin borcu ve sorumluğudur.
muratsu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-06-07, 13:14  #9
ercuhuzur
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Fatsa olayı geçmişte kalmış bir olaydır

Fatsanın bu günü ile o gününün arasında Dağlar kadar fark vardır
Bir fatsalı olarak şöyle söyleyebilirim
Solun Fatsadaki kalesi yıkıldı
2002 bunu gösteriyor
ercuhuzur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-06-07, 14:45  #10
Bogazkaya

Giriş Tarihi: Mar 2007

Terzi Fikri Fatsa Belediye Baskani
Ama nasil belediye baskani daha liseyi bitirmemis,ama universiteyi bitiren yöneticilerden daha iyi yönetiyor Fatsayi o zamanlar
Ama arkasinda cok destek vardi Fikrinin (Dev-Genc,Dev-Yol) ve o kadar iyi örgutlenmislerdi ki adamlar hayret kalirsiniz,gazeteciler Fatsaya gidiyor hayirdir ne oluyor burada diye otobusten indikleri anda direk sorguya cekiliyor Dev-Gencli gencler tarafindan.Terzi Fikri 11 halk komitesi kurdu o zaman
Herkes calisacak bir amele gibi kazma ile kurekle
Ama sonra ne oldu asker girdi kirdi gecti,aslinda en buyuk direnis Fatsadan bekleniyordu ama asker girdiginde bir tane bile insan yoktu disarda ve birilerinin ihbariyla 300 kisi gözaltina alindi ve Terzi Fikri tutuklandi
2000 sanikli Dev-Yol davasi acildi ve Turkiyede ilk sosyalist ilce yikildi

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)