"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Behçet Necatigil/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| SevgilerdeSevgileri yarınlara bıraktınızÇekingen, tutuk, saygılı.Bütün yakınlarınızSizi yanlış tanıdı.Bitmeyen işler yüzünden(Siz böyle olsun istemezdiniz)Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyiKalbinizi dolduran duygularKalbinizde kaldı.Siz geniş zamanlar umuyordunuzÇirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.Yılların telâşlarda bu kadar çabukGeçeceği aklınıza gelmezdi.Gizli bahçenizdeAçan çiçekler vardı,Gecelerde ve yalnız.Vermeye az buldunuzYahut vakit olmadı...Sevmeye geniş vakit arayanlara,sakın geç kalmayın.... __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| ATATÜRK'Ü DUYMAK Ulu rüzgarlar esmedikçe Yaşamak uyumak gibi. Kişi ne zaman dinç Dalgalanırsa bayrak gibi. Ne var şu dünyada ekmekten daha aziz? Sürdüğün tarlalara sevginle serpildik, Ekmek olmak için önce Buğday olmak gibi. Silinir sözlüklerden sen hatıra geldikçe Cılız sözler:usanmak,yorulmak,durmak gibi. Kuvvettir yaptıkların her yeni yetişene, Bir ışık-kaynak gibi. En yakınlar zamanla fersahlarca uzak gibi; Bir sen varsın kalacak,bir sen ölümsüz Daha da yakınsın,daha da sıcak. Bıraktığın toprak gibi. Kaç Türk var şu dünyada,bir o kadar susuz: Hepsinin gönlünde sen,bir pınar bulmak gibi. Ancak senin havanda sağlıklar,esenlikler; Olmaya devlet cihanda Atatürk'ü duymak gibi. Behçet Necatigil Sn.sosyologgg Behçet Necatigil'in'' Nöbetçi Millet'' şiirini okumanızı tavsiye ediyorum.Gerçekten olağanüstü bir şiir. __________________
Kelimenin tam anlamıyla gerçek bir demokrasi hiç bir zaman varolmadı ve varolmayacaktır. J.J.ROUSSEAU |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ........
| *Behçet Necatigil'in şiiri sokaktaki her devinimden, her sesten, her konuşmadan, evlerden, evlerdeki yaşamlardan, umutlardan, umutsuzluklardan, düşlerden, kırgınlıklardan, geçim sıkıntılarından beslenir. Onun şiiri, divan şiirinden, halk şiirinden de alacağını alır; durmadan gelişir, serpilir. O, şiirleriyle ışık ile karanlık ve lamba aydınlığındaki bir dünyadan sonsuza açılır. "Yaşamak azaptır çok zaman" dese de, "seni iş başında sırtına geçirdiğin/ siyah gömleğinle seviyorum." diyecek kadar sevgisini dünyaya ilan etmesini bilir Behçet Necatigil. Ardından şöyle demeyi de unutmaz: "Bu şiir senin için/ yazarken seninle doluydum".* Selim İleri(Kırık İnceliklerin Şairi:Behçet Necatigil kitabından) __________________
... Annem çok küçükken öldü Beni öp,sonra doğur ben. (Cemal SÜREYA) |
|
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Sevgileri yarınlara bıraktınız Çekingen, tutuk, saygılı Bütün yakınlarınız Sizi yanlış tanıdı. Bitmeyen işler yüzünden (siz böyle olsun istemezdiniz) Bir bakış bile yeterken anlatmaya herşeyi Kalbinizi dolduran duygular Kalbinizde kaldı. Siz geniş zamanlar umuyordunuz Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek. Yılların telaşlarda bu kadar çabuk Geçecegi aklınıza gelmezdi. Gizli bahçenizde Açan çiçekler vardı, Gecelerde ve yalnız. Vermeye az buldunuz Yahut vakit olmadı. Behçet Necatigil/Sevgilerde __________________
Kendi kalbini arıt bana ilişme, bende ki küfür sende ki imana neyler Korkusunu sürdüğün sırat köprüsü, yolu doğru süren insana neyler |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|