"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Oblomovluk/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| GONÇAROV un Oblomov adındaki kitabını okuyordum kendimi buldum ya.Adam beni anlatmış.Nefret ettim kendimden.Tembelliğin piriymiş bu Oblomov ben de onun en has müridi. Yalnız OBLOMOVLUKtan kurtulmanın tek yolu YA ŞİMDİ YA HİÇ demekmiş.Bunu öğrendim.Bunu hemen uygulamam lazım yoksa ruhum iyice paslanacak. Varsa meydanda başka OBLOMOV yoldaşlar dertleşmek isterim.Saygılar. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Ben de kendimi çoğunlukla Oblomov'a benzetirim ama Oblomov yoldaşlığı deyimini yeni duyuyorum. Çoğunlukla yapacağım işleri erteler de ertelerim. Son dakikada yapılan işler de ne kadar iyi olur, siz de sanırım bu konuda deneyimlisiniz, hiç de iyi olmaz. İsterseniz siz bir mesaj daha yazın. Benim de o an Oblomovluğum tutmazsa size cevap yazarım. Saygılarımla.. Bakın bunda Oblomovluk yapmam.. ![]() __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı | |
|
| #3 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Yıllar önce elime aldığım bir kitaptı. Sonuna kadar okuyup okumadığımı da hatırlamıyorum. Yaşamdan soyutlanmışlık, yaşanan gerçekliğe gözlerini kapamak, kurduğu hayal dünyasının içinde gezinmek...ve öyle bir yaşam biçimi...sanırım oblomovluk da bu olsa gerek. |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Benim Oblomov gibi çiftliklerim olmadığı için tembelliğim o kadar hazin boyutta değil tabii.Bizimki alt sınıfların Oblomovluğu. Elimden gelse hayatı bile ileri bir tarihe ertelemek isterdim.Tembel tembel uzanmak benim kaderim.Ancak kurtulmak için çabalıyorum.Sonum Oblomov gibi olmasın diye. Yalnız şunu belirteyim mesajınıza tembelliğimden değil internetten uzak kalmamdan dolayı geç cevap yazdım.Bakalım sizinki ne kadar sürecek.Oblomovluk derecenizi ölçeriz. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Kitabın sonunu merak ettiyseniz Oblomov heba olan bir yaşamı arkasında bırakarak ölüyor sevdiği kızda en yakın arkadaşına kalıyor.Anlıyacağınız berbat bir yaşam.Allah düşmanımın başına vermesin. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #6 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| çok güzel bir kitap gerçekten. Bir de oblomovluğa Elveda diyen biri var. Elveda Oblomov isimli bir kitap. Yazarı : Nihat Dağlı. Muhakkak okuyun derim. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Ah Oblomov! Oblomov yine de üşenir, yardımcsına ileti yazdırmaya çalışır , yine üşenir,''Sen yaz!''diyerek uyumaya giderdi ama.... ''Keşke Oblomov'un sağlığında internet olsaydı;adam epeyce sıkıntıdan kurtulurdu!'' doğançay |
|
| #8 | |
Onay bekleyen
| " Oturduğu yerden başarıya ulaşan tek şey tavuktur." ![]() |
|
| #9 | |
| Kesin.Valla oblomovun yiğit bir müridi olarak benim çok işime yaradı. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #10 | |
| ben de oblomov'um tam anlamıyla. bazen "yeter bu oblomovluk, harekete geçmeliyim," diyorum. "ama önce iyi bir plana ihtiyacım var," diyorum. bir kaç saatimi planlama ve programlamaya ayırıyorum. sonra "tamam" diyorum; bugünlük yeter, yarın gerisini hallederim. biraz kestireyim, televizyon izleyeyim vs... bu yüzden maddi manevi ne kadar zarara uğradım anlatamam. galiba dünyada hiç yerim olmayacak oblomov gibi. ama o en azından şanslı parası var. bizde o da yok. gökçeşair Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-01-07 15:51 .Sebep: kelime yanlışı |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|