"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Ustalardan Seçkiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Oblomovluk

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri

Konu Araçları
Eski25-12-06, 02:21  #1
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir
Oblomovluk

GONÇAROV un Oblomov adındaki kitabını okuyordum kendimi buldum ya.Adam beni anlatmış.Nefret ettim kendimden.Tembelliğin piriymiş bu Oblomov ben de onun en has müridi.

Yalnız OBLOMOVLUKtan kurtulmanın tek yolu YA ŞİMDİ YA HİÇ demekmiş.Bunu öğrendim.Bunu hemen uygulamam lazım yoksa ruhum iyice paslanacak.

Varsa meydanda başka OBLOMOV yoldaşlar dertleşmek isterim.Saygılar.
Eski05-01-07, 12:30  #2
Yağız

Yağız'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın ulgenerlik şöyle demiş:

Mesajı Göster
Varsa meydanda başka OBLOMOV yoldaşlar dertleşmek isterim.Saygılar.
Merhaba ulgenerlik,

Ben de kendimi çoğunlukla Oblomov'a benzetirim ama Oblomov yoldaşlığı deyimini yeni duyuyorum.

Çoğunlukla yapacağım işleri erteler de ertelerim. Son dakikada yapılan işler de ne kadar iyi olur, siz de sanırım bu konuda deneyimlisiniz, hiç de iyi olmaz.

İsterseniz siz bir mesaj daha yazın. Benim de o an Oblomovluğum tutmazsa size cevap yazarım.

Saygılarımla.. Bakın bunda Oblomovluk yapmam..
Tutuştu su da yandı
Yağız is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-01-07, 12:41  #3
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Yıllar önce elime aldığım bir kitaptı. Sonuna kadar okuyup okumadığımı da hatırlamıyorum. Yaşamdan soyutlanmışlık, yaşanan gerçekliğe gözlerini kapamak, kurduğu hayal dünyasının içinde gezinmek...ve öyle bir yaşam biçimi...sanırım oblomovluk da bu olsa gerek.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-01-07, 21:48  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Paspal şöyle demiş:

Mesajı Göster
Merhaba ulgenerlik,

Ben de kendimi çoğunlukla Oblomov'a benzetirim ama Oblomov yoldaşlığı deyimini yeni duyuyorum.

Çoğunlukla yapacağım işleri erteler de ertelerim. Son dakikada yapılan işler de ne kadar iyi olur, siz de sanırım bu konuda deneyimlisiniz, hiç de iyi olmaz.

İsterseniz siz bir mesaj daha yazın. Benim de o an Oblomovluğum tutmazsa size cevap yazarım.

Saygılarımla.. Bakın bunda Oblomovluk yapmam..
yazarın ve konunun rus olması dolası ile küçük bir atıfta bulunayım dedim.
Benim Oblomov gibi çiftliklerim olmadığı için tembelliğim o kadar hazin boyutta değil tabii.Bizimki alt sınıfların Oblomovluğu.

Elimden gelse hayatı bile ileri bir tarihe ertelemek isterdim.Tembel tembel uzanmak benim kaderim.Ancak kurtulmak için çabalıyorum.Sonum Oblomov gibi olmasın diye.

Yalnız şunu belirteyim mesajınıza tembelliğimden değil internetten uzak kalmamdan dolayı geç cevap yazdım.Bakalım sizinki ne kadar sürecek.Oblomovluk derecenizi ölçeriz.

saygılar
Eski06-01-07, 21:51  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın melnur şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yıllar önce elime aldığım bir kitaptı. Sonuna kadar okuyup okumadığımı da hatırlamıyorum. Yaşamdan soyutlanmışlık, yaşanan gerçekliğe gözlerini kapamak, kurduğu hayal dünyasının içinde gezinmek...ve öyle bir yaşam biçimi...sanırım oblomovluk da bu olsa gerek.
aynen öyle.İki üç kelimeyle anlatılabilecek kadar değersiz bir yaşam.
Kitabın sonunu merak ettiyseniz Oblomov heba olan bir yaşamı arkasında bırakarak ölüyor sevdiği kızda en yakın arkadaşına kalıyor.Anlıyacağınız berbat bir yaşam.Allah düşmanımın başına vermesin.

saygılar
Eski28-01-07, 01:10  #6
bayn_gitar
Onay bekleyen
Yazar Adayı

bayn_gitar'nın Avatarı

çok güzel bir kitap gerçekten. Bir de oblomovluğa Elveda diyen biri var. Elveda Oblomov isimli bir kitap. Yazarı : Nihat Dağlı. Muhakkak okuyun derim.
bayn_gitar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-01-07, 01:23  #7
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ah Oblomov!

Oblomov yine de üşenir, yardımcsına ileti yazdırmaya çalışır , yine üşenir,''Sen yaz!''diyerek uyumaya giderdi ama....
''Keşke Oblomov'un sağlığında internet olsaydı;adam epeyce sıkıntıdan kurtulurdu!''

doğançay
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-01-07, 01:32  #8
bayn_gitar
Onay bekleyen
Yazar Adayı

bayn_gitar'nın Avatarı

" Oturduğu yerden başarıya ulaşan tek şey tavuktur."
bayn_gitar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-07, 16:41  #9
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın doğançay şöyle demiş:

Mesajı Göster
Oblomov yine de üşenir, yardımcsına ileti yazdırmaya çalışır , yine üşenir,''Sen yaz!''diyerek uyumaya giderdi ama....
''Keşke Oblomov'un sağlığında internet olsaydı;adam epeyce sıkıntıdan kurtulurdu!''

doğançay
Kesin.Valla oblomovun yiğit bir müridi olarak benim çok işime yaradı.
Eski31-01-07, 14:54  #10
sonrabirgu
Yazar Adayı

ben de oblomov'um tam anlamıyla. bazen "yeter bu oblomovluk, harekete geçmeliyim," diyorum. "ama önce iyi bir plana ihtiyacım var," diyorum. bir kaç saatimi planlama ve programlamaya ayırıyorum. sonra "tamam" diyorum; bugünlük yeter, yarın gerisini hallederim. biraz kestireyim, televizyon izleyeyim vs... bu yüzden maddi manevi ne kadar zarara uğradım anlatamam. galiba dünyada hiç yerim olmayacak oblomov gibi. ama o en azından şanslı parası var. bizde o da yok.

gökçeşair Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-01-07 15:51 .Sebep: kelime yanlışı
sonrabirgu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)