"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Iraklıları sadece bölünme kurtarır... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ankara
| Merkezi hükümetin hiçbir şeye hükmedemediği, güvenlik güçlerinin bile iç savaşta taraf olduğu Irak'ta tek çözüm ülkenin üç otonom bölgeye ayrılması. Halkın reddettiği devleti korumak ABD'ye zarar getiriyor, üstelik bölünme tüm ülkenin Şii İran'ın etkisine girmesini de engeller... Peter W. Galbraith'in yorumu.... haberin devamı: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=208318 haberin devamında türkiyenin, kuzey ırakta kurulacak bir kürt devletinin ,kendi sınırları içindeki kürtler için bir çekim merkezi olacağı endişesinin yersiz olduğu ve bu devletin ırak ı kontrol altına alacak bir iranla türkiye arasında tampon görevi göreceği savunuluyor... |
|
| #2 | |
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Irakta ister istemez bu yönde bir ayrışma oluştu.Kürtler kuzeyde sünni araplar ortada güneyde şiiler.Yüzbinler öldükten sonra ortaya çıkan acı gerçek bu olacak. Ancak sorun parçalanma ile çözüleceğe benzemiyor.Kerkük gibi ortada olan şehirler ve petrol kaynaklarının dağıtımı el bombası gibi.Daha uzun süre IRAK istekrara kavuşayamacaktır.10-20 yıl sürebilir. Merak ettiğim ABD nasıl bir IRAK hedefi vardı ve nereye kadar bunun peşinde koşacak.Petrolünü serbestçe sömürebileceği bir ülke hayal ediyordu ancak petrol hatlarının güvensizliği bu palanı suya düşürdü.Ayrıca İran destekli Şiiler öne çıktı.Abd şimdi eski BAASçıları ortaya sürecekmiş.tam arapsaçı. Bizi tüm Irak ilgilendirsede ençok K.IRAK a yoğunlaşıyoruz.Sanırım dış politikamız yakında Kürtlere karşı tatlı sert bir biçimde sürdürülmeye devam edecek.Ancak kapalı kapılar arkasında ne planlanıyor bilinemz. Olan bunca masum insana ve onların geleceğine oluyor.Kahrolası sömürgeciler __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Irak bölünür ama petrol bölünemez.Irak ta bir karışıklık olsun ki ABd hem silah ve uyuşturucu pazarını hemde petrolü elinde tutabilsin. __________________
Nedir ki bu bitmek bilmez yaradış? Yok olacaksa Birgün her yer Yaradılmış. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bu bölünmede Türkmenler'in yeri ne olacak acaba ? __________________
ERGENEKON'la ilgili İDDİAlara verilen yanıtlar: http://ip.org.tr/lib/pages/ehaberarsiv.asp |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| Sn gılgamış farklı bir konu açmıştınız sanırım türkler ve kürtler ne istiyormuydu sanırım en iyisi ben burda şunu demeliyim türkiyede yaşayan türkler önce tükiyedeki türklerin sorunları çözsünler de sonra farklı ülkelerdeki türkmenlerin sorunlarına eğilsinler hani önce iç sonra dış tabi elimiz uzanırsa değilmi.... Önce ırakta yaşayanlar bunu düşünsün sn gılgamış bırakında bu konuyu biz sizin açtığınız topiğe dönemlim ve orda devam edelim ortak sıkıntılarımız ortaya dökelim ve çözüm bulalım değilmi... Saygılarve sevgiler... ![]() __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Ama tez aklımı başıma toplayıp, bir Türk olarak haddim olmayan bu konudan elimi ayağımı çekip toz oluyorum Ben hemen şu topiğime döneyim:74 __________________
ERGENEKON'la ilgili İDDİAlara verilen yanıtlar: http://ip.org.tr/lib/pages/ehaberarsiv.asp | |
|
| #7 | ||
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
![]() __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Irak bölünürse , Peşmergeler'de Şii ve Sünni olmak bölünürler.
doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-12-06 23:49 . | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Irak'ın bölünmesi zaten ABD'nin başından beri çantasında duran plan. Saddam'ı da yaptıkları yüzünden filan asmadılar. Asılması konusunda da Irak'ta uzlaşmaz bir kutuplaşma ortaya çıktı. Asılmasıyla da, başta asılması yanlısı Şiiler ve Saddam yanlısı Sünniler olmak üzere, kolay kolay kapanmayacak bir düşmanlığın tohumları atıldı Irak'ta. (Saddam'a açılan ve idam kararı alınan ilk davanın, İran-Irak savaşındaki savaş suçları veya Halepçe nedeniyle değil, Şii köylülerin öldürülmesi nedeniyle açılması da, tamamen planlı olarak yapılmıştır.) Yakında ateş Irak'ın her yerini saracaktır. Bu makalenin tam bu sıra yayınlanması da ABD'nin oyununun bir parçası tabii. yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-12-06 17:04 . |
|
| |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ankara
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|