"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Kadın/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Forumda kadın sorunlarıyla ilgili bir başlık olmalı diye düşündüm. Aslında bu başlığı açarken altına yazacaklarım aşağı,yukarı belliydi.Ancak bekaret ve aldatma konularını okurken vazgeçtim.Kadının yaşamı genelde tekrar üzerine kurulu.İş yerinde aynı işi yaptığı erkek çalışandan daha az ücret alıyor.Evde yaptığı işlerden dolayı ödenmeyen bir emeği var.Anadır üstelik.Sokakta ve işte tacize uğrar.Aile içi şiddete maruz kalır.Toplum içindeki yeri bellidir ve genellikle değişmez.Dinler ve ideolojiler bile kurtaramaz onu,tersine bunlarla kuşatılmıştır....Bitmez bunlar.Hepsinden öte iki ahlak var bu ülkede ve dünyanın çoğu yerinde.Kadın için,erkek için. Kişisel düşüncem dünyanın yaşanılası bir yer olmasının kadınla erkek arasındaki eşitsizliklerin giderilmesiyle epey mesafe katedeceğidir. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Her şeyden önemlisi Türk toplumunda şunun farkına varılması gerekir: Kadınlar kimsenin namusu olmayacak. Fiziğine bakıp ben erkek diyenler kadınlar üzerinde hiçbir hak iddia etmeyecekler. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| KAdın ve erkek eşitliği.. YAzımı ne kadar kolay fakat uygulamasıda bir o kadar zor.. HAyatta kadın olmak yaşama 1-0 yenik başlamak demektir. Sevgili Anadolununda dediği gibi kadın, gerek günlük hayatı, gerek iş hayatı gerekse özel hayatında türlü sıkıntılarla karşılaşır. Bunlardan ilki ve en önemlisi "tacizdir".. MAlesef evde, sokakta, kısaca hayatta kadının adı yok vücudu var çoğunlukla.. KAdın bir seks objesi olarak görüldüğü sürecede bu sorunun önüne geçilemez. Ayrıca erkek tarafından şiddete uğramaları, kırsal alanlarda daha sık rastlanan eğitim haklarının ellerinden alınması, sıkça görülen sorunlar arasında yer alır. KAdın yapısı gereği güçlüdür, istediğini elde der, zekidir ve hayata 1-0 yenik başlamasına rağmen ayakta kalma mücadelesi verir.. İleriki zamanlarda bu malubiyet beraberliğe hatta belkide galibiyete çevrilir. Belkide devamlı mücadele halinde olması, onun ayaklarını yere sıkı basmasında temel nedenlerden bir tanesidir. Ama bazen kadınların omuzlarındaki yük öylesine artarki bu yüke dayanamayıp pes edenler ağır hayat şartlarında ezilmeye mahkumken, direnenler gücün simgesi olarak akıp hayata karışırlar.. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Kadinlar haklarini arama cesaretini kendilerinde bulduklarinda bu sorunlar azalacaktir diye dusunuyorum.Bizim toplumumuzda erkekler ustun tutuluyor,ama ustun tutulma nedenleri bizleriz,yani bir suclu varsa o da kadinlar diye dusunuyorum.Dusunun bir erkek evlat birde kiz evledi olan anne,kizini mi daha cok yardima cagirir yoksa oglunumu?Egitim ailede basliyor her erkek el ustunde tutularak bebek muamelesi goruyor,sonra karisindan ayni muamele.Kadinlar herseyi kontrol etme ic gudusune sahip ve bu durumun ustesinden gelebilecek mukemmel bir yetenegi var. Doga bile erkek kadin ayirimi yapmakta kadinlarin yasadiklari fiziksel durumlari erkekler yasamaz,kadinlar dogurgandir ve daha bir cok farklilik..O yuzden erkeklerle bir tutulamayiz.Toplum icindeki yerimizin daha iyi olmasi gerekmekte. Bir kadin mutluysa etrafindaki herkesi mutlu edebilir. __________________
dusune bahcemizde hakimiyet kuramadikca bilincalti zararimiza calisacaktir. |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| Erkeklerin ,öyle ya da böyle, davranış ve tutumlarından ötürü kadınların birçok şikayeti ve üzüntüsü olduğu ortada. Bu ister üstünlük kurmak, ister kadınlara yüklenen işler, ister şiddet olsun. Erkekler, erkekliğin ne olduğunu anladıkları gün, bu sıkıntılar biter kanısındayım. Erkekliğin ne olduğunu anlayan bir erkeğin yanında böyle bir sıkıntı zaten yaşanmaz. Benim için kadınının yüzünü güldürmeye çalışmayan, kadınına kadınlığını mutlulukla hissettiremeyen erkek, "erkek" tanımını pek haketmemiş olur. Aynı şey tersi için de geçerlidir. Bir akşam saati kadının mutfakta yemek hazırlama telaşıyla gösterdiği "kadınlığı" , erkeğin içeride tv izleyerek gösterdiği "erkeklik" tamamlayamaz. Yemek yapmak benim görevim mi diye düşünen bir kadının yanında olup ona yardım etmek erkekliktir o an için. Kadınlara has fiziksel farklılıkların gerilimini de sahiplenmek lazım bence. maxim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-02-07 16:30 . |
|
| #7 | |
| Sayin ursulamel bence bir anne cocuklari ve babasi arasinda herzaman bir koprudur.Anneler cocuklarina nasil davranir ve buyuturse baba ayni muameleyi gosterecektir.Bizim toplumumuzda babalar cocuk egitimi konusunda fazla bir yer kaplamiyor,cogu anneler babalari korku amacli gosteriyor. Ama hakli oldugunuz bir konu var ki buda nedense toplumda erkek cocuguna fazla ilgi var,babalarin cogu erkek evlat ister bu isteklerinide hic anlamam dogrusu __________________
|
| #8 | |
| Sayin maxim,yazdiklariniz cok hos belirtmeden gecemicem __________________
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| Teşekkür ederim sayın Merih. Kadınların kendilerini gergin hissettikleri özel günlerinde, erkeğin elinde bir çikolatayla karşısına geçip sırıtması bütün havayı değiştirmez mi birden? :D Yeter ki kadın erkeği,erkek kadını anlamaya çalışsın. Kadın kadınlığın, erkek erkekliğin anlamını hiç olmazsa bir kaç saatliğine kendisine sorup bir cevaba ulaşsın. Yılar boyu taşınılan ezberler ve tabulardan çok daha iyidir birkaç saatlik düşünme. Kişiliğinle, beklentilierinle, geçmekte olan ve geri gelmeyecek bir hayatın farkındalığıyla... |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Bunun nedeni kadınların kendilerini korumamasıdır; aile baskısına yenilmenizdir. Kadın başına bu saatte dışarı çıkılır mı tarzından sözlere işinize gelmediği sürece (yanlış anlamayın) altta kalmanızdır. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|