"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Hepimiz boyutlarını bilmediğimiz bir boslukta yaşıyoruz.Ve buna akli ölçülerde sonsuzluk diyoruz.Neden sonsuzluk diye nitelendirdiğimiz gayet açık.Çünki sonsuzluğun sonuna henuz ulaşılmadı.Ama oyle bir tek sonsuzluk varki.Bizim bilimsel anlamdaki sonsuzluğuda kapsayan bir TEK sonsuzluk.Bizler kendi beynimize işlenen uzaydaki sonsuzlukta bir nokta kadar bile degiliz.Fakat evrende bir yerimizin oldugunu bilmek bile,bir ruh varlığı olarak bu sonsuzlukta bir yolculuga cıkmak,gene bu yolculugun istikametini tain etmek bizim nokta halimizi dahada belirginlestirir diye düşünüyorum. Sonsuzluk,o herseyi kapsayan TEK sonsuzda bir nokta değilmi.O noktada zerre misali olmak ise biz insanlara bir lütuftan baska ne olabilirki.Kainattaki hiyerarşik bir düzenin varlığı ile bu duzende bizlere cok daha ayrıcalıklı planların yapılması,varolan planların bu surecte yasanması....Ve tıpkı bir zincir halkaları gibi kenetlenmiş halleri. Hepimiz boyutlarını bilmediğimiz bir boslukta yaşıyoruz.Ve buna akli ölçülerde sonsuzluk diyoruz.Neden sonsuzluk diye nitelendirdiğimiz gayet açık.Çünki sonsuzluğun sonuna henuz ulaşılmadı.Ama oyle bir tek sonsuzluk varki.Bizim bilimsel anlamdaki sonsuzluğuda kapsayan bir TEK sonsuzluk.Bizler kendi beynimize işlenen uzaydaki sonsuzlukta bir nokta kadar bile degiliz.Fakat evrende bir yerimizin oldugunu bilmek bile,bir ruh varlığı olarak bu sonsuzlukta bir yolculuga cıkmak,gene bu yolculugun istikametini tain etmek bizim nokta halimizi dahada belirginlestirir diye düşünüyorum. Sonsuzluk,o herseyi kapsayan TEK sonsuzda bir nokta değilmi.O noktada zerre misali olmak ise biz insanlara bir lütuftan baska ne olabilirki.Kainattaki hiyerarşik bir düzenin varlığı ile bu duzende bizlere cok daha ayrıcalıklı planların yapılması,varolan planların bu surecte yasanması....Ve tıpkı bir zincir halkaları gibi kenetlenmiş halleri. Peki,bu sonsuzlukta hiç olmak,bunun idrakine varmak.Siz vardınızmı? Siz hiç,hiç olduğunuzu düşündünüzmü? Siz hiçliğin ne olduğunu biliyormusunuz.Ve hayatınıza neleri kazandıracağını? Size,siz bir hiçsiniz denildiğinde,buna neden sinirlendiğinizi biliyormusunuz? Siz bir hiç iseniz,bunu kabbullendiyseniz eğer,sonsuz bir yolculukta,doğru istikamettesizin demektir. O halde... NE düşünüyorsunuz??? __________________
B İ Ş N E V ! |
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Çok güzel.... sonsuzluk aynı anda ilksizlik de demektir.Çünkü sonsuzluğun başı da yoktur.Zaman dediğin o en yüce Öz'e göre nedir ki..Sadece bir an |
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Eğer O'nda yok olursa insan,O'nunla bütün olur,ama O olmaz,O'nunla birlikte bir bütün gibi olur ve hep olur. Bu tarz birşey okumuştum bir sufidüşünürün yazısından. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2006
| Bir de şöyle düşünün, bizim evreni algılamamız yalnızca kısıtlı beş(5) duyumuzun algı kapasitesi kadarıyladır. Ya algılayamadıklarımız? Ben bunun yerine, yani dışa yönelmek yerine içe yönelmeyi tavsiye ederim. Zirâ Allah'a ermek ötelere ulaşmak değil, özüne Mir'âc edip O'nu bulmaktır. Yaşamanız dileğiyle. Hoşça kalın... |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Hiçliğin tarifi bize göre ; Allah isminden musemmaha varlık aleminin yine onun ismi veya zatı yanında yok kabulüdür. Varlık onun isimleri dolayısıyle var fakat vucud olarak yok kabul edilir. Aslen varlık dediğin onun ismi kudretiyle ayakta durmaktadır. "Ayinedir bu alem herşey hak ile kaim, miradı Muhammedden Allah görünür daim" __________________
Yeterli insan sükut eder, yetersiz olan ispata çalışır... |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Alıntı:
Çünkü sınırlı varlık her nekadar sonsuzluğa karışsada yine O sonsuz gibi olamaz..Sadece sonsuz varlıktan bir pay elde etmiş olur.Bende varım demiş olur.Mesela Gavs-ı azam Abdulkadir-i geylani hz.nin ölüleri diriltmesi,meşiet-i ilahinin onda yansımasıdır.Peki gavs-ı azam O 'mudur?Hayır yine O'nun dilemesiyle diler,dolayısıyla sınırlıdır.Hakk değil hakikattir __________________
Beni bir ben bilirim ,birde yaradan Bana bir ben lazımım, birde anlayan... | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|