| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| “Bilgisayar mühendisi arkadaş! İNŞALLAH iyi bir donanımcı, iyi bir programcı, iyi bir networkcu veya iyi bir sistem operatörü olacaksın. Yalnız şu mühim meseleleri sakın aklından çıkarma. Bu kâinatın öyle bir donanımcısı vardır ki, bütün mevcudatı ve içinde yeryüzünü create etmiş (yaratmış), güneşi bir power source (güç kaynağı), ayı bir system clock (sistem saati) yapmış. O power sourcedir ki kesintiye uğramaz ve o system clocktur ki şaşmaz ve şaşırmaz. O donanımcının ilmini ve sanatının nihayetsizliğini gösterir. Bu zât aynı zamanda öyle yüce bir programcıdır ki, şu muazzam hayat programını yazmış, yüz binlerce yıldan fazladır error (hata) verdirmeden, crash ettirmeden (kesintiye veya kırılmaya uğramadan) çalıştırıyor. EĞER onun ne kadar iyi bir programcı olduğunu anlamak istersen, önce kendine bak. Gözünle görmediğin küçücük bir hücrene bütün kodunu save etmiş (kaydetmiş) ve yine o küçücük hücreden execute ettiriyor (icra ediyor). MADEM ki DNA’nın bir program olduğu apaçıktır ve bir program programcısız olamaz; demek ki senin programcılığın o büyük zatın programcılığına ancak bir ayna hükmündedir. Yine senin hücrelerinden oluşturduğu networkun içine hadsiz protokollerle o hücreleri konuşturduğu gibi, seni de diğer insanlarla türlü dillerde ve protokollerde konuşabilmen için gerekli donanımı yanına vermiştir, öylece de gördürüyor, konuşturuyor ve dinletiyor. Ve sen etrafındaki bütün cisimlerden haber alasın diye ışık, ses gibi türlü medyayı hazırlamış kullandırıyor. Ve sen bunları keşfeder, kullanır, fakat bir yenisini ekleyemezsin. O halde öyle büyük bir network uzmanı zât vardır ki, senin her türlü ihtiyacını bilir ona göre techizatını verir. Senin networkculuğun ancak onun sonsuz ilminden sana verdiği bir küçük parça ve bir büyük nimettir. ARKADAŞ aldanma! Bu güze dünya hayatı, programı bir limited trial versiyondur (kısıtlı kullanım versiyonu). Görüyorsun ki elde ettiğin malı mülkü hiçbir suretle save edemiyorsun (saklayamıyorsun). Öyle ise bu kâinat yazılımını yazanı tanı. Hem hiç mümkün müdür ki bir programcı bu kadar güzel program yapsın ve yaptığı programlarda about (Programların içine konulan ve programcısını tanıtan açıklama) koyup kendini tanıttırmasın. Öyle ise bu kâinatın en büyük donanımcısı, programcısı, networkcusu ve sistem operatörü olan zatın, her yere işlediği about kesimlerini gör, öğren, full versiyonunu (sınırsız kullanım versiyonu) kazanmak için çalış. Unutma ki hiçbir hareketin atlanmadan çok dikkatli loglar (kayıtlar) tutuluyor. Bu loglar her şeye gücü yeten o sistem yöneticisi tarafından kontrol edilecektir. EY insan!.... İNSAN isen şu güzel işlere, Tesadüfü, abesiyeti, delaleti karıştırma, çirkin etme, çirkin yapma, çirkin alma.”…. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #2 | |
| Ellerine Sağlık İbra hocam. Zevkle okudum. |
| #3 | |
| Başka biryerden alıntı yapmıştım. __________________
| #4 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Gerçekten güzelmiş paylaştığın için sağol. Yalnız şu parantez içi türkçe açıklamalar konunun okunmasını biraz yavaşlatıyor. Şöyle yapsak nasıl olur? Türkçesini cümlede kullanalım ve paranteze ingilizcesini yazalım, örneğin: "bir system clock (sistem saati) yapmış" yerine, "bir sistem saati (system clock) yapmış" yazarsak okunabilirliği artacaktır. Denemeye değer değil mi? |
| #5 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Yıllar önce Samanyolu TV'de Entropi diye, Rıdvan isimli birisinin sunduğu çok hoş bir program vardı. Bu kişi fizik ve matematik ile ilgili tansıral bağlantılı soruları 'bu konu ilahiyata girer' diyerek, alanını belli ederdi. Ancak bir gün bu kişi evrimle ilgili bir kitabı eleştiriken şöyle bir cümle kullandı: "Bu kitaptaki evrim kelimeleri yerine tanrı kelimesini koyun ve okyun. Anlam değişmiyor" Çok şaşırmıştım. Çünkü dil bilgisi olarak aynı görevi yapabilecek 2 terimi cümleye koyarsanız, cümlenin anlamı değişmez. Ancak o iki kelimenin anlamı farklı olduğu için cümlenin içeriği değişir. Şöyle ki; Evrim herşeydir = Tanrı herşeydir Dilbilsi ve mantık bakımından her iki cümle eşdeğerdir. Ancak içerik bakımından ap ayrı şeylerdir. ibra'nın yazısında herşeyi kolayca paydalarına eşitleyen aynı tehlikeli mantığı görmek dehşet verici. BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Çok güzel ve ince noktalara dokunarak, hazırlanmış bir yazı. __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Allahı karıştırmayın bu işlere. Bilgisayarlar milyonlarca yıllık evrim sürecinde kendiliğinden oluşmuşlardır. Elektron zamanla pozitronu buldu. Daha sonraları bunlar etkileşime girdiler. Sonra byte oluştu... Günümüze kadar evrimi devam etti. ![]() |
| #8 | |
| Sayın Nida gerçekten hakikati anlattınız:Ve bir bilgisayar programcısı olarak beni daha detaylı bir çalışmaya ittiğinizi gördüm.Ayrıca sayın Kanaaat bizim ile aynı görüşü savunmuyor.Bunun karşı olduğundan mı kaynaklandığı yoksa Allah ü teala bizimle eş değerde olamayacağını mı söylemeye çalıştı?(Allahı karıştırmayın)lafı çok kaba olmuş bana göre |
| #9 | |
| Pardon çok özür diliyorum nida değil İbra hanımefendi yazacaktım.Kusurumu bağışlayın. |
| #10 | |
| Kusurlarınız devam ediyor. ![]() __________________
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|