"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kararımca sosyalizm.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2006
| Kararımca sosyalizm... Sosyalist bir ülkede yaşamak o ülkenin her ne kadar, milletine hem ekonomik hem de sosyal yönden hakimliğini belirtir.bilgiğimiz gibi sosyalist bir ülkede bütün mal varlığımız devlete ait devlete çalışıyoruz ve böylelikle devletçe sosyal bir eşitlik sağlanmış oluyor bu da ülkenin ne kadar zengin kuvvetli fakat halkının fakir ama birbirine karşı eşit olduğunu gösterir.kararımca bu uyuşmazlığın engellenmesi için mal varlığı halka ait ama devletçe herkesin eşit olmasında yarar olduğunu düşünüyorum...kısa açıklamayla konu bu yıllarda ki türkiye ye gelirse büyük adaletsizliklerin olduğunu düşünüyorum bu düşünceyi her nekadar sorumlu kişiler kabullenmese de bu ülke de düşünce özgürlüğü vardır... Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-12-06 21:15 . |
|
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Hiçbir ideoloji tamamen doğru olamayacağı gibi tamamen yanlış ta olamaz. Sosyalizmdeki adalette,eğitimde,sağlıkta vs gibi heryerde insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit olması çok güzel birşeydir.Ancak hiçbir -izm bütünüyle uygulanıp mutluluk getirmez.Sosyalizm tek yoldur demek te yanlıştır,sosyalizmi tamamen elimizin tersiyle itmek te. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Türkiye de devletini halkını düşünen insan gercekten cok olsa devlet zaten dolandırılmaz. Herkes devlete calişacak, devlet bölüştürecek yanliş. Herkes devleti soyacak, devlette halkı sövüşleyecek. __________________
Nedir ki bu bitmek bilmez yaradış? Yok olacaksa Birgün her yer Yaradılmış. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sosyalizm ile ilgini yanlış bir yargıya varmışsınız Sn.Revolution.Basite indirgemek gerekirse sosyalizm,herkesden imkanına göre,herkese çalıştığı kadar... Yani devlet alıp kafasına göre dağıtım yapmıyor ama komünizmde; Herkesden yeteneğine göre,herkese yetecek kadar. Tabi böyle basitleştiremeyiz ama sosyalizm ana felsefe olarak uçurumları engellemeye çalışıyor.Başarılı olur ya da olmaz ama sosyalizmin içinde de tutarlı olmadığına inandığım yönler var. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sosyalizmde adalet yoktur, eşitlik vardır, öğretmen sınıfa girer ve herkese üç verdiğini söyler ve herkes sonuçta üç alır sınıfta eşitlik sağlanmıştır fakat bir alması gereken de beş alması gereken de üç almıştır bunun içinde adalet yoktur... __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
|
| #6 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Marx ın üç ciltlik DAS CAPİTAL ini bir paragrafta çürüttünüz.Tebrikler. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Sosyalizmde adelet yoktur gibi gülünesi bir kavram yazmış olmanız sonrada eşitlik vardır diyerek çelişkiye düşüp sınıf örneği vererek iyice içinden çıkılmaz bir hal almış olduğunuzu biliniz. özgürlükçü sosyalizm diye bir kavramdan bi haber olduğunuz.... Ve aslında adelet ve eşitliğin birbirini destekleyen ve bir arada durması gerektiğini bilmediğiniz düşünüyorum.... şu çizme resmininin hikayesini bilirsiniz picasso'nun ki hani... işte konu sosyalizm olnuca beyler çizmeden yukarıya çıkmayın saygılar | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| Ne alakası var sayın daylight? Sayın daylight,kusura bakmayın ama verdiğiniz örnek biraz yanlış.sosyalizmde eşitlik olmadığı yanlış. İnsanlar kanun önünde eşittir. am belki demek istediğni mal sahibi olma açısından kim günde kaç saat, ne kadar çalışıyor, bu yönden insanlarn eşit mal sahibi olamdıklaını söylemek istemiş olabilirsiniz.yoksa sosyalizm,tam tersine insanlara önce eğitimde,sonra sağlık ve sosyal adalette eşitlik sağlar.en basitinden sağlık hizmetlerinden sını9rsız yararlanma özgürlünüzü var.Siz Amerika'ya gidin bakalım,cebinizde paranız yoksa size bakarlar mı? Hastalıktan ölür gidersiniz! :61 ![]() __________________
"Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’’ M. Kemal Atatürk |
|
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sıfır alanlarla notu zayıf olan öğrenciler yıldızlı pekiyi alanlarla aynı okula giderler,aynı sınıfa girerler,notlarıda kendi aralarında paylaşırlar. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| İşte sn. Anadolu biz buna haksızlık ve adaletsizlik diyoruz. Bu hak edenin elindekini almaktır, yani bu bir zulümdür ve ben zalimi alkışlayamam __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|