"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| NAZIM' ın yazamadığı bir şiir. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2006
| Adının baş harfleri..Ç C Çocuk diye de hecelenir, Biraz düşününce. Benim bir şiirimi okumuş dün gece Sanmış ki özgürdür artık düşünce Hele bir şiir; kanatlıdır o özgürlüğün sonsuza açılan sınırsız belleğinde. Oysa yanılmış. Benim ülkemde önce düşünenler yanılır,okuyanlar yanılır, Benim ülkemde özgür düşünce kırık kanatlıdır. On yedi yaşında oldun mu hele, çocuk yanınla görürsen hala eskimiş sevgilerin büyüklerini. Görmezssen sırtına ekledikleri O kamburları o yükleri Üstelik iyice yanılıp Onların sıcaklığını duyarsan biraz da Birden donar yüreğin soğuk bir ayazla. Benim şiirimi okumak, Benim kaderimi göze almaktır be çocuk Anlamadın mı lanetler beni Bıkmadan,”us”lanmadan O lanetli çoğunluk. Benim asıl güldüğüm bir şey var ki Senin isminin baş harfleri Tersinden C ve Ç diye okunur. Kader gibi bir çırpıda değişir harfler Adalet bakanının adı ve soyadı olur. Bu ne biçim bir raslantı Bu ne biçim bilmece Hayat işte böyle bir gülmece Böyle bir sorudur. Ama bilirim ah nasıl da bilirim büyümüşsündür sen de üç saat içinde Kalmamıştır ne şeker ne de leblebi avucunda Yalanlar vardır artık dilinin ucunda. "Ben vatan haini değilim" "bankacı olacağım büyüyünce Yahut bir adalet bakanı ki suçlular ölü ya da diri" İsterseniz hoca da olurum de Kuran kurslarında hatim indirmece! "Vatan haini olmam artık söz size Neyime gerek benim vatan Hatta kurtaracak vatan kalmasa bile ! Kalır bir kıyıcıkta kalır kumlarım Kovamı küreğimi gömmüştüm çoktan başımı da gömerim hep çocuk kalırım . Biliyorum artık kuralı genç olursam yakalanırım." "Ben vatan haini değilim Karlı kayın ormanında Yürümedim hiç geceleyin, Kimmiş unuttum ben Şeyh Bedrettin. Memleketimden insan manzaraları mı Sıvasın küllerinden bir kıvılcım çalıp Az önce ateşe verdim ! Nazım hikmet mi , ne bileyim ben kimdir Sormayacağım hiçbirinize hem Bu ne biçim kan gütmece Bu ne biçim kindir? Adalete gelince Kefeleri kalmamış bir terazi Hasadını toplarsınız yakında Gömdüğünüz çoluğun çocugun kanıyla suladığınız ekindir ! Adımı yazın belleğinize :Ç.C Çaresiz cüce diye heceleyin, ve siz çaresiz cüceler şimdi Elinizi elime verin Öteki elim elindedir bir yücenin Yürüyelim kara kıyım ortamında Geceleyin..hep geceleyin ! sevda kaynar/Boston-ABD sevdayavuz@e-kolay.net |
|
| #2 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Seni daima demirler arkasından görüyorum. Saçların ateş içinde, gözlerinde delikanlılığın. Duruşun hep o: Gene dağ gibi. Sen Bursa'da hapishanedesin. Ben Konya'da ikamette. Bin dokuz yüz kırkbeş Türkiyesinde, Bursa'yla Konya arası ne demek, Biliyorsun elbette. Hapishanedesin sen. Belki bu gece gene bel ağrıları tutmuştur seni, belki gene böbreklerinden hastasın, belki uykusuzluk arız oldu gene. Belki de, uzatıp ayaklarını sedirde, Anti Dühring'i okumaktasın. Hapishanedesin sen. Şeker Ali yukarda, koğuşta bağlama çalıyor. İşte her şey yerli yerinde, işte her şey tamam. Yorgun gözlerin durdu tavanda. Kitabın düştü elinden. Benim ustam, Benim ağabeyim, beni doğuran. Hapishanedesin sen. Hapishanede hala, yüreği, dili, hürriyeti toprağımın. a.kadir/ 1945-Kırşehir. Mutlu olmak varken. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| SN.Sevda Yavuz, foruma hoş geldiniz. Şiirinizi beğendim.Selamlar. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: amasya
| hoşgeldiniz... "sana dehşetli ihtiyacım var bugünlerde çıksan bana ne büyük iyilik edersin. hiç bu kadar yapayalnız kalmamıştım "ya annen, ağabeyin, yengen?" deme annem=kederim yalnızlığım ötekiler." nazım hikmet almış kadar olmuştur şair yatağında o çiçeği ve bir şiir bile karalamıştır sizin için üflemiştir belki kalbinize... çok teşekkürler, çok güzeldi saygılarımla __________________
"bir daha bu ayakkabılarla gelme bu kente çocuk bana bir numara büyük geliyor ayrılık" gökçeşair |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: dünyada bir yerdeyim
| arkadaşlarıma katılıyorum sayın sevda...hoşgeldiniz foruma... __________________
...beni yağmalayan sen misin, gece yazması mahmuz uykularımda...yağmur gibi gezinen misin, hesapsızlığımın yorgunluksuz çocuk avlularında... |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Şiiriniz çok zekice ve çok güzel...Diğer şiirlerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum... Sevgilerimle... __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|