"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Kurban etiyle içki içilir mi? bugünlerde en çok sorulan sorulardan olan kurban etiyle içki içilirmi? yada haram parayla kurban alınırmı ? sorularına sizin cevabınız nedir??? |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2006
| Sevgili zafercan, bu soru aslında çok gereksiz bir soru. Çünkü inancımızda zaten alkollü içeceklerin yeri yok ve haram parada adı üstünde haram. Bunların kurbanla zaten alakası yok. Kurban olsun olmasın değiştirmez bu durumu. Kişi ne yaparsa kendine... |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| sorular saçma .. konu'nun yeride burası değil |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Haber bültenlerin değişmez polemikleri... Caiz mi değil mi? Allah, insana verdiği akla güvenmeseydi tüm olasıkları sıralar "caiz", "cazi değil" derdi. 21.yy Türkiye'sinde sanırım insanlar kendi akıllarına güvenmedikleri için bu tür polemikler ilgi uyandırıyor. Kurban eti ile içki içilir mi? - Denemek lazım. Boğazda takılmıyorsa içilebilir demektir. Haram para ile kurban alınır mı? - Para heryerde para. Değil haram para ile, kredi kartı bile geçiyor artık. Bu sorunun muhattabı sanırım koyun tüccarları. İçinize siner mi sinmez mi? O allah ile aranızda, kim nedese doğru olmaz bence. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Kah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi kah inerim yeryüzüne seyreder alem beni benim içtiğim ne ilgilendirir alemi nasıl ve ne ile içersem o ilgilendirir beni benim içtiğimden aleme ne? saygılarımla |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Beyaz etle beyaz şarap öyle bi gidiyor ki... Ayrıca bence kurban etiyle içki gider hem niye gitmesin ki İnsanlar kendi kendilerine bir ete değer biçiyorlar Hem böyle gereksiz tartışmalar her yıl ortaya çıkıyor... __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Valla kırmızı etle de kırmızı şarap güzel gider. Ama bence tartışmak gereksiz herkes kendi inancını kendi inancına göre yaşadığına göre içen içer içmeyen içmez Zaten içen 'cehennemde yancaz' der de içer yada bişey olmaz boş şeyler bunlar der de içer.İçmeyen de ya içkiyi sevmediğinden içmez ya da zaten inancı sayesindfe içmiyordur içmez..__________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| kurban etiyle içki içilir. Çok da güzel gider. Tecrübeyle sabit.. __________________
İsyan Ateşiyiz Biz, Yanarız Alev ALev!.. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| |
| #10 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| İsteyen içer istemeyen içmez kişiyi ilgilendirir bu tercih,ben içermiyim evet içerim benim açımdan bir sakıncası yok. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|