| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Elde etmek mi? Kazanmak mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| birşeyler elde etmek kolay olabilir, kazanmak ise zahmet ister diye düşünüyorum. belkide birçok arkadaş ikisinide eşdeğer olarak görüyodur. bunlar üstüne yorumlarız nelerdir ? saygılarımla |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ankara
| bilinçli bir çaba sonucu elde ettiklerimizle ,aksi durumda elde ettiklerimiz arasındaki fark bu sanırım.... elde ettiğimiz her şeyin farkında olmasak da bir çabanın sonucu olduğunu düşünüyorum...ya da bu elde ettiklerimizden faydalanabilmek için bir çaba göstermemiz gerektiğine... söylemek istediğinizi doğru anladıysam elde etme ve kazanma ile simgeleştirdiklerinizin aynı zeminde değerlendirilemeyeceğini düşünüyorum...şöyle ki; elde ettiğimizi her zaman kazanmış olmuyoruz... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Elde etmek = Kazanım Aralarında bir fark göremiyorum. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: monitörün karşısından
| Bende bir fark göremiyorum aralarında.Çünkü bir şeyi elde ederseniz zaten otomatik olarak kazanmış oluyorsunuz.Çünkü onu elde etmek başarmaktır.Başarmak=kazanmak |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Sadece etimoloji açısından fark olabilir sanırım ![]() |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Elde etmek kavrami, -el koymak- anlaminda yazildi ise kazanmak kadar üstün bir duygu yoktur. __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: konya
| sanırım şöyle bir ayrımdan söz ediyorsunuz; elde etmekte zorbalık(her yolu mübah görme) kazançta alın teri , çaba var..yani ben böyle anladım... __________________
Sen bir devsin,yükü ağırdır devin! Kalk ayağa,dimdik doğrul ve sevin! |
|
| #8 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2008
| Kesinlikle katılıyorum kazanmak çaba gerektirir.Elde etmek bencilce kazanımdır kazanmak ise karşılıklı gerçekleşir. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Dünya Cezaevi Türkiye Koğuşu
| Toplumun birçok kesimi,sizin çalışmadan elde ettiğiniz kazancı,çalışarak elde ediyorsa,yada onun bu ülkede çalışmadan elde edebilme imkanı varsa bu çok kötü birşeydir.Çünkü çalışanın emeği boşa kullanılmış olur.Burada bireyden çok,ona çalışmadan kazanma imkanı verebilen sistemde bozukluk vardır.Sistem herkesin aynı ölçüde kazanabileceği şekilde olursa,bu konu birdaha tartışma konusu olmaz. |
|
| #10 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Mesela, dolandırıcılık ile kazanılan para. Bir de emek verilerek, çalışarak kazanan para. Peki ya milli piyangodan çıkan para? ![]() __________________
Akarsu'yum bir anadan doğmadım Aşkımdan gayrıya boğun eğledim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|