"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Bir Sevdadır İstanbul / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2006
| BİR SEVDADIR İSTANBUL Bir sevda var yüreğimde, Bilirmiş herkes bu sevda ne sevdası Ben bilemiyorum bulanık beynimle, Dilimin ucunda belki ama söyleyemiyorum. Senin dediler ilacın İstanbul, İstanbul ki ne İstanbul! Mor dağların ardından doğan güneş gibi Hasta insanlara içirilen ıhlamur gibi Ne şairler barındırdın toprağında Ne Fatihler, Ne Mehmetçikler, Beni de kabul eder misin o yüce bağrına? Belki onlar kadar şanlı değilim ama; Sevdalınım toprağına... Hala okunuyor ezanlar o mübarek minarelerde, Hala bir taşına bütün dünya bedel her halinle, Değişen bir şey olmadı o günden bu yana Hala o eski İstanbul ki ne İstanbul Hadislere bile konu olan o mübarek şehir, Bizans’ı toprağa düşüren vezir, Bir selam gönderiyorum dost yüzlü yüreğimden Bir can yolluyorum ulaşır mı bilmem. O kadar yücesin ki erişemiyorum toprağına, Merdiven uzat ta derine, beni de al yanına. Bir kez elimi dokunsam o kafi bana Üzerine bile basmam çiğnetmem toprağını, Sonsuza kadar yaşatacağım o destansı adını. Anlatamadım seni bir Yahya Kemal kadar, Yasayamadım seni bir Sultan Mehmet kadar. Bir gün sana ulaşamadan ölürsem eğer Son nefesimde İstanbul desem değer Gözlerim kapalı ama kalbim hala atar Buz kesilmiş bedenim nemli toprağa batar Mahşere kadar, Gün geçer, devran döner. Belki bir gün bir ben daha gelir. Sorarım ona İstanbul nasıl? Der ki bana göğsü ilerde bası dik Hala o eski İstanbul ki ne İstanbul. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|