"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Koleksiyon / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Merhaba.Yaptığınız bir koleksiyon var mı? Ben para, pul, telefon kartı koleksiyonu yapıyorum.Ailece koleksiyon yapıyoruz diyebilirim.Ailede dedem koleksiyonla daha çok ilgileniyor.Dedemlerin evi koleksiyonluk eşyalarla doldu taştı.Anneannem devamlı şikayet ediyor ![]() __________________
Ece |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| 1970lerden kalma bir kasa plak var 45 lik hisirtilariyla dinlemek güzel oluyor. Ama öyle koleksiyoncu bir yanim oldugunu hic sanmiyorum |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| İlkokuldayken anahtarlık koleksiyonu yapıyordum ama her arkadaşım birer tane hacıladığı için sonradan bırakmak zorunda kaldım... Şuan Nümizmatik (Para) diyebilirm daha doğrusu aileden kalma... __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bende ilkokul ortaokul yıllarımda peçete,telefon kartı koleksiyonu falan yapardım.Daha sonra annemin bu güne kadar saklamış olduğu pullara ve paralara sardım.Bir süre sonra pul koleksiyonunu bıraktım ama annemden kalan paralarla birlikte para kolleksiyonum var.Bir de çok sevdiğim arabalarım ve küçük sadece peluş anahtarlıklar ![]() Bu arada odamda bir sürü mum var bunlarda kolleksiyona girermi acaba ![]() __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| Benim model araba koleksiyonum var. Odamda yaklaşık 30 tane metal araba,4 tane plastik motosiklet,bir tane de plastik tır maketi var Küçükkn Turbo sakızının içinden çıkan araba resimlerini biriktirirdim. ![]() |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Sevgili maxim benimde 10 tane model arabam var. Çok güzeller çok seviyorum ; zaten 8 tanesini çok sevdiğim birinden hediye olarak aldım :61__________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Silgi koleksiyonum var.Her çeşit silgiden en az 1 tane bulunur. __________________
Kelimenin tam anlamıyla gerçek bir demokrasi hiç bir zaman varolmadı ve varolmayacaktır. J.J.ROUSSEAU |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Kağıt paralardan mı yoksa benim gibi bozuk paralar mı? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
|
| #9 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Küçükken pullara merakım vardı. Teyzem yurtdışında yaşadığından ve ondan düzenli olarak aldığımız haberlerin tek aracı olan mektupların üzerindeki bu resimler hep ilgimi çekerdi. Dünyanın bir ucundan mektubun nasıl geldiği kafamı kurcalamazdı da mektuptaki o pulun macerası merak uyandırırdı. Kısa bir zaman içerisinde küçük bir koleksiyon yapmıştım kendime. Pul merakımı gören bir yakınımızda bana kendi koleksiyonundan yüzlerce pul vermişti. Oldukça renkli bir koleksiyonum oldu böylece. Barcelona olimpiyatları için çıkartılmış hatıra pullarını hatırladım şimdi yazarken. Sporcuların resimlerinin olduğu çok güzel pullardı. Zamanla teknoloji gelişti telefonlar mektupların yerini aldı , bilgisayarlar çıktı sonra. Benim bu pul merakımda zamanla kayboldu. Koleksiyon hala odamda bir yerlerde duruyor.Nerede kim bilir.. Dolayısıyla koleksiyon yapıyorumdan çok yapıyordum diyebiliyorum. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Suan icin belirli nesneleri biriktirmek gibi bir aliskanligim yok, fakat yakin zamanda kitap biriktirme islemine baslayacagim. Kitaplari seven ve okuyan birisi olarak "bookworm" (Turkce: kitap kurdu) niteligini kazanmanin umudunu tasiyacagim. Tabi'ki bu seviyeye gelmek icin senelerin ve nice gayretlerin geregi luzumdur. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|