Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Koleksiyon / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski31-12-06, 01:20  #1
Manon

Manon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
Koleksiyon

Merhaba.Yaptığınız bir koleksiyon var mı?

Ben para, pul, telefon kartı koleksiyonu yapıyorum.Ailece koleksiyon yapıyoruz diyebilirim.Ailede dedem koleksiyonla daha çok ilgileniyor.Dedemlerin evi koleksiyonluk eşyalarla doldu taştı.Anneannem devamlı şikayet ediyor
Eski31-12-06, 02:48  #2
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi

1970lerden kalma bir kasa plak var 45 lik hisirtilariyla dinlemek güzel oluyor. Ama öyle koleksiyoncu bir yanim oldugunu hic sanmiyorum
Roj u hev is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-12-06, 12:54  #3
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

İlkokuldayken anahtarlık koleksiyonu yapıyordum ama her arkadaşım birer tane hacıladığı için sonradan bırakmak zorunda kaldım...

Şuan Nümizmatik (Para) diyebilirm daha doğrusu aileden kalma...
Eski01-01-07, 08:17  #4
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

Bende ilkokul ortaokul yıllarımda peçete,telefon kartı koleksiyonu falan yapardım.Daha sonra annemin bu güne kadar saklamış olduğu pullara ve paralara sardım.Bir süre sonra pul koleksiyonunu bıraktım ama annemden kalan paralarla birlikte para kolleksiyonum var.Bir de çok sevdiğim arabalarım ve küçük sadece peluş anahtarlıklar

Bu arada odamda bir sürü mum var bunlarda kolleksiyona girermi acaba
Eski01-01-07, 13:08  #5
maxim

maxim'nın Avatarı

Ülke / Şehir: i s t a n b u l

Benim model araba koleksiyonum var. Odamda yaklaşık 30 tane metal araba,4 tane plastik motosiklet,bir tane de plastik tır maketi var Küçükkn Turbo sakızının içinden çıkan araba resimlerini biriktirirdim.
maxim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-01-07, 14:44  #6
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Sevgili maxim benimde 10 tane model arabam var. Çok güzeller çok seviyorum ; zaten 8 tanesini çok sevdiğim birinden hediye olarak aldım :61
Eski01-01-07, 15:49  #7
realist

realist'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Ankara

Silgi koleksiyonum var.Her çeşit silgiden en az 1 tane bulunur.
Eski01-01-07, 16:09  #8
barış

Alıntı:
Sayın ursulamel şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bende ilkokul ortaokul yıllarımda peçete,telefon kartı koleksiyonu falan yapardım.Daha sonra annemin bu güne kadar saklamış olduğu pullara ve paralara sardım.Bir süre sonra pul koleksiyonunu bıraktım ama annemden kalan paralarla birlikte para kolleksiyonum var.Bir de çok sevdiğim arabalarım ve küçük sadece peluş anahtarlıklar

Bu arada odamda bir sürü mum var bunlarda kolleksiyona girermi acaba
Para koleksiyonu demek...
Kağıt paralardan mı yoksa benim gibi bozuk paralar mı?
Eski26-01-08, 22:13  #9
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Küçükken pullara merakım vardı. Teyzem yurtdışında yaşadığından ve ondan düzenli olarak aldığımız haberlerin tek aracı olan mektupların üzerindeki bu resimler hep ilgimi çekerdi. Dünyanın bir ucundan mektubun nasıl geldiği kafamı kurcalamazdı da mektuptaki o pulun macerası merak uyandırırdı. Kısa bir zaman içerisinde küçük bir koleksiyon yapmıştım kendime. Pul merakımı gören bir yakınımızda bana kendi koleksiyonundan yüzlerce pul vermişti. Oldukça renkli bir koleksiyonum oldu böylece. Barcelona olimpiyatları için çıkartılmış hatıra pullarını hatırladım şimdi yazarken. Sporcuların resimlerinin olduğu çok güzel pullardı. Zamanla teknoloji gelişti telefonlar mektupların yerini aldı , bilgisayarlar çıktı sonra. Benim bu pul merakımda zamanla kayboldu. Koleksiyon hala odamda bir yerlerde duruyor.Nerede kim bilir.. Dolayısıyla koleksiyon yapıyorumdan çok yapıyordum diyebiliyorum.
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-01-08, 22:35  #10
sefilhippi

sefilhippi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: Anarquismo

Suan icin belirli nesneleri biriktirmek gibi bir aliskanligim yok, fakat yakin zamanda kitap biriktirme islemine baslayacagim. Kitaplari seven ve okuyan birisi olarak "bookworm" (Turkce: kitap kurdu) niteligini kazanmanin umudunu tasiyacagim. Tabi'ki bu seviyeye gelmek icin senelerin ve nice gayretlerin geregi luzumdur.
sefilhippi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 19:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)