|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Karanlık Köşeler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Karanlık Köşeler Gidiyorum yaprakların olmadığı bahara. Gidiyorum hüznün koynuna, bir daha dönmeksizin ebedi yalnızlığa... Artık dert de yok çile de ... *** Giderim olur olmaz bir köşeye, dalarım hüznün derinliklerine. Kaçarım gören gözlerden, bir defa daha bin defa dan sonra bile. Hüzün sarmış bedenimi, söndürürüm karanlıklarda, uykusuz geçen sabahlarda. Kaderimin nakaratıdır bu: Yalnızlık. Ağlama ey gönül ağlama! Senin yarindir yalnızlık. O da senin gibi benim gibi. Kimse sevmez onu terk ederler mutluluk yolunda, Senin gibi benim gibi. Mutluluk dediğin nedir ki: Bir gülüş bin hayal Geçer sonra bir mevsim gibi Bırakır çaresizliğin içine bedelini ödetmek için: Hayallerin, gülüşlerin.... *** Bir sevda masalı daha biter. Yalnızlık ise hep bir köşede seni bekler: Gecenin gündüzü beklediği gibi... Senin gibi benim gibi. *** Ölüm sarmışsa dört bir yanını git her bir köşesine. Yaşamı bulursun ölümün içinde tıpkı yaşamın içinde ölümü bulduğun gibi. Beni bulursun en güvendiğin kalabalıkların içinde üzerine bir kabus gibi çökerken. Ve beni bulursun hiç istemediğin halde sadece bana bakarken... __________________
Esip geçen rüzgarında bir yaprak olsam, yine de eser misin canım , yine benimle... ? Rüzgar Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-01-07 03:14 .Sebep: isteğe bağlı |
|
| #2 | |
| No 3 No 3 Gözüm dalıp ta bakarsa eğer Pencereden dışarıya, yeşil yapraklı ağaçlara Sanma ki Ümit ediyorum, Seninle geçecek güzel günleri ve seneleri. İmkansız artık benim için sevmek ve sevilmek Umutsuz geçen günlerden Tek kişilik dertlerden sonra... Sadece meraktan bakıyorum, Pencereden dışarıya ,yeşil yapraklı ağaçlara Bir gün benim gibi solacaklar mı diye Ve o bir gün senin gibi Hatırlanacaklar mı diye. *** "Karanlık Köşeler... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| No 3'mü demeliyiz.. No 3 başlığının ne alakası var diye sorsam ? sorabilirmiyim yani? Bence çok güzeldi..... ama fazla karamsar, daldım No 3'ü okurken düşündüm bir de umut biter mi diye_? Siz bitirmişsiniz ama , sonra da neden, nasıl biter umut dedim ama bunun cevabını en iyi değerli yazarımız verir dedim kendi kendime...?__________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #4 | |
| Sayın Erdi ! No 3 ün bir anlamı yok. Şiire atılacak başlığın da bence bir anlamı yok. Çünkü bu şiieri o başlık altında sınırlamak olur bence. Oysa her şiir okuyanı için farklı manalar taşımalıdır. Başlık bir gereksiz yönlendirme olabilir olsa olsa... " no 3 , benim ajandamdaki yeri. Bilginize." __________________
Esip geçen rüzgarında bir yaprak olsam, yine de eser misin canım , yine benimle... ? |
|
| #5 | |
| Başlık ! Sn Erdi no 3 'ün bir anlamaı yok. Atacağım bir başlığın şiirin anlamını daraltmak ve okuyucuyü yöneltmekten başka bir anlamı da yok. Bırakalım şiir başlıksız ,okuyanın verecaği bir anlamla hatırlansın... "no 3 benim şiir ajandamdaki sırası." __________________
Esip geçen rüzgarında bir yaprak olsam, yine de eser misin canım , yine benimle... ? |
|
| #6 | |
| Sayın rüzgar,çalışmalarınız güzel.Yanlız bence başlıksız roman, öykü, oyun olmayacağı gibi başlıksız şiir de olmaz. Başlık o eserin kimliğidir.Başlık hakkındaki görüşleriniz yanlış bence. Başarılar. |
|
| #7 | |
| Bende sn erhanbay'a katılıyorum, şiiri yazanın yazarken işlediği duygular çerceveside ve içeriği ile doğru oratılı bir başlığı olmalı... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #8 | |
| *** Bir gün bende uzaklarda olacağım senin gibi Bir gün bende unutulacağım senin gibi Bir ayrılıksa bu ayrılacağım... Sevgimi esen rüzgarlara bırakacağım, Akan serin sulara. Belki bir gün baharı, Ve de belki bir gün gerçek aşkı bulurlar diye. " Karanlık Löşeler... __________________
|
| #9 | |
| Karanlık Köşeler Çok ilginçtir hep bir deniz ve gemi , şiirlerde buruk bir sevgiyi veya hasreti anlatmak için çok sık kullanılır. Bu uslupta çok fazla yerli ve yabancı şiir var. Benim de bu tarz bir denemem var ve sizlerle bunu paylaşmak istiyorum. Sevgiler... *** Ufuktan sessizce bir gemi geçer Batan güneşin ardından bir gölge gibi. Sessizce kaybolur da gider Ardında bir bekleyeni yok gibi... *** Ufuktan sessizce bir gemi geçer Limanını bilmezmiş gibi Sessizce geçip de gider Sanki beni hiç görmezmiş gibi. " Karanlık Köşeler... __________________
|
| #10 | |
| *** Sen ,biten günün ardındaki hasretsin Sen ,bitmeyen gecelerimin karanlığısın Sen ,aşkıma saplanmış bir hançer Ben de o aşkın mezarıyım. " Karanlık Köşeler... __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|