| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
süper emekli/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Dayısı bayram ziyaretine gelmişti.Bayramlaşmadan sonra dayısı evin en küçüğüne ne olucan diye sordu?Evin en küçüğü olan ahmet ise her zamanki klasik cevaplardan birini vermişti:Doktor olucam,öğretmen olucam diye.Aslında bu istekler anne, babasının istekleriydi.Ona öyle öğretilmişti.Onunda bu yaşta pek fazla seçme şansı yoktu.Dayısı; -Doktor olup öğretmen olup ne yapacaksın,sen en iyisi benim mesleğimi yap.Ahmet sordu:Senin mesleğin ne diye.Dayısı ise ben süper emekliyim dedi.Ahmet ise şaşırmıştı!Dayısı daha emekli olmak için çok gençti.Dayısı anlatmaya başladı: -Yani ben 5 yıl görev yaptım, sonra da emekli oldum kazancıda oldukça iyi fazla yaptığın bi şey yok arada bir uğrucaksın işe, elini kaldıracaksın indireceksin o kadar gitmesende olur aslında.ama olsun fazla dikkat çekme. Ahmet yine anlamamıştı; dayısının ne iş yaptığını.Dayısı ise anlatmaya devam ediyordu: -Başkanı gördüğün zaman saygıda kusur etmicen.Hatta devamlı olarak iyi şeyler sölücen ki başkanın hoşuna gitsin.Yani dayıcım yerini sağlamlaştıracan.Zaten başkanın da hoşuna gider böyle şeyler devamlı pohpoflucan. Ahmetin iyice kafası karışmıştı.Dayısı ise anlatmaya devam ediyodu. -Yani bu süper emeklilik süpermen gibi bi şey ama yanlış anlama biz kimsenin hayatını felan kurtarmıyoruz. Maddi bakımdan süper, fazla yaptığın bi şey de masrafında yok. İstersen bi daha seçilirsin ama keseni doldurunca bırakırsın. Dedim ya fazla dikkat çekmicen! Ahmetin ise iyice kafası karışmıştı. zaten doktor ve öğretmenlik arasında bir seçim yapamıyodu, şimdi de süper emeklilik çıkmıştı. Daha fazla kafası karışmasın diye dayısından bayram harçlığını alıp uzaklaşmıştı... amatör33 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-01-07 15:18 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|