"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Sayın Türbanlı/Başörtülü Bayan Üniversite Öğrencileri, Liseyi bitirdiniz, yüzbinlerce kişinin girdiği çok zor bir sınavı kazanarak üniversiteli oldunuz. Bu; aklınızı kullanabildiğinizi, mantık ve düşünce yeteneğinizin üstün olduğunun bir göstergesidir. Okuduğunuz binlerce sayfalık bilgiyi özümlediniz, aklınızın süzgecinden geçirdiniz; yorumladınız ve işte üniversiteli oldunuz. İnancınıza göre kendinize bir dış görünüm seçtiniz, kıyafetiniz inancınıza uygun. Ve başınızı örtme gereğine inanıyorsunuz. Çünkü “size göre” Kuran'ın Nur (24) Suresi'nin 31.ayeti örtünmeyi emretmektedir: Nur (24) suresi, 31. Ayet: "Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. Tâbi kimseler, yahut henüz kadınlaryn gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz." Burada, “ziynet” kelimesinin gerçekten ne anlama geldiği ayrı bir tartışma konusu olabilir. Malum, ziynet, önce “takı” anlamına gelir. Sizin “kadın bedeni” olarak yorumladığınız anlaşılıyor ki, başınızı örtüyorsunuz. Ancak, ayetteki "Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar" cümlesinden, buradaki zinetin sert yürüyüşte ses getiren takı, mücevher gibi eşyalar olduğu gün gibi açıktır. Hırsızların, kapkaççıların dikkatini çekmemek için günümüzden 1400 sene önce yapılan Muhammed'in bu önermesi, bugün bir Tanrı sözü sanılarak kadınların saçlarının başka insanlarca görülmemesi görülmemesi, hava ve güneş görmemesi için bir çeşit işkence emri olarak algılanması ve uygulanması son derece yanlıştır. Devamı: İslamiyet Gerçekleri __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Başörtüsünün kullanılıp kullanılmayacağı yorum dahilindeyken;bir de ''zorunlu kalınca açılabilir fetvası''bu kesimin işine gelince durumu kılıfına uydurmasıyla ilgilidir. Kuran-ı Kerim'de ''örtünüzü omuzlarınızın üzerine bırakın''demektedir. Burada ki yorum ''göğüs dekoltenizi kapatın'' anlamına da gelebilir. Mutlaka başörtüsü olarak algılamak gerekmez. Bu konu tartışmalıdır. Kaldıki o dönemde hemen her toplumda erkeklerin de çeşit çeşit başlıkları vardır. Kadınların güvenliği her ne kadar daha çok dikkat edilmesi gerektiği gibi algılansa da günümüzde çok vahim değildir. Günümüzde Kuran-ı Kerim'de kadını kısıtladığı iddia edilen yorumlar tamamen taassubi yorumlardır. Bu fetva aldatmacalarından hala medet umulması yaşamını Kuran-ı Kerim'e göre düzenlemek isteyen isteyen inananlar kendileri araştırmak yerine , kendilerini hakir görüp anlayamayacaklarını düşünerek durumdan rant sağlayabilecek kişilere davetiye çıkarmaktalar. İslam inancına göre 'idrak'' kavramı vardır.Ayrıca çeşitli hadislerde ''hayatınızı kolaylaştırın,zorlaştırmayın!'' denmektedir. Bu kadar çok rehberlik hizmeti kitabın içndeyken neden mutlaka ''akıl bulandırıcı'' fetfalara tevessül edilir; bunun yanlışlığını inananlar biraz da kendi içinde aramalıdır. Saygılar, doğançay |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bu arada ''zinet'' konusunu mutlaka mücevher'e endekslemek doğru değildir. ''Kadının en büyük hazinesi iffetidr.' sözü salt Müslümanlar'a özgü değil dünyanın diğer toplumlarında da aynı anlama gelmektedir.Burada anlatılmak istenen ''iffet'' kavramı bekareti,cinselliği de beraberinde getirir. Geçmişte(ve hatta bugün) kadın ''meta'' olarak görüldüğünden kadının kıymetinin azalmaması için bir takım teoriler geliştirilmiştir. Bu kadının korunmasını da içerir. Sözü edilen ''zinet'': ''kıymetli şey'' anlamına gelir ve kadının cinselliğidir. Hala toplumlarda ikinci-üçüncü kez evlenen kadına hoş bakılmadığı gibi;dul olan kadına da hoş bakılmaz. Yani ''kadın evlenerek bir erkeğin koruması altına girmelidir.''ana fikri vardır. Saygılar, doğançay |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Sayın Kitap Tozu, İslamiyet de baş örtüsünü kaldırmak için, sizin yaptığınız çabalar neden acaba.Hiç kimse kullanmasa size veya bana faydası olmaz kullansalarda bize zararı olmaz.Kimisi kocaman sakal bırakır.Kimisi nokta halinde sakal bırakır.Kimileri hiç bırakmaz.Kimileri bıyık bırakır.Kimileri bıyık bırakmaz.kimileri saçını uzatır kimileri tamen kazıtır.Kimileri mini etek giyer.Kimileri askılı atlet giyer,Kimileri döşünü, sırtını, belini , Göbeğini açar.Vs.vs.vs. Hiç kimse bir şey diyemez demez.Dememeside gerekli.Bize ne herkes ne yaparsa yapsın. Baş örtüsüde bunlar gibi bir şey. Malesef türkiyede Başka kıyafetlere hiç kimse söz konusu etmezken.Baş örtüsü bir sorun oluyor. Hiç bir sorunumuz yok gibi yıllardır baş örtüsü yörüngesine girmişiz, bir türlü yörüngeden çıkamıyor, dönmekten kurtulamıyoruz. Başörtüsü meselesi insana bıkkınlık veriyor. Siz inanır inanmazsanız baş örtüsü hakkında nasıl davranırsanız davranın kimse karışmaz.Emir verir cesine,fetfa verme hakkını sanırım kendiniz kendinizden almışsınız öyle gözüküyor.Derleme yazılarlada uğraş verdiğinizden belli oluyor, Ancak, yazdığınızada ancak kendiniz inanırsınız,sanıyorum. Fikirlerinize saygılıyım. Dünyada kurandan başka okadar kitaplar varki sayısını tahmin bile edemem. o kitabları okuyanlar inanır inanmaz,ama çıkıpta bu kitap neden böyle yazılmış diyemediği gibi; Kuranda üstelik ilahi bir kitap ona inanan inanır inanmayanda bu kuran niye böyle yazılmış diyemez. Sizin aile başını açar açmaz o onları ve sizi ilgilendirir.Başkalarının başını açması açmamasıda başkalarını ilgilendirmezmi. Tabi en doğal insan hakkıda herkes kendi bildiği gibi yaşamasıdır. Başkaları başını açsada kapatsada sizin veya benim ne artımız, nede eksimiz, olmaz diye düşünüyorum. Bir başkası çıkıpta bir başkasına başınızı açın veya kapatın demelerini tamamen gereksiz bir söz diye telâkki ediyorum. Kuranın islamiyetin emir ve yasaklarını değiştirmek çabasıyla,ciltler dolusu ansiklopodiler yazılsa kimse değiştiremez.Ebedi bir harfi bile değişmeden kalır.Şimdiye kadar olduğu gibi. Benim düşüncelerim böyle. Baş örtüsü nedirki hiç kimseye birşey yapamaz. Baş örtüsü meselesinden artık nefret eder duruma geldim.Kusura kalmayın,Cevap doğacak birşey yazmaz sanız sevinirim.Çünki bu husuta bu yazım son yazım olsun istiyorum.Saygılar. Yıllar önce,bir yerlerde okumuştum.Aynen şöyle diyordu.Paylaşmak istedim. İslamiyeet güneş gibidir. Üflemekle sönmez. Gözünü kapatan, Kendisine gece yapar. Saygılarımla. Engin ol Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-01-07 14:47 . |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
Bu yazı ilgimi çekti, paylaşmak istedim. Başka bir niyetim yoktu. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. | |
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben ayetleri göğsü kapatmak anlamında anlıyorum.Başı tamamen kapayım,saçınızın tek teli bile gözükmesin tarzında hiçbir ayet yoktur.Dinin emri olsun veya olmasın insanların başörtüsüne karışılmamalı bence,yani mesela eskiden üniversitelere başörtülü öğrenciler de girerlerdi sorun nereden kaynaklandı da buralara geldi? Başörtü takanların sayısının artması mı,yoksa türbanın siyasi amaçla kullanımı,din istismarı mı?Bu tartışmanın sonu asla gelmez herkes kafasına göre iş yapacaktır.Bence en doğrusu üniversitelere de başörtüsüyle girilmektir,benim annemin başı açık,bizim ailede akrabalarda falan örtünen yoktur,bunu din açısından bakarak söylemiyorum genel olarak söylüyorum,başörtüsünü engellersen onlar da mini eteklilerden rahatsız oluyoruz diyecekler konu daha başka sapkınlıklara gidecek.Bence başörtüsüne izin verilmeli üniversitelerde falan,zaten böyle birşey yapılsa AKP tarzı ideolojisi olmayan ve halkı Allah ile kandırma politikası içinde olan partilerin de oy alma potansiyelleri düşecektir.İnsanları zayıf yerlerinden vuramayacaklar Yani başörtüsünün dinin bir farzı olmadığını düşünenlerdenim ancak,böyle olsun veya olmasın,yasaklamakla hiçbiryere varılamayacağını düşünüyorum. saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ek olarak bunu yayınlayan sitenin de eğitim şansını kaybeden gençleri düşündüğünü pek zannetmiyorum ![]() saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #8 | |||
| Alıntı:
Sayın Kitap Tozu ; Cevabınıza, görüşünüze, anlayışınıza, teşekkür ederim. Saygılarımla. Alıntı:
Sayın ReMat ; Açıkca, özgürce, yüreklilikle, güzel düşüncelerinize teşekkür ederim. Saygılarımla. | ||
| #9 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| isteyen taksin takan da takmayan da rahat birakilsin sevgiler |
| #10 | |
| |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|