"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| İki birinci de coğrafya bölümünden bir soruyu bilemediler. İşte sorular. "Aşağıdaki şekil, geniş bir vadi tabanı içinde menderesler çizen bir akarsuyu göstermektedir. Şekildeki bilgilere dayanarak, bu akarsuyla ilgili aşağıdaki yargılardan hangisine varılabilir?" A) Kuzeyden güneye doğru akmaktadır. B) Kapalı havza içinde bulunmaktadır. C) Kaynağını dağlık bir bölgeden almaktadır. D) Hızla aktığı kesimlerde aşınma fazladır. E) Zamanla yatak değiştirmiştir. Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye'nin iç ticaret etkinliklerinin sürekli artmasının nedenleri arasında gösterilemez?" A) İletişim teknolojisindeki gelişmeler sayesinde e ürünlerin daha geniş kitlelere tanıtılabilmesi. B) Endüstri kuruluşlarının sayısının artması. C) Endüstri ürünlerinin çeşidinin artması. D) Bölgelerin enerji üretimleri arasındaki farkın büyümesi. E) Farklı iklim özelliklerinden yararlanarak tarımsal ürünlerin çeşitlendirilmesi. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #2 | |
| Bu arada Bilecikte öğrencilerin seviyelerini artırmak için yapılan sınavda sorulan soru ve soru 8- Hem etle,hem otla beslenen hayvan aşağıdakilerden hangisidir? A) Kartal B)At C)Aslan D)Koyun Sİzce hangisi? :68 __________________
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| İlk mesajdaki 1. soru'ya şekil elimizde olmadığından yanıt veremiyorum. Ama ikinci soru "bölgelerin enerji üretimleri arasındaki farkın büyümesi. " tahminimce, Son soru ise Kartal, gibi geldi ![]() __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Coğrafyaya hiç girmiyorum, anlamam. :61 diğer soru da bana da kartal gibi geldi, çünkü diğerleri hiç olmuyo. |
| #5 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Işık hocam, 2. soru coğrfyadan ziyade ekonomiyle ilgili, önyargıları kıralım lütfen :61 __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Evet, soruya baktım gerçekten çok zor gözükmüyor. Ben de 2. soruya D diyorum. Galiba bir önyargımı daha kırdım :61 |
| #7 | |
| Bencede cevap; D) Bölgelerin enerji üretimleri arasındaki farkın büyümesi. Çünkü bu seçenek bölgeler arasında üretim farkının sebebidir. Ben kartalın ot yediğini duymadım. :61 Ama seçenekler içinde en mantıklısı o. |
| #8 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: istanbul
| ilk cografya sorusunun cvp e şıkkıdır.bu sorular gayet basit ben bu soruların 2 sınede dogru yanıt verdim .cografya kolay ve eglencelii ya ..bu sene ilk defa öss gırdım ve o kadarda zor olmadıgını gördüm... merak edıyosunuz şimdi sonuç ne diye.. ben kazandım tercıhımı yaptım ve şimdide sonucunu bekliyorumm bakalım ne olacak? ![]() __________________
biz üzerine köprü kuramadıgımız şeye uçurum deriz :74 |
| #9 | |
| Arkadaşlar Bu sorunun doğru cevabı koyun muş. __________________
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|