|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Zaman her şeyi yok eder mi? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İlk neden, varlık, varlığın özü... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Zaman her şeyi yok eder mi? Sİzce zaman her şeyi yok eder mi? __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Yokluk yokki zaman buna muktedir olsun..Zaman hiçbir şeyi yok edemez ama eğer şu zamanın "zam" ından kurtulup ta "an"a gelirsek "an" da seyreylersek alemi işte o zaman herşey silinmez belki ama hikmet çerçevesinde herşeyin yerinde ve güzel olduğunu düşüneceğimizden herşey güzelleşir.Silinmesindense güzelleşmesi hayra çevrilmesi daha iyidir herhalde,zaten varlık sorgulanmaz,yokluk sorgulanır. Saygılar.. __________________
Beni bir ben bilirim ,birde yaradan Bana bir ben lazımım, birde anlayan... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Aydın-Erzurum
| Bence buradaki asıl sorun zaman ve değişim arasındaki fark.Zaman dünyanın kendi ve güneşle alakalı hareketlerinden doğan değişimin bizce somutlaştırılmış bir halidir.Bu tanımdan da anlayabileceğimiz gibi zaman değişimin bir sonucudur! Bizim bu konuda asıl olarak yaptığımız yanlış bizim içimize işleyen zaman kavramını bütün herşeye (tanrı, madde vb.) uygulamaktır. Ama dünya dışındaki madde de varlığı kesin olmayan tanrı da zaman kavramıyla sınırlandırılamaz.Bu nedenle bu iki terime de ezeli ve ebedi demede bir sakınca görmüyorum. Ama değişim meselesine gelince "dış ya da iç etkinin olduğu her yerde de değişim mevcuttur." Belki iç değişimin sebebi de dış değişimdir ama bunun konumuzla pek bir alakası yok.Dış dünya ya da kainatta herşey bir değişim içinde olduğundan yani "Değişmeyen tek şey değişim" olduğundan, herşey değişime uğrar. Değişimde evrimi gerektirir.Ama tür için, yaşayamacağı bir dünya oluşunca (mesela dinazor) tür yok olur. Cansız maddelere gelince onlarda faz değiştirir.Ama bu faz değişimini gerektirenin çok üstünde bir değişiklik olursa kanımca o da başka bir maddeye dönüşür.Tabi bu da önceki madde için bir yokoluştur. Sonuç olarak herşey değiştiğinden belli bir madde bulunabileceği ortamlarda evrim geçirir, ama bulunamayacağı bir ortam olunca başka bir maddeye dönüşür ve bu da önceki madde için bir yokoluştur.Tabi tanrı gibi mantığa zıt kavramlar hariç.. __________________
Kural Kuralsızlıktan Daha İlgi Çekicidir! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Var olan hiç birşey yok olamaz. Yoktan da hiç bir şey var olamaz bence... Zaman hiç bir şeyi yok edemez. Sedece zaman içinde şekil değiştirir varlıklar hepsi bu...insanlar var öldükten sonrada var olacaklar ama farklı şekilde... kendi inandıklarım doğrultusunda örnek vermek istedim. __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ankara
| her maddenin varlığından kaynaklanan,yokolmaya ve dolayısıyla değişime karşı bir direnç taşıdığını kabullenelim...ve bu dirence kendilik bilinci adını verelim... madde evrimini kontrol edebildiği sürece,yani bu bilinci koruduğu sürece,kendi olarak kalacak ve evrimini sürdürecektir... kendi direnciyle karşılayabileceğinden üstün bir güçle karşılaştığında bu bilinci kaybedecek,dolayısıyla güce karşı koyabildiği ana kadar farklılaşacak ve karşısındaki güce göre tanımlanan konumu yeni bilinci olacaktır...yeni madde |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bu soruya verilen cevabım Sn.yinyang'ın aşağıdaki cevabıdır. Alıntı:
W.Sheakespeare'in dediği gibi, Hiçbir şey karşı koyamaz zamanın tırpanına Sen gidersen oğlun kalır yarına... İnsan ömrünün tükenişi ile ilgili olan bu dizelerde bir değişimin vurgulanması sözkonusudur bence... __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı | |
|
| #7 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Zaman mutlaka arkanızda bir şeyler bırakır, hiçbir şeyi yok edemez. Ölürsünüz ama kemikleriniz kalır, etinizi bakteriler yer ama etiniz yok olmaz. Aileniz kalır, fotoğraflarınız kalır, size ait olan eşyalar kalır. Zaman maddi şeyleri tamamen yok edemez, başka bir şeye dönüştürür. Örneğin elinize bir kalem alın ve bunu nasıl yok edebileceğinizi düşünün. Mümkün değil, yok edemezsiniz. Yaksanız küle dönüşür, parçalasanız toza dönüşür. Zaman sadece dönüştürür (dönüştürme eylemini yapan zaman değildir, bu ayrı). En önemlisi zaman düşünceyi yok edemez. Bunu hiçbir şeye de dönüştüremez. |
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| Sayın Günışığı , yok etmekten kasdınız yoktan varolmanın tersinir işlemi ise benim bildiğim (dolayısı ile inancım ) yoktan var edemeyen yok da edemez , Oysa zaman var edilmiştir yani yaratıktır , yaratılmıştır ve yaratılışının kurallarına tabidir , özne değildir , bilinçli de değildir. Saygılarımla. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| zaman kendi dahil hemen her şeyi yok eder... saygılar... __________________
alem büyük insandır;insan küçük alemdir....FARABİ |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| zaman herşeyi yok eder mi? geçmiş ve gelecek yoktur-yalnızca sonsuz bir şimdi vardır... zaman herşeyi silemez yalnızca insanın bilinçaltı yaşadıklarını silebilir. gerçekten insan yaşadıklarını beyninden silmek isterse o bir daha hatırlanmaz ama; "ben bu yaşadıklarımı ömür boyu hatırlayacağım" derse eğer o zamn bilinçaltına o telkini vermiş olup hayatta her zaman karşısına çıkar. hakan daşkın Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-08-07 15:45 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|