"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Kola tüketiminde Avrupa altıncısıyız Türkiye'nin gazlı meşrubat sektöründe üretim yönünden Avrupa'da 6'ıncı sırada bulunduğu, kişi başı yıllık tüketimde ise 23'üncü konumda yer aldığı bildirildi. AA muhabirinin Meşrubatçılar Derneği yetkililerinden aldığı bilgiye göre, faaliyet alanını alkolsüz içecekler sınıfında yer alan ve bünyesinde karbondioksit gazı ihtiva eden gazlı içeceklerin oluşturduğu sektörde, yaklaşık 39 marka bulunuyor ve 5 büyük ölçekli firma faaliyet gösteriyor. 2003 yılında 1 milyar 950 milyon litre olan gazlı içecek tüketimi, 2004 yılında yüzde 15 civarında artarak, 2 milyar 400 milyon litreye ulaştı. 2005 yılı için de aynı oranda bir artış beklenirken, bu artışta, ekonomideki düzelmenin yanı sıra piyasaya giren yeni ürünlerin de etkisi oldu. Ülkede tüketimin yüzde 67'sini kolalı içecekler, yüzde 33'ünü ise sade ve meyveli gazozlar oluşturuyor. Türkiye, gazlı meşrubat sektöründe üretim yönünden Avrupa'da 6'ncı, kişi başı yıllık tüketim yönünden ise 23'ncü durumda bulunuyor. Avrupa Birliği'nde kişi başı yıllık gazlı içecek tüketimi 71.7 litreyi bulurken, Türkiye'de bu rakam 33 litre civarında gerçekleşiyor. Gazlı meşrubat sektöründe 4 bin 500 kişi doğrudan istihdam edilirken, bu sektöre hizmet veren yan sanayiyle birlikte çalışan kişi sayısı 20 bin kişiyi aşıyor. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Avrupa Altıncısı, söyleminin biraz yanıltıcı olduğu haberin tamamından sonra anlaşılıyor. E, Avrupa'da bizim nüfusla eşdeğer pek az ülke var. Ama yine de Avrupa ortalamasının altında olmamız bence pek güzel. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. Gazlı içeçceklerin faydasından çok zararı var. En sondan birinci olursanız en güzeli. |
| #4 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ayrıca Dünya'nın Amerikanlarla Beraber En Çok Televizyon izleyen toplumuyuz.Aptal Kutusuna bu kadar bağlanan iki halkında bu kadar uyutulmuş ve tepkisiz olması tesadüf mü yoksa bazı şeylerin işareti mi?Neyse.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Asitli iceceklerin hic birini tüketmemek gerekirken, reklam furyalari insanlari sürüler halinde zehirleyici gida maddelerine yöneltmekte. ABD de okul idareleri ve saglik uzmanlari; yasaklayamadiklari icin, ögrencilerin okula gidis yollarinin, Mac donald ya da Hungryjacks gibi dükanlarin önünden gecmeyecek bicimde planlar yapmaktadir. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #6 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Alıntı:
| Konu Araçları | |
|
|