"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Dinci siyasi partiler olmalı mıdır?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Din üzerinden Siyaset yapilmali midir? | |||
| Dinci Partiler olmalidir | 22 | 22.22% | |
| Dinci Partiler,dini sömürenlerdir. Olmamalidir | 77 | 77.78% | |
| Oy Verenler: 99. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Arkadaslar. Yakin Türkiye tarihinde elbette karsilastigimiz dinci siyasi partiler mevcuttur. MSP gibi RP, AK,SP gibi. Hatta bir dönem bir Alevi partiside kurulmus ve secimlerden cikan milletvekilleri daha sonra kisa sürede baska partiler arasinda paylasilmistir. Ama her nedense bu partilere hep elestirel tarzda yaklasilmis ve din üzerinden siyaset yapmakla suclanmistir. Fakat baktiginiz zaman Avrupanin göbeginde bile 2006 yilinda "Hristiyan Demokratlar" Almanya´da hükümet olmuslardir. Size göre Din üzerinden Siyaset yapan partiler din sömürücüleri midir yoksa Dinin gercek savunuculari midir |
|
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben bu olayı hiç anlamamışımdır ve anlayamayacağım da sanırım,neden bir parti hristiyan demokrat adını koyar,ya da neden islam partisi adını koyar,yani bu partideki üyeler biz müslümanız ona göre mi demek istiyorlar anlamadım ben?Politikaya dini alet etmekten,halk ta alet edilmekten kurtulamadı.Bize ne kimin inancından,neye inanırsa inansız,ben onun politik görüşüne ve yaptıklarına bakarım,bence partilerin islamcı dinci gibi ünvanlar almaları tamamen sömürü içindir. saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Siyaset ile dinin asla birbiriyle karıştırılmaması gerekir.Yoksa din bir sömürü aracı haline gelir. __________________
Kelimenin tam anlamıyla gerçek bir demokrasi hiç bir zaman varolmadı ve varolmayacaktır. J.J.ROUSSEAU |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Dinci,mezhepçi,ırkçı milliyetçi,bölgeci partiler kesinlikle olmamalıdır. Irakı gözümüzün önüde,adamlar ülkelerini işgal eden amerikayı bırakmış mezhep savaşı yapıyorlar. |
|
| #5 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jan 2007
| Türk insanı dinine çok bağlı bir toplumdur.Bugün kü siyasetçiler bunu bir siyasi güç olarak kullanmaktalar.Peki size bir soru sizce kaç kişi türbanı isteyerek takıyo yada başka bir dini faaliyeti.Hayır ben türbana yada dini kötülemek için demiyorum.Hoca ahmet yesevi bir sözü vardır İslam dinini insanları sevdiriniz zorlamayınız |
|
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Toipiği görünce ilk aklıma gelen Menderes oldu.. Dini siyasette kullanmak acizlikten kıvranmaktır,sömürmektir.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #7 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| avrupadaki hristiyan partileri yönetimi yani cumhuriyeti değiştirmeye çalışmaya yönelik tehdit olarak algılanmıyor. ama ülkemizde irticacılar ın islam partisi kurması cumhuriyete yönelik tehditleri arttırıyor.MSP,FAZİLET,REFAH da olduğu gibi |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Dini insanlara karşı sömürüp siyaset yapılmaz.Böyle laiklik olmaz siyaset ve din tamamen farklıdır.Dini partilerin Türkiyeyi götürmek istedikleri yol bellidir;Şeriat.İşte malesef demokrasinin kötü yönlerinden bir bu.Demokrasi düzeninde irticai partilere yer var ,fakat şeriat düzeninde Kuran'dan başka sese yer yok. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Beckho arkadaşıma büyük ölçüde katılıyorum. Demokrasiyi savunmayanların demokratik sistem içinde var olmamaları gerektiği oldukça mantıklı. Fakat demokrasi, mantığı gereği her türlü partiyi barındırmayı, her türlü ideolojiye açık olmayı gerektirir. Sonuçta dincileri yok sayıp baskılamak bir çözüm değil, onların şeriat yolunda elini güçlendiren bir koz olacaktır. Saygılar | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| din üzerinden, mezhep üzerinden siyaset yapılmamalı. siyasetciler dine saygılı olmalıdır, devlet insanının dini inançlarına saygılı olmalıdır ve yasalarını ona göre çıkarmalıdır. ama siyasi partilerin direkt din üzerinden, mezhep üzerinden siyaset yapması iyi olmaz diye düşünüyorum. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|