|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Materyalistler "maddeci" insanlar mıdır? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Toplum, toplumsal sorunlar, toplum ve felsefe, insan-toplum ilişkileri... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sanırım bu konunun da tartışılmaya ihtiyacı var. Çünkü özellikle hayatı dinsel referanslarla yorumlayan arkadaşlar bazen gizli, bazen de açık bir şekilde bu tarz yorumlarda bulunmaktadır. Doğaya bekış tarzımızdaki olgusallık, insana ve hayatın kendisine bakışımızı nasıl etkiliyor acaba? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Materyalizm zaten maddecilik değilmidir?? __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bende öyle biliyorum.Yani hatta materyalizmin diğer bir smi olarak kullanılıyor diye biliyorum 'Maddecilik' Sanırım biz soruyu anlamadık ![]() __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Materyalizm inde çok rengi var ama.. Materyal düşüncenin öncüsü Demokritos ruhun ince atomlardan oluştuğunu iddia ediyordu..Burdan yola çıkarak; Materyalizmin öncüsü ruhun ölümsüzlüğünü kabul eden,inançlı biri idi desek yanlış olmaz heralde.. Yani materyalizmde de...... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #5 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Evet bizlerde materyalizmi maddecilik olarak biliyoruz.Daha doğrusu varolan herşeyin madde olduğunu söyleyen bir düşünce biçimidir. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| evet ![]() __________________
"hepimiz yaratıcının kendisi değilmiyiz?" |
|
| #7 | ||
Kültür&Sanat ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Alıntı:
Benim bildiğim hücrenin ölümsüzlüğünden bahsediyor, eğer sizin söylediğiniz gibiyse zaten materyalizme aykırıdır.İnsan ve doğa üstü bir ölümsüzlükten değil tam tersine maddenin devinimini anlatmaktadır... __________________
"..beklenmeyeni beklemezsen bulamazsın" heraklitos | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Felsefe tarihine baktığımızda dünyayı tanımlamak için iki görüşün ortaya çıktığını görürüz. Bunlar idealizm ve materyalizmdir. Bir örnekle devam etmek istiyorum Örneğin, materyalizme göre insanın düşünme ve diğer eylemlerini gerçekleştirebilmesi için bir beyine yani maddi bir organa ihtiyacı vardır. Beyin olmadan insan düşünemez ve ona bağlı olarak gerçekleştirebileceği eylemleri gerçekleştiremez. İdealizme göre ise insanın düşünme yeteneği olmadan beyin olamaz.. Uç bir örnek oldu ama ben materyalizmin maddeciliğinin bu anlamda alınması gerektiğini düşünmekteyim. __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Taşa sormak gerek acaba düşünebiliyor musun diye, bir de düşünen birinden istemek gerek acaba taşı yaratabiliyor musun diye ! Kanımca bu dünya için ikisi de birbirine bir ölçüde bağlı olmalı ki bu dünyada bir insan olarak hatalara mahsus olabilelim ! |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Soruyu anlayan var mı? __________________
Eşitlik olmadan özgürlük, özgürlük olmadan eşitlik olmaz! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|