"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Aleviler-Katliamlar-MHP/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Arkadaslar Maras Katliami hakkinda ne kadar bilginiz var bilmiyorum ama dün bir arkadas MHP nin Alevilere sahip cikmasindan, Alevilerin bir cogunun MHP catisi altinda toplandigindan gibi ucu bucagi belli bir dayanagi olmayan bazi fikirler sundu. Bu resimlerden ilkini o arkadasa armagan ediyorum . Alevilerin Marasta katliamda öldürülürken bugünün MHP si nasil Alevilerin adini agzina alabiliyor ve Aleviler de nasil MHP adini agizlarina alabiliyorlar Kesinlikle tartisilmasi gerekli bir konu... Sanirim Arkadasin adi Mcpo idi. Alevilik konusunda cok bilgili ve donanimli görünüyordu ve bu donanimida MHP den almis gibi bir tutum icersinde idi Aleviligin gecmisini bilmeyenler MHP catisinda toplanmasinin dogal oldugunu düsünerek bu resimleri ona armagan eder ve sizlerle paylasirim. Saygilar Sevgiler ![]() Bu resim Mcpo ve diger MHP catisi altindaki Aleviler icin... ![]() ![]() Saygilar Sevgiler melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-01-07 17:45 . |
|
| #2 | |
| Arkadaslar konu daha cok MHP ve Aleviler ekseninde tutulursa daha güzel olur. Isin sonunda PKK ile ilgili bir cok konu mevcut. Bari burayi da onla doldurmayin lütfen. Ayrica bir arkadas demis Pkk nin katliamlarinin üstünü kapatmak icin MHP ye saldiriyorum diye. Bunun asli astari yoktur. Dün Mcpo arkadasimiz Aleviler ve MHP catisindaki Aleviler konusunda bir kac laf etti. Sanki MHP nin Alevilerin özbe öz partisiymis gibi bir aciklamaydi bu. Bende bunun üzerine bu konuyu actim. Isteyen istedegini düsünebilir. Ama Pkk nin katliamlariyla bu konunun alakasi yok... |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Alıntı:
Gerçekten çok şaşırırım. | |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Bugün Aleviler icin "Haci Bektas Veli" senlikleri yada "Semahlar" gibi organizyonlar düzenleyen MHP ´nin bu oy cabasi ve gecmiste yaptiklarini unutturmamak bir Alevi olarak görevdir benim icin. Ayrica bir Alevi´nin MHP catisi altinda bulunup Aleviligin savunucu MHP gibi göstermesi ,Aleviler acisindan kanli tarihlerine yapilan bu oyuna düsmekten baska birsey degildir. | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Tanrı bize o günleri bir daha göstermesin! Maraş olayları ile ilgili görüntüler: http://www.youtube.com/watch?v=aVSICOXOkmM&mode=related&search= __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-01-07 16:23 . |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| öncelikle bu olaylara karşı sakince yaklaşmalıyız . alevi derken neyi kast ediyorsunuz alevilik ayrı bir dinmidir yoksa islamda mezhep mi nedir bu yoksa alevilik sadece kürtlere mi aittir yada pkknın kolumu eğer öyleyse ben birşey bilmiyorum . Türkiye'nin birçok köyünde aleviler vardır ,bunları nasıl görüyorsunuz . önceki seçimlerde saadet partisi de alevilere kol kanat germeye başladı ,bu sadece oluşanların oylarını toplayabilmek ben şunu belirteyim aleviler ayrı bir ırk değildir sadece dini görüşleri çerçevesinde yaşayan vatandaşlarımızdır başkasının dinine karışmak isteyenler önce kendilerine baksınlar. denebilir mhp ve alevi dernekleri arasındaki çatışma ,bunun sol sağ arasındaki gibi hiç farkı yoktur diyorum ama şimdi bakarsanız : sol ve sağ arasında kavgamı kaldı ... saygılarımla |
|
| #7 | |||
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| http://www.youtube.com/watch?v=uGQe_AF0-Fs http://www.youtube.com/watch?v=aVSICOXOkmM&mode=related&search= Ekşi sozlukten alınmış anılarala katliam. Alıntı:
Alıntı:
| ||
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Kahramanmaraş olaylarını MHP'ye maletmek isabetli bir yaklaşım değildir. Kuşkusuz bazı ülkücü militanlar da, bu olayların içinde yer almıştır. Ancak bunlar taşerondur. MHP koyu dinci bir parti olmadığından, şeriatçılar tarafından muteber mezhep addedilmeyen ve hoş gözle bakılmayan Alevileri böylesine hedef alması akla uymamaktadır. Kaldı ki, dışarıdan kışkırtma olmadığı sürece, dinci-şeriatçıların bile böylesi bir katliama girişmesi söz konusu değildir. MHP'nin Alevilere karşıtlığı, Alevilerin genel olarak sola açık olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak, bu her zaman da böyle değildir. Militan olmamakla birlikte, MHP'ye oy veren Alevi köyleri de vardır. Örneğin Adana yöresindeki Türkmen-Alevi köyleri, zaman zaman MHP'ye oy vermektedir. (Başkaları da vardır, ben bunları biliyorum.) Kahramanmaraş olayları, Türkiye'yi destabilizasyona sürüklemek isteyen dış güçlerin oyunudur. Çok muhtemelen de, arkasında CIA vardır. Hedef, uzun dönemde, Türkiye'deki ayrılıkları körüklemektir. Bu korkunç katliamın, kısa dönemdeki etkisi de, 12 Eylül'e çıkarılan davetiyelerden birisi olmasıdır. |
|
| #9 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
MHP'ye saldırmak mı? Gülerim buna.. Bakın, tamam aynı şeyleri söyleyip duruyoruz. Kin olmasın, ölümler, katliamlar olmasın vs. vs... Ama bence de geçmişi unutmamalıyız.. Belki de yaşananları geçmiş kelimesine sığdırmak doğru değil.. Geçti mi bilmiyorum? O zamanlar 27 sene evvel.. Alevilerin kapılarına çarpılar konuldu, işaretlendi.. Bir gün sonra ölüm vardı.. Camilerde imamlar fetva verdiler.. "Namaz kılmak, oruç tutmak önemli değil.. Bir Alevi öldüren 5 sefer Hacca gitmiş gibi sevap kazanır" dediler.. "Allah için savaşa" dediler.. Ve hedef biz alevilerdik.. Katliam demek bile belki yetersizdir bu yaşananlar için.. Peki şimdi ne yapalım zoraki saygı duyuyoruz bu zihniyetteki insanlara.. Üzgünüz daha fazlasını yapamıyoruz... Üstelik bu katliamı yapan insanlar, bu olayı başlatanlar.. Daha sonra Meclis'de Millet Vekili oldu.. Şimdi MHP kalkmış Alevilerle iyi geçinmeye çalışıyor.. Semahlar dönülüyor.. Hiç bir Aleviyi bu konuda uyarmam.. Zaten MHP'ye destek oluyorsa o geçmişini hiç bilmiyor demektir.. Sanırım anlatmalardan da pek bir şey anlamaz.. Her şey siyasi çıkar için.. Sadece Yazık diyorum.. __________________
Kendi kalbini arıt bana ilişme, bende ki küfür sende ki imana neyler Korkusunu sürdüğün sırat köprüsü, yolu doğru süren insana neyler Keje Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-01-07 17:32 . | |
|
| #10 | |
| Maras Taniklarinin agzindan: "Ellerinde Alman tüfeği, mavzer, makinalı tüfekler vardı. Kadınlarımızın memeleri kesildi. Altı aylık çocuğumuza kurşun sıkıldı.Kolları kesildi, kafaları dövüldü (ezildi). Kadınlarımızın hem ölüsüne hakaret ettiler, hem dirisine. Kocasının yanında yaptılar. Kocası dedi: 'Allah'tan korkun'. Kocasını çektiler, öldürdüler. Ardından kadını öldürdüler. 20 yaşındaki bir babayı oğluyla birlikte öldürdüler. Gözlerine şiş soktular insanların. Seyrantepe'de Kaşan'lı (...) ün karısının IRZINA GEÇİP, kurşuna dizdiler. Daha sonra KÜLOTUNU ÇIKARIP sokağa attılar. Kalaycı Şah İsmail'e de baltayla vurup, beynini parçaladılar." (Muzaffer İlhan ERDOST, 'Faşizm ve Türkiye', Sayfa:205/206) HATUN KÖSE: Sabahın ilk saatlerinde bakkal MURAT'ın evinin önüne arabalarla, kamyonlarla geldiler. "Durmayın, 5 yaşından 90 yaşına kadar durmayın", "Komünist Alevileri öldürün.", "Kim bunları öldürürse cennetlik olacaktır.", "Kahrolsun Komünistler", "Yaşasın Türkeş" diye bağırıyorlardı. "Vurun, kırın, öldürün." diye emir veriyorlardı. Alevilerin evlerine saldırdılar, yakmaya, tahrip etmeye başladılar. Silahlarla pencerelerden içeriye ateş ediyorlardı. Bizde korkumuzdan Mehmet POLAT'ın evine sığındık. Buraya da saldırdılar. Taş ve sopalarla pencereleri kırdılar. "Vurun Komünist Alevilere" diye bağırıyorlardı. Gruplar halinde aşağıdan ve yukarıdan ateş ettiler. Evlerin üzerinde kurşunlar vızır vızır gidiyordu. Can korkusuyla yerlerde sürünüyorduk. Hüseyin KİLİT ile Hatice TEMİZ yaralandılar. Sürünerek, çömelerek Molla TABAK'ın evine sığındık. Bu sırada HÜSEYİN ve karısı Fatma BAZ vurularak öldürüldü. Fatma'nın kucağındaki ALTI AYLIK çocuğu YILMAZ'ı da öldürdüler. Sığındığımız Molla TABAK'ın evini de sardılar. Her taraftan yağmur ve dolu gibi kurşunlar geliyordu. Evin camları, kapıları delik deşik olmuştu. Saldırganların elinde "ÜÇ HİLALLİ bayraklar" vardı. Topluca hücuma geçtiler. Bizler korkuyla birbirimize sarıldık. Tam içeri girecekleri sırada askerler geldi, bizi alıp askeri kışlaya götürdüler. Ölülerimiz orada kaldı. Bizler de esirler gibi ortada kaldık. KAMİL BERK: Bir şeylerin olacağının kuşku ve korkusunu yaşıyorduk. Ama yine de, Devlet var diye biraz güveniyorduk. Ne bilelim ki............ Sabahın ilk saatleriydi. "Allah'ını, Peygamber'ini seven, eli balta, silah, sopa tutan yürüsün, Alevileri öldürelim, komünistleri içimizden temizleyelim" diye bağırarak mahalleye saldırdılar. Benzin şişeleri vardı. Alevilerin evlerine saldırdılar. Evleri ateşe verdiler. "Maraş size mezar olur, vatan olmaz", "Yaşasın Türkeş", "Yaşasın MHP" diye bağırıyorlardı. Ellerindeki uzun menzilli silahlarla evlerimize ateş ediyorlardı. Korkudan kaçıp kurtulmak isteyenleri de arkadan ateş edip öldürüyorlardı. Bu sırada Cemal BAYIR ve Ali ÜN'ü öldürdüler. Biz içeride birbirimize sarılarak hem ağlıyor, hem korunmaya çalışıyorduk. Askerler geldi, hepimizi kışlaya götürdüler. Evlerimiz, eşyalarımız hem yağmalandı, hem yakıldı. İSMAİL YILMAZ: Saat 10.00 sıralarında "Vurun kızıl komünistlere, bunlara yaşamak haramdır" diye evimize saldırdılar. Sopalarla vurdular. Kaçtım. Eve döndüğümde babam ALİ'nin, annem HATİCE'nin ve abim HÜSEYİN'in cesetlerini evimizin kapısının önünde gördüm. Babamın parmaklarını kesmişlerdi. Kanını da bir kazanın içine akıtmışlardı. Annemin kafasını biriketle parçalamışlardı. Yüzü tanınmıyordu. Evi, eşyalarımızı yakmışlardı. ELİF SUNGUR: Ev sahibimizin karısı geldi. "Evi yakacaklar, dışarı çıkın" dedi. Biz evi terk etmedik. Ellerinde ÜÇ HİLALLİ bayrak bulunan bir grup "Müslüman Türkiye", "Başbuğ Türkeş", "Maraş Müslüman yeri", "Komünistler Moskova'ya" diye bağırıyorlardı. Şükrü KAYA ile bir grup kapıyı kırarak içeriye girdi. Erkekleri aradılar. Erkeklerimizi evde bir odaya saklamıştık. Biz kadınlar, odanın önünde oturarak girmelerini engellemeye çalışıyorduk. Odunları yakarak evi ateşe verdiler. Camları kırarak içeriye ateş ettiler, dinamit attılar. Dumandan duramaz hale geldik. Balkona çıktık. Ali BİLMEZ'i vurdular, bende yaralandım. Saldırganlar "Kadınlar aşağı inin; erkekleri öldüreceğiz" diye bağırıyorlardı. Tekrar içeri girdik. O sırada Hasan ILDIRCAN da vuruldu. Evin içine yine dinamit atmaya başladılar. Saldırı sabahtan akşama kadar devam etti. Mecburen balkona çıktım ve "Teslim oluyoruz" diye bağırdım. Evde erkek olarak sadece Hasan BİLMEZ sağ kalmıştı. Onu da silahla yaraladılar. Saldırganlar pencereye demir direk dayadılar ve eve doluştular. Beni merdivenlerden yanan odunların üstüne attılar. Ağzım ve yüzüm yandı. Evdeki kadınları ve çocukları topladılar. Kimileri "Bunları öldürelim" derken, kimileri de "Kadınlara dokunmayın" diyordu. Bazıları da "Bunları rehine olarak alalım" diyordu. Ve sonunda bizi saldırganların içine attılar. Bizi kaldırıp kaldırıp yere vurdular. Çok dövdüler. Ben bayılmışım. Saldırganlardan Hüseyin KEKLİK'in evine götürmüşler. Ayıldığımda orada bulunanlar beni ÇİMDİKLEMEYE, sarkıntılık etmeye başladılar. Sonra askerler beni gördü. Alıp kışlaya götürdüler. SELDA BİLMEZ: Cumartesi günü saat 10.30 sıralarında kardeşim Murat'ı kucağıma alarak balkona çıktım. Karşımızda oturan GÖKSUNLU SUNA AİLESİ'nin (300 iddianame numaralı sanık Hasan SARIOĞLAN) kızları "Biraz sonra çocuk sevmeyi gösteririz" dedi. Biz DİŞÇİ RÜSTEM'in (297 iddia numaralı sanık Rüstem SARIKAYA) evinin üst katında kiracıyız. Babam İbrahim BİLMEZ "Ev sahibinin karısı ile oğlu geldi, evi basacaklarmış" dedi. O sırada ev ellerinde ÜÇ HİLALLİ bayraklar bulunan ve "Başbuğ Türkeş" diye bağıran 500-600 kişi tarafından sarıldı. Saldırganlar "Erkekler çıksın, kadın ve çocuklara bir şey yapmayacağız" diye bağırdılar. Erkeklerimizi bir odaya kapatarak, odanın önünde toplandık. Ev sahibinin oğlu Şükrü SARIKAYA (292 iddia numaralı sanık) bana bir tekme vurarak yere devirdi. İçeriden kilitli olan kapıyı kırarak "Erkekler, gavurlar burada" diye bağırarak aşağıya indi. Ben "Evde erkek yok, bir ben varım. Çocuklarıma dokunmayın" diyerek kendimi pencereden aşağıya attım. Kadın ve çocuklar balkona çıkarak biriketlerin yanına sığındılar. Aşağıda kadınlar şişelere gaz doldurup erkeklere veriyordu. Erkekler de bunları evimize atıyordu. "Alevileri Öldürelim", "Bir Aleviyi öldüren bir yıl hacca gitmiş olur" diye bağırıyorlardı. İSMAİL T.: Bağlarbaşı Cami'sinde HOCA, her gün verilen vaazdan bir saat önce vaaz vermeye başladı. Ben de erkenden kalkıp camiye gittim. Camide 3000'e yakın kalabalık vardı. Herkesin elinde tahra, balta, sopa ne ararsan bulunuyordu. HOCA "Hükümet komünist bir hükümettir. Geçmişte de Halk Partili komünistler camilerimizi kapatıp, kitaplarımızı yaktırdı. Şimdi de komünistlere yardım edip Ulu Cami'yi yaktırdı. Müslüman din kardeşlerimizi öldürdüler. Allah'ını seven Müslüman olarak cenk meydanında toplansın. Kafirlere ve Alevilere karşı hadlerini bildirmeliyiz" dedi. "Hükümeti yıkmak ve yerine Müslüman hükümetini kurana kadar kanımızı akıtmak için kararlı mıyız?" diye sordu. Kalabalıktan bazıları "Kararlıyız" diye bağırdı. Caminin dışına çıkıldı. ÜLKÜCÜ gençlerden oluşan vahşet ekibi ayrı bir grupta toplandı. Benim de içinde bulunup kaçamadığım ikinci grup ayrı bir yerde toplandı. Benim içinde bulunduğum grubun başını Namık Kemal Mahallesi Yardımlaşma Derneği BAŞKANI ve CAMİ HOCASI, MUHTAR, Belediye zabıtası Ahmet FEDAKAR çekiyorlardı. Bu grupta BERTİZ KÖYLÜLERİ vardı. Muhtarın atışıyla saldırı başladı. Ayrılmak isteyenler olunca, grubun orta kısmına silahlı kişiler koyarak "Ayrılan, kaçan olursa hemen vurun" emrini verdiler. Bir Alevi evini ateşe verdiler. Bir genç kadın pencereden atlayıp kaçtı. İçeride üç çocuk alevler arasında uyurken kül olup gittiler. Sonra "Allah, Allah" naralarıyla bir SÜNNİ evine saldırdılar. Bu evde iki ALEVİ saklanıyormuş. Önce, SÜNNİ olan ev sahibini dışarı çıkardılar. Ona "Evinde Alevi saklamışsın" dediler. O inkar etti. Bunun üzerine evi aradılar. Bodrumda saklanan iki ALEVİYİ bulup getirdiler. Önce SÜNNİYİ öldürdüler. Sonra da ALEVİLERİ otomatik silahla tarayıp, öldürdüler. Aleviler ve MHP konusunda gercekten cok aydinlatici canli taniklarin agzindan anlatilanlardir. Kaynaklari belirtilmistir. Ama inanmayanlar yada daha fazla arastirmak isteyenler google´da verilen isimleri aratarak konulara ulasabilirler. Ben burada sadece cok az bir kismini yayinladim. KAYNAKLAR 1) Besim ATALAY, Maras Tarihi, Dizerkonca Mat., Istanbul 1973, s. 72 2) A.g.e., s. 168 - 180 3) Aydinlik Gazetesi, 12. 01.1979 4) Aydinlik, 03. 01. 1979 5) Sonhavadis ve Milliyet Gazeteleri, 22. 04. 1978 6) Milliyet, 22. 04. 1978 7) Kahramanmaras Davasi Gerekçeli Karari (Gerekçeli Karar), (1980/92, Karar: 1980 / 520), s. 36 8) Gerekçeli Karar, s. 349 9) A.g.e., s: 360 10) Hürriyet Gazetesi, 26. 12. 1978 11) Aydinlik, 18. 01. 1979 12) Gerekçeli Karar, s. 173 13) Muzaffer Ilhan ERDOST, Fasizm v e Türkiye, s. 205 - 206 14) Gerekçeli Karar, s. 186 15) A.g.e., s. 186 16) Yenigündem Dergisi, Sayi 38, 23-29 Kasim 1986 17) Gerekçeli Karar, s. 191 18) A.g.e., s. 194 19) A.g.e., s. 194 20) A.g.e., s. 196 21) A.g.e., s. 198 22) A.g.e., s. 199 23) A.g.e., s. 201 24) A.g.e., s. 202 25) Yenigündem Dergisi, Sayi 38, 23-29 Kasim 1986 26) Gerekçeli Karar, s. 204 - 205 27) A.g.e., s. 206 28) A.g.e., s. 207 29) A.g.e., s. 208 30) A.g.e., s. 210 31) A.g.e., s. 220 32) A.g.e., s. 227 33) A.g.e., s. 232 34) A.g.e., s. 244 35) A.g.e., s. 248 36) A.g.e., s. 251 37) A.g.e., s. 253 38) Aydinlik, 26. 01. 1979 39) Cumhuriyet, 26. 12. 1978 40) Hürriyet, 25. 12. 1978 41) Gerekçeli Karar, s. 274 42) A.g.e., s. 273-274 43) A.g.e., s. 272 44) Milliyet, 25.12. 1978; Cumhuriyet, 26. 12. 1978 45) Milliyet, 25. 12. 1978 46) Tercüman, 25. 12. 1978 47) Gerekçeli Karar, s. 172 48) A.g.e., s. 175 49) A.g.e., s. 181 50) Aydinlik, 31. 01. 1979 51) Yenigündem Dergisi, Sayi 38 52) Gerekçeli Karar, s. 276, 280 53) Hürriyet, 24. 12. 1978 54) Cumhuriyet , Milliyet, Hürriyet, 26. 12. 1978 55) Milliyet, 27. 12. 1978 56) Milliyet, 25. 12. 1978 57) Milliyet, 25. 12. 1978 58) Cumhuriyet, 24. 12. 1978 59) Hürriyet, 25. 12. 1978 |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|