"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Einstein ve Sosyalizm/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Einstein'in sosyalist olduğunu biliyor muydunuz ? Einstein'in sosyalizm hakkındaki görüşlerine katılıyor musunuz ? Açıkcası ben sosyalist olmasına çok şaşırdım, kendisini Tanrı konusunda bile tutarsız olan bir fizikçi olarak bilirdim. __________________
''Bir kapitalist gölgesini satamadığı ağacı keser'' K.Marks | |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Platon da devlet'te sosyalizm benzeri bir yönetim tasarlamıştır, sonraları denenmiş ve başarısız olmuş.. 2. ütüpyasın da ise daha demokrasiye yaklaştığını görürsünüz... Sosyalizmi ilk tasarlayıcısı olarak ben Platon'u tanırım.(modelin yaratmış fakat farklı yorumlamıştıdır) _________________ Anlatmak istediğim temiz bir sosyalizme kimse hayır demez.. Ama bu gün bu mümkün değildir, antik çağda da mümkün olmamış...ve olmayacakta.. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-01-07 17:30 . |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Einstein'ın sosyalist olduğuna inanmıyorum. Alıntı:
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Platon ekonomik sitem olarak sosyalizmden bahsetmiştir.Toplumdaki sömürüye değinmemiş ,sınıf ayrılıklarına karşı çıkmamış ,bilakis toplumu kendi de sınıflara ayırmıştır. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| ''Einstein'ın sosyalist olduğuna inanmıyorum.'' Sayın Feanor, neden inanmıyorsunuz acaba ? Saygılarımla... __________________
''Bir kapitalist gölgesini satamadığı ağacı keser'' K.Marks |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Ben aynı sistemi düşünmüş farklı yorumlamıştır dedim.. Yani işçi sınıfı için değil, bunubiliyorum.. Üstelik düşüncesinde işçi sınıfı sömürülüyor .. Ama anlatamadım galiba ben...... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ankara
| Alıntı:
hristiyanlık değil elbetteki ama kendi dünyasında newton a kendini duyurabilen bir tanrı... yani tanrı inancıyla bilimi bağdaştırmak pek doğru gelmiyor bana ... dehaların sosyalizme eğilimli bir yanlarının olduğu da bir gerçek... picasso aklıma geldi şimdi...yanlış mı biliyorum... daha başka da vardır heralde... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|