Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Çok tartışılacak karar / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski06-01-07, 18:14  #1
Tamer CcC
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Tamer CcC'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Çok tartışılacak karar

'Sur Belediye meclisinin aldığı 'çok dilli belediyeçilik' kararı ardından, belediye binasında Türkçe ve Kürtçe bilgilendirme tabelaları asılacak. Belediye yayınladığı duyuruları çok dilli olarak yapacak, belediye santralında görevli kişi telefonlara Türkçe ve Kürtçe yanıt verecek. Sur Belediye meclisinin aldığı karar önce Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na giedecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığı kararı onayladıktan sonra valiliğe bir nushasını gönderip bilgi verecek. Valilik, meclis kararını uygun bulmaması halinde 15 gün içinde Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurup iptal davası açabilecek.'

Kaynak: http://www.kanalturk.com.tr/haber.php?haber_id=4162

Bu ülkenin bir tane resmi dili var benim bildiğim kadarıyla ... O zaman bu karar neyin nesidir? Bu belediye ne yapmaya çalışmaktadır?

Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-01-07 18:20 .Sebep: Tam kaynak belirtildi.
Tamer CcC is offline  
Eski06-01-07, 21:14  #2
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Bir ülkenin bir tane resmi dili vardır.M.E.B nın kitapları ,başbakanın ulusa seslenişi bu dille yapılır mesala.

Ama bir ülke çok uluslu ve etnik çeşitliliği fazlaysa bir çok dil konuşulur.Türkiye çok uluslu bir ülkedir.Kürtüde vardır ermeniside azınlık olarak.Kürtçe konuşulması normaldir,sadece kürtçe bilen birine türkçeyi ,kürtçeyi kullanmadan nasıl anlatabilirsiniz?Uygulamada bir hata görmüyorum ,kürt vatandaşlarımızda bu ülkenin insanıdır ve bütün sosyal haklarımız eşittir.

SAYGILAR...
Beckho is offline  
Eski06-01-07, 21:20  #3
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Türkiye çokuluslu değildir; çokkültürlü, çokdilli bir ülkedir.
Ama nüfusun büyük çoğunluğunu Türk kökenliler oluşturur.

Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-01-07 21:22 .
Gılgamış is offline  
Eski06-01-07, 21:28  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Ya şimdi adam gibi bir devlette terörde olmadığını varsayarak halkın yaşamını kolaylaştırmak için böyle şeyle olabilir.Ancak burada amaç halka hizmet olmalı.Mesela o kadar yatırımla GAP yapıldı.Şimdi bakıyoruz GAP toprakları fazla sulamadan tuzlanmış ve verim düşmüş.Nedenlerinden biri çiftçilerin çoğu arapça konuşuyor.Hadiii...Şimdi oraya arapça bilen ziraatçi göndermek çok makul bir öneri olur.

Maksat halkı daha iyi bir yaşam sunmak olunca dilin milin önemi kalmıyor.Ancak bazıları inatla bazı şeyleri kaşıdığı ve bazılarıda ateşe körükle koştuğunda bu çabalar heba oluyor.ne yazık
Eski06-01-07, 22:10  #5
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi

Sur Belediyesini aldigi bu karardan dolayi kutluyorum. Cok mantikli bir karar.Sur gibi yerde Fransizcaya yönelik bir hareket beklenmezdi zaten.

Türkiye cok uluslu bir ülkedir ve bende bunda bu kararda bir hata görmüyorum
Roj u hev is offline  
Eski06-01-07, 23:42  #6
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Türkiye Cumhuriyeti içinde birçok kültürü barındırır,ancak osmanlı gibi çok uluslu falan değildir.Ben de bugün gazeteden okudum,doğruysa gereken yapılır zaten.
Eski07-01-07, 01:10  #7
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Türkiye

Amerika'da artık bir çok yerde anonslar İngilizce'den sonra İspanyolca olarak yapılmaya başlamış, bu ülkedede Türk'çe bilmeyen insanlar var elbette, yada bilse bile kendi öz dili olarak gördüğü bir dili Türkçe ile birlikte görmek isteyebilecek insanlar mutlaka vardır.
Bu Çin'de yaşayan Doğu Türkistan'lı insanların durumuna benzemiyormu arkadaşlar? Kendimizi onların yerine koyalım ve düşünelim, Çin topraklarında yaşıyorum ama ben Çin'li değilim!
Eski07-01-07, 02:17  #8
FideL

FideL'nın Avatarı

Bu ülkede Kürt Olan Ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşi Olan Çok insanimiz Var Azinlik felan da değiller ki azinlik olsalar bile bişey değişmez Doğru Bir karar ah su AB kriterleri sende olmasan vay halimize.. Sunu AB istiyor Diye Yapmasaydık Zamaninda Özgürlük Demokrasi için Yapsaydıkda birbirimize düşmeseydik..
Eski07-01-07, 15:10  #9
CcCaner
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Sayın Roj u hev şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sur Belediyesini aldigi bu karardan dolayi kutluyorum. Cok mantikli bir karar.Sur gibi yerde Fransizcaya yönelik bir hareket beklenmezdi zaten.

Türkiye cok uluslu bir ülkedir ve bende bunda bu kararda bir hata görmüyorum
Sayın Roj U Hev bu ülkenin tek bir dili vardır. oda Türkçe'dir.Yıllardır ekmeğini yiyip suyunu içtiğiniz bu ülkeye biraz saygınız olsun.
CcCaner is offline  
Eski07-01-07, 16:11  #10
Redmoon

Redmoon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın CcCaner şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Roj U Hev bu ülkenin tek bir dili vardır. oda Türkçe'dir.Yıllardır ekmeğini yiyip suyunu içtiğiniz bu ülkeye biraz saygınız olsun.
Siz de biraz bu ülkede Türçe dışında anadile sahip olan milyonlarca insana saygılı olun.Ne demek,bu ülkenin tek bir dili vardır?
Redmoon is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)