| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Yunan Üyemiz'in Annan Planı hakkındaki görüşleri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Üyemiz aynen aşağıdakileri söylemiştir ve ben de bilgilendirme amaçlı olarak aynen Türkçe'ye tercüme ettim. İçerikten veya doğabilecek muhtemel çeviri hatalarından ötürü hiç bir sorumluluk kabul etmiyorum. ---------------------------------------------------- Genel itibariyle 5 kritik nokta şunlar: 1) Türk işgalini yasallaştırdı ve devamına neden oldu. 2) 200,000 mültecinin yalnızca yarısından daha azının evlerine dönmesine izin verdi ve o da ancak 3,5 yıl sonrasında olacak. 3) Ülkeyi birleştirmek yerine, Annan Planı taksimi korudu, yalnızca ismen bir birleşme kısacası. 4) Adadaki %18'lik Türk nüfusu, toprakların %29'unu ve kıymetli sahil kesiminin de %50'sini aldı. 5) Plan, Kıbrısa, işgal otoriteleri tarafından yasadışı şekilde getirilen 100,000 koloniciye de Rumlardan kalan evlerde yaşamalarına izin verdi. ---------------------------------------------------- Eğer cevap vermek istiyorsanız lütfen çok kısa bir şekilde cevabınızı yazın ben de İngilizce bölümüne bunun İngilizcesini yazarım :74 __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. Gerçekten bunu yazan bir yunanlımı ? Eğer yunanlı ise sanırım Annan planını tam okumamış ![]() 1- Eğer okumuş olsaydı Annan planının geçerliliğinden itibaren her iki tarafın da askerinin kademeli geri çekileceğini ve şartlar ve ortam uygun bir duruma gelirse tamamen askersizleşeceğimizi de bilirdi. 2 - 200 bin TC Göçmeni yok kaldı ki olsa bile 45 bin cıvarında ve bunlardan sadece beş yıldan fazla Kıbrısta ikamet edenlerin kalacağını da bilirdi 3 - Kısmen doğru Ama şu andakinden daha fazla iç içe girecektik. Verilecek yerlere Rum sayısı kısıtlanmayacak ayrıca Türk ve Rum bölgelerine yanlış hatırlamıyorsam %10 oranında ayrıyeten yerleşim olabilirdi. 4- Oranlar tam olarak bu değil. Nüfus oranlarına gelince %20 den fazla olduğumuz kesin. (TC göçmenleri dışarı) Şu anda %29 u tutuyoruz ve bu orandan hatırı sayılır bir kısmı geri veriyoruz. Ayrıca bize kalacak kısmın %10 unu bizim idaremizde olması şartı ile Rumlar alabilecekti. 5- Şu anda Koloniciler dediğiniz kişiler TC Göçmenleri sanırım. Belkide 200Binden de Fazla Annan planına evet demiş olsalardı şu anda en fazla 45 bin cıvarında kalacaklardı. Bence Annan planı kesinlikle Kıbrısın kaçırdığı bir fırsat. İki tarafın da vereceği belli tavizlerle Kıbrıs sorunu çözülebilirdi. Ama Malesef bu treni kaçırdık Tüm kıbrıs olarak. İngilizce olarak yazmak isterdim ama cümlelerin anlamlarını değiştirmek istemem. Arkadaş kimse o da kusura bakmasın. ![]() |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: KIBRIS!!!
| selamlar.... bir yunanlı olarak kıbrıs hakkında hiç bir şey bilmediğini anladım!! keşke annan planını birazcık okusaydı... sahillerin %50 sini almışız demiş ama kendisi bir hesaplasın bakalım kıbrısın yarısından fazlası kimlerin elinde? __________________
BaRıŞ iStİyOrUm!!!! :105 PeAcE!!!! :333 |
|
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Ama karalar olmasa da sahil kesiminin %50'si Kıbrıslı Türkler'de değil mi gerçekten? Stratejik açıdan bakarsak sahillerin önemi su götürmez bir gerçek. Ayrıca bu tür şeyleri lütfen İngilizce bölümüne yazalım ![]() Airwings arkadaşımız, Yunan Dışişleri Bakanlığının sitesinden alıntı yapmış, tezlerini öne sürmüş ve soruyor itirazı olan varsa buyursun konuşalım diye ![]() __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|