"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Seçim barajı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Bu konuda fikriniz nedir? | |||
| Oylarda büyük artış olur ve % 4 geçilebilir | 12 | 46.15% | |
| Oylarda artış olur ama % 4 geçilemez | 5 | 19.23% | |
| Oylarda çok büyük bir artış olmaz,en fazla %1,2 | 6 | 23.08% | |
| Kararsızım | 3 | 11.54% | |
| Oy Verenler: 26. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Aihm'de önümüzdeki aylarda seçim barajı görüşülecek... Gerek forumda gerekse gerçek hayatta "ÖDP,TKP ye vermek istiyorum ama nasılsa barajı geçemeyecek diye CHP ye verecegim" gibi düşünen birçok insan gördüm... Sizce seçim barajı %4 e inerse bu iki parti ve benzeri diğer partilerin oylarında artış olup baraj geçilebilir mi? Biliyorsunuz bu partilere verecek olupta CHP diyen hatırı sayılır sayıda insan var... analiz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-01-07 22:50 . |
|
| #2 | ||
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Alıntı:
Egerki inandigina güc katmazsan "zaten baraji gecemeyecek " diye kaybettiklerine nasil cesaret vereceksinki degil mi? Oylarinda artis olacagini pek sanmiyorum. Cünkü bir cogu zaten alacagi oyu aliyorlar. Ama sizinde dile getirdiginiz gibi baraji gecemeyecek diye vermeyenler varsa hele hele CHP ye verenler varsa umarim bu fikirlerinden en kisa zamanda vazgecerler... | |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Baraj düşerse.. Partilerinde küskün olan büyük partilerde epey bölünmeler olur diye düşünüyorum.. Ya da barajın düşmesine güvenerek, bir sürü yeni küçük partiler doğabilir.. Neticede yine aynı kapıya çıkar.. % 2-3 'lerde kalan bir sürü parti meclise giremez.. |
|
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Bildiğim kadarıyla, seçim sisteminde bir değişiklik seçimlerden en az 1 yıl önce yapılmak zorunda. Bu nedenle 25 yaş değişikliği de 1 yılın dolmasına günler kala yapılmıştı diye hatırlıyorum. |
|
| #5 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Ayrıca tek başına bararjı düşürmek sadece istikrarsızlık getirir. Bunun yanısıra, halkın hükümetini doğrudan seçmesini sağlayacak bir sistem (başkanlık sistemine benzer) getirilmelidir. Böylelikle 2 turlu seçimlerde en çok oyu alan aday hükümeti kurar ve koalisyonların getirdiği istikrarsızlıklar son bulur. Bu olduktan sonra isterse seçim barajı %1 olsun. Temsilde adalet de böylece sağlanır. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Ben öyle düşünüyorum ve benim gibi düşünen çok tanıdık var. Ben kesinlikle Baykal'a karşıyım ve her sene CHP'den de uzaklaşıyorum. Kendilerine kalan mirası iyi kullanamadılar ve artık ömürlerini de doldurdular. Ama sola en yakın parti o olduğu için ve AKP'ye karşı alternatif olarak CHP'ye oy vermeyi düşünüyorum. Ayrıca bu her yerde böyledir. Fransa'da Royal neden yükselmeye başladı? Elbette milliyetçi Sarkozy'e karşı alternatif olduğu için. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-01-07 14:56 . | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Baraj olayı yalnızca TKP/ÖDP/CHP için geçerli birşey midir? Tüm partileri ilgilendiriyor. DTP'yi de. Sağ partileri de. DSP ve SHP'yi de. Bağımsız adayları bile ilgilendirir. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sol partileri birleşmeyi neden düşünmezlerki...Barajı aşmanın diğer yoluda birleşmedir.DTP gibi kürt partileriyle de birleşme yapabilirler bu onlarında yararına olur. __________________
Hepimiz Hrant Dink'iz Hepimiz Ermeniyiz. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Zeki Sezer, Rahşan Ecevit durmadan birleşme çağrıları yapıyor. Ama Solda birleşmeyi sadece CHP yapabilir, tabii o da isterse. Ama Baykal'da tek başına iktidar hırsı varken birleşme olamaz. Ayrıca DTP sol değildir. Hem sol birleşsin hem de DTP de birleşmeye dahil olsun demeyin. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #10 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|