"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sahte Bozuk Paralar/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
| Anket Sonuçlarını Göster: Bozuk para alırken sahte olup olmamasına dikkat ediyor musunuz? | |||
| Hayır, etmiyorum. | 22 | 88.00% | |
| Evet, ediyorum. | 3 | 12.00% | |
| Oy Verenler: 25. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2006
| Çevreme bakıyorumda sahte bozuk paralar farkedilse bile cebe atılıyor. Bozuk paralar kimsenin umrunda değil artık şahsen ben bile çoğu zaman alıyorum. Aldığımız bozuk paraya bakmıyoruz bile(kağıt para için aynısı söylenmiyor çoğu zaman ). Peki sizce bu bozuk paralardaki sahteciliğin ülke ekonomisine zararı nedir? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bende hiç dikkat etmiyorum ya... Bunun ekonamiye zararı, dönen sahte paranın miktarıyla ölçülse gerek... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Sahte bozuk parayla uğraşanların olduğunu bile bilmiyordum.Yani haliyle daha kolay ve aslında bozuk paralarda yüksek miktarlar için de çıkarıldığından aslında dikkat edilmesi gerekir. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| bir bozuk paranın sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır? orjinal bozuk paralarda ne gibi farklı özellikler var? |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Sahte parayı mıknatıs çekiyormuş,gerçeğini çekmezmiş ben bi tek bunu biliyorum. Ayrıca kafama takılan bir soru var; bu sahte 1 ytl nin maliyeti ne kadar ? SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
http://blog.pclabs.gen.tr/2005/11/05/sahte-para-testi/ ayrıca bu sahte paraları hani metrolarda filan bozuk para atıp içecek yiyecek birşeyler aldığımız makineler var ya onlar farkediyor geçen gün başıma gelmişti. ![]() | |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Sadece 1 YTL de var sanırım,Metal rengi daha mattır,Sarı olan metal.İçiçe geçen 2 ayrı halka varya sahtesinde birbirinden ayrılabiliyormuş.Birde yazılar bazen kaymış olur.Elime geçtide inceleme yapabildim. __________________
Hepimiz Hrant Dink'iz Hepimiz Ermeniyiz. juji_21 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-01-07 23:19 . | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
ve her yerde basabiliriz bu paraları. hiç sorun olmaz. madene şekil vermenin üzerine gelişi güzel renk atmanın hiçbir zorluğu yok =) | |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Gaziantep
| Aslinda bi paranin sahte oldugun,anlamak zor olsa gerek. |
|
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bende hiç bakmadığım için sahtelerinden çok çektim.Parayı uzatırken bu sahte denince sanki bilerek vermişim gibi bakıyorlar ve bundan dolayı kendimi kötü hissediyorum. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|