"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| Ben domuzun neden haram olduğunu anlatan biri bulamadım. DOMUZ neden haram arkadaşlar? şayet haram değilse yememizin nedeni kültürümüzde domuz yeme geleneğinin olmamasımıdır ? açıklarsanız sevenirim saygılarımla... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Pisliğinden olsa gerek. Bir müslümanım, fakat müslüman olmasam bile domuz yemezdim... __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
| #3 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Bende domuz etini pek sevmem tat olarak yalniz bir sosisi var onu cok seviyorum Hardalla cok güzel oluyor. Niye haram olduguna gelince arastirmadim ama dinlerin dayatmalari iste... |
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2006
| Syn Mayıs 1977; Bildigim kadarıyla domuz kendi dışkısıyla beslenen bir hayvan ve bu dışkıyla beslendigi için etinde bakteriler oluşuyor ayrıca domuz yagında bildigim kadariyla zehirli maddeler var domuz eti yenildiği vakit insan vucudunda sağlık sorunlarına sebebiyet veriyor.İnsan sağlıgına zararlı oldugu için dinimizce haram kılınmıştır zaten insana zarar veren birşey olmasaydı haram kılınmazdı.Bildigimz gibi haram olan şey zarar verdiği için haram kılınmıştır. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Haram olmasının nedenini pis bir hayvan olmasına bağlıyorum ben. O zamanlar da bu günkü teknolojinin olmamasından kaynaklanıyor heralde.Başka bir konuda daha geçmişti aslında Domuz etinin yasak olması.Orda sağlıksız olduğundan bahsedilmişti ama o zamanlar yani yasaklandığında sağlıksız olduğunu nasıl anlamışlar ben onun cevabını bulamadım. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
| #6 | |
| Niye haram olduguna gelince arastirmadim ama dinlerin dayatmalari iste...[/quote] Bence dayatma değil haram.Helal ve haram kavramlarini biliyorsunuz demi Syn Roj. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Anlamadığım şey madem ki bu hayvan pis, pislikle besleniyor bu nedenle aforoz edilmiş bunda domuzun suçu ne? Yasaklı bir hayvanın yaratılması neden? Ayrıca tavukların da pek masum olduğu söylenemez. Modern üretim tesislerindeki durum nasıl bilmiyorum ama bizim köyün tavukları her türlü canlı pisliğini didikliyorlar. Onları yemeyin diyen yok! |
| #8 | ||
| Alıntı:
domuz kendi pisliğini yediği için diyorsunuz ama şu da var bu gün köylere de tarlalar daki buğday harman edildikten sonra tarla ateşe verilir ve sonra gübre denilen hayvan dışkısı tarlanın tüm yüzeyine küreklerle serpilir ve böylece tarla daha verimli hale getiriliyor bu durumda inek dışkısını tarlaya sürmekte birşey yokken domuz kendi dışkısını yediği için haram sayılabiliyor olması bir tuhafıma gitti | |
| #9 | |
| Syn Gilyanus; Sadece kendi pisliğini yediği için değil vucudunda insan sağlığına zararlı birçok madde oldugu içinde haram. Sağlığına zarar vercek birşeyi yermisin yada neden yemek istersin? Yasaklı hayvanın yaratılması neden derken;Dinimizce birçok şeyi yememiz yada içmemiz yasak yada haram.Bunların varoluş nedenleride helal ile haram arasındaki farkı gormek diyorum.Bide aslında insanın nefsine hakım olabilmesi. |
| #10 | |
| tarlalara hasat olduktan sonra gübre denilen hayvan pisliği serpilmesi |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|