"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İngilizlere komik gelen 19 Mayıs törenimiz...!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski08-01-07, 19:31  #1
CiHaD
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jan 2007
İngilizlere komik gelen 19 Mayıs törenimiz...!

Arkadaşlar bu yazıyı sizinle paylaşmak istedim gerçekten nasıl olurda 19 Mayıs törenimiz bu gibi insanlara komik gelir anlamadım...Bizler onların Noeline saygı duyarken ve hatta Türkiye'de bile kutlanırken bunların yaptığınada bakın...

“Yaklaşık üç sene önceydi. O sırada İngiltere’deydim. Bir gece televizyon seyrediyoruz. BBC’de bir program. Bir de baktık Türkiye’den söz ediliyor programın bir yerinde. Denizin ortasında bir kız çocuğu. Çocuk bir kayığın içinde ve kucağında da bir Atatürk büstü. Büst ile ayakta durmaya çalışan kız çocuğu, bir görünüp bir kayboluyor dalgaların arasında. Sonra, kamera kıyıyı gösteriyor. Devlet erkânı sahilde sıralanmış. Vali, belediye başkanı, komutanlar, herkes hazırolda. Neyse, tekne kıyıya yaklaşıyor ve kız çocuğu kucağındaki Atatürk büstü ile iniyor kayıktan. Devlet erkânı, komutanlar yine hazırol duruşunda. Meğer herkes o kız çocuğunun kucağındaki büst için selama durmuş. Ben BBC’nin neden böyle bir 19 Mayıs törenini ekrana getirdiğini düşünürken, “Dünyadaki Komik Olaylar programına Türkiye’den bir görüntüyle başlıyoruz,” sesi ile kıpkırmızı kesildiğimi hatırlıyorum. Oysa herkes kahkahalarla gülüyordu. İşte o zaman fark ettim bize doğal gibi gelen bu tür kutlamaların nasıl korkunç bir komediye dönüştüğünü…”

Ve bir notum olacak onların ülkesinde büyük adamlar yetişmediği için bizimkiler komik geliyor galiba...
CiHaD is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-01-07, 22:14  #2
Gece

Giriş Tarihi: Dec 2006

David Lloyd George
İngiltere Başbakanı, 1922
1922'de Türk ordularının zaferi neticesi Anadolu'daki emelleri gerçekleşmeyen İngiltere'nin Türk düşmanı olarak bilinen Başbakanı Lloyd George, Parlamento'da kendisine yöneltilen suçlama ve tenkitleri şöyle cevaplandırmıştır: "Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk Milleti'ne nasip oldu. Mustafa Kemâl'in dehasına karşı elden ne gelirdi."

Sanıyorum tepkiniz, böyle ender rastlanan bir lidere sahip olmamızın kıymetini yeterince anlayamamış olmamıza ve bugün onun ilkelerini yeterince, hakkınca yerine getiremeyişimize. Siyasilerin yanlış politikaları, laiklik ve diğer Atatürk ilkelerinin gerektiği gibi sürdürüp, geliştirememiz bizim ayıbımızdır. Ancak bu şekilde devam etmeyecek elbette. Gurur dolu bir tarihimiz, zaferlerimiz var, elbette sadece kutlamalarda anılmamalı ve dört elle sarılmalıyız ulusca. Merak etmeyin arkadaşım, kimi dönemler millet hata içine düşse de asla böyle devam etmeyecek. Ben milletimle de, tarihimizle de gurur duyuyorum.

Gece Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-01-07 22:16 .
Gece is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-01-07, 22:19  #3
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Belki de onlara boyun eğmeyen ilk ulus olan TÜrkler'in,Dünya'da kimseye nasip olmayan bir bayramı kutlamalarından rahatsızlık duyuyorlar.

23 Nisan ve 19 Mayıs...

Böylesine bayramlar Dünya'da ancak Atatürk'e yakışırdı.Nitekim kimsenin aklının ucundan bile geçmeyen bu organizasyon ne yazık ki barbar Türkler'e malolmuş.

Değerini bilmek lazım çünkü kimse böylesine bir tarihe ve onura sahip değil.
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-01-07, 22:32  #4
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın CiHaD şöyle demiş:

Mesajı Göster
Arkadaşlar bu yazıyı sizinle paylaşmak istedim gerçekten nasıl olurda 19 Mayıs törenimiz bu gibi insanlara komik gelir anlamadım...Bizler onların Noeline saygı duyarken ve hatta Türkiye'de bile kutlanırken bunların yaptığınada bakın...

“Yaklaşık üç sene önceydi. O sırada İngiltere’deydim. Bir gece televizyon seyrediyoruz. BBC’de bir program. Bir de baktık Türkiye’den söz ediliyor programın bir yerinde. Denizin ortasında bir kız çocuğu. Çocuk bir kayığın içinde ve kucağında da bir Atatürk büstü. Büst ile ayakta durmaya çalışan kız çocuğu, bir görünüp bir kayboluyor dalgaların arasında. Sonra, kamera kıyıyı gösteriyor. Devlet erkânı sahilde sıralanmış. Vali, belediye başkanı, komutanlar, herkes hazırolda. Neyse, tekne kıyıya yaklaşıyor ve kız çocuğu kucağındaki Atatürk büstü ile iniyor kayıktan. Devlet erkânı, komutanlar yine hazırol duruşunda. Meğer herkes o kız çocuğunun kucağındaki büst için selama durmuş. Ben BBC’nin neden böyle bir 19 Mayıs törenini ekrana getirdiğini düşünürken, “Dünyadaki Komik Olaylar programına Türkiye’den bir görüntüyle başlıyoruz,” sesi ile kıpkırmızı kesildiğimi hatırlıyorum. Oysa herkes kahkahalarla gülüyordu. İşte o zaman fark ettim bize doğal gibi gelen bu tür kutlamaların nasıl korkunç bir komediye dönüştüğünü…”

Ve bir notum olacak onların ülkesinde büyük adamlar yetişmediği için bizimkiler komik geliyor galiba...
Türkiye'de pekçok tören abartılı. Yalnız anlattığınız 19 Mayıs töreni mi? Falanca kasabanın düşman işgalinden kurtuluşu törenleri nasıl? Avrupalılar bunları çok uzun zaman önce bırakmış.

Yalnız onların dudaklarını uçuklatan başka şeyler de var. Kurban kesmek mesela. Asfaltın ortasında hayvan boğazlamak. Veya yatıp kalkıp namaz kılmak. Bunlara ne dersiniz?

yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-01-07 22:38 .
yorum2006 is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-01-07, 23:43  #5
juji_21

juji_21'nın Avatarı

[quote]
Alıntı:
Sayın yorum2006 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Türkiye'de pekçok tören abartılı. Yalnız anlattığınız 19 Mayıs töreni mi? Falanca kasabanın düşman işgalinden kurtuluşu törenleri nasıl? Avrupalılar bunları çok uzun zaman önce bırakmış.

Bazı Abartılı törenlerimiz olduğuna bende katılıyorum.Birde küçüçük çocuklara sabahın köründen ayakta bekleterek çocuklara işkence çektirtilmiyormu.Birde protokol karşılama merasimi vardır.Öğrenciyken sınıflardan alınıp yol kenarlarında bekletilirdik.az beklemedik yol kenarlarında protokolun arabadan geçerken selamlaması için...

juji_21 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-01-07 23:47 .
juji_21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-01-07, 00:39  #6
Gece

Bu ülke içinde yaşıyor isek hepimiz kardeşiz. Tarihimiz var (genelde herkes işine geldiği gibi yorumlar yeniden yazar). Bir milletiz sonuçda. Milli değerlerimiz olmazsa ne için bir arada olacağız ki.

Atatürk paralar üzerinde fotoğrafı olan biri olarak anılmak istememişti bildiğim kadarı ile, büstler resimler sembolik. O fikirleri ile anılmak istemişti. Bunu başaramıyoruz diyorsak, bu bizim ayıbımız evet ama böyle kalmayacak bunu biliyorum, er geç onun fikirlerine karşı olanlar bile, onun fikirlerini kendilerine mal etmeye bile kalkabilirler (traji komik).

Bazılarına kardeşim diye hitap ederiz ama bazıları kendilerini üvey sanarlar ya zorla. Bu psikolojik bir kompleks başka bir şey değil, hatta zorla edindirilmiş kompleks.

Bu gün ülke içindeki durumumuz, çölde seyahat eden iki arkadaşın hikayesine benziyor (Burada şeytanı, ülkemiz üzerinde maddi menfaat güden ülkeler yerine düşünürsek, çok iyi anlayacaksınız, anlamayanlar için şema ile çizebilirim, gücenmesin arkadaşlarım):

Suriye''nin çöllerinde Şeytan ögrencilerine şunlari anlatiyordu: ''Insanoglu her zaman kendisi için iyi bir şeyler yapacagina başkalarinin kötülügünü istemekle meşguldür.''

Ve söylediklerini ögrencilerine göstermek için çölde dinlenmekte olan iki adam üzerinde bir deney yapmaya karar verdi.

Şeytan, adamlardan birinin yanina yaklaşti ve ''Buraya senin dileklerini gerçekleştirmeye geldim'' dedi; ''Benden ne dilersen gerçek olacak. Arkadaşin da bu dilekten ayni senin gibi yararlanacak, yalniz ona her ne dilediysen onun iki kati verilecek.''

Adam uzun bir süre sessiz kaldi ve sonunda şöyle dedi: ''Arkadaşim benden daha mutlu ve kazançli olacak çünkü ne dilersem dileyim o benden iki kat fazlasini alacak. Bu yüzden ben de ona bir tuzak hazirladim: Tek gözümü kör et, işte senden bunu diliyorum.
---------

Bu hikayeyi bile alıp birbirini suçlama malzemesi bile yapabilir insan. Hikayede anlatılmak isteneni anlayanlar ise, doğruyu diğerlerine göstermeye gayret gösterenlerdir. Ben kendimi diğer insanlardan farklı görmüyorum. Kendini diğer insanlardan farklı görmeyi kabul eden, insanlığından da emin olabilmeli ! Bu üstünlük anlamında bir farklı görmek. Kastettiğim bu. Yoksa her insanı kendi farkı ile bir değer olarak görmez isek, o zaman düşüncelerimiz gerçekten kirlenmiştir.
Eski09-01-07, 00:45  #7
Blnn

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın CiHaD şöyle demiş:

"İşte o zaman fark ettim bize doğal gibi gelen bu tür kutlamaların nasıl korkunç bir komediye dönüştüğünü…"
Bana hiç de doğal gelmedi bu tören açıkçası. Tamamen şekilcilik ve göstermelik saygı üzerine kurulu...
Eski09-01-07, 02:21  #8
onur0226

Ülke / Şehir: ankara

Yani bu kurgu komik değil mi sizce?Bunu neden Atatürk'e veya Türk milletine bir saygısızlık olarak algılıyoruz ki?

Hem o kız çocuğu neyi simgeliyor orda!? Bir meleği falan mı?
onur0226 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-01-07, 02:46  #9
Gece

Alıntı:
Sayın Feanor şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bana hiç de doğal gelmedi bu tören açıkçası. Tamamen şekilcilik ve göstermelik saygı üzerine kurulu...
Bunlar bizim elimizde olmayan, günün politikacılarının elinde kutlama örneği. Bakın mesela, 23 Nisan'da kara çarşaflı sembolik bir temsilcinin kutlamada bulunması ve yetkililerin gerekçesi:

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu ise “Törenlerde neler yapılacağı komite tarafından belirleniyor. Törenlerde öğrenciler 3 değişik dönemi ait kıyafetleri sergilediler. Cumhuriyet öncesi, Cumhuriyet dönemü ve günümüz kıyafetleri sergilendi. Ortada bir yanlış anlama var. Bunda kötü bir niyet yok. Bizim aklımızdan başka bir şeyin geçmesi mümkün değil. Komite bu programı onayladı. Bu durumu komutanımızada anlattım. Bana, ‘Ne anlamı, ne gereği var’ dedi. Okul yöneticileri hakkında inceleme başlatacağım” dedi.

Bizlere yakışan bunlar değil. Cumhuriyeti iyice özümsersek bu tür sembolik karmaşalara ve saçmalıklara gerek kalmayacağını düşünüyorum. Ama asıl önemlisi sanıyorum, kutlamamız gereken Atatürkümüzün bize verdiklerine ne kattığımız? Tabi varsa! Asıl kınamamamız gereken bu milletçe. Yoksa sonrasında alelade insanların her yaptığını ona mal etmeye kalkarsanız, büyük bir yanılgı içine düştüğünüzü anlamanız için zaman yetmeyebilir. Sadece kişisel pişmanlık adına söylüyorum. Yoksa milletimden hiç şüphe duymadım, yeri geldiğinde sağcısı, solcusu, her farklı düşünen, farklı düşüncesiyle zenginlik katan herkes vatan adına bir olmasını bilecektir. Buna hiç kuşkum yok.

Gece Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-01-07 02:58 .
Eski09-01-07, 02:49  #10
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın mcpo şöyle demiş:

Mesajı Göster
İngilizleri iyi tanıdığımı söylemiştim..
Ne cins bir millet olduklarını çok iyi bilirim..
İngilterede Bir kürt kardeşimi.. ingiliz gençlerin elinden kurtarmıştım..
Kürt kardeşimiz.. bir ingiliz kıza adres sormaya çalışıyordu..
Ama kızın arkadaşları.. pis yabancı.. arkadaşımıza asılıyor sanmışlar..
Neyse.. Milli ve Manevi değerleri olmayan bu zavallılar...
zaten ; 1915'te boylarının ölçüsünü aldılar..
Açsınlar da kendilerinin bi taraflarına gülsünler...
ABD'ye suç buluyoruz ya!.. aslında .. Dünyanın en ilginç Milletidir bunlar..
Tutuyorsunuz, yaşadığınız bireysel bir olayı alıyorsunuz, burada haksız ve belki de ırkçı tutum sergileyen birkaç İngilizin davranışını, tüm İngilizler için genelliyorsunuz ve toptancı değer yargılarına varıyorsunuz. Sizin orada masumca yol soran Kürt arkadaşınız (Türk veya Arap veya Rum da olabilirdi) hakikaten genç kızı taciz ediyor da olabilirdi. Böyle olaylar yok mu? Ayrıca ve daha önemlisi tüm İngilizler aynı mıdır? Milli aidiyet bir insanın kafa yapısını,dünya görüşünü belirleyebilir mi? Mesela hümanist bir Türkle, faşist bir Türk "aynı hamurdan" olabilir mi? Aynı şey İngilizler için de geçerlidir tabii. Onların da "insan" olanları da vardır, ilkel, hain ve acımasız olanları da, sizin deyişinizle "cins" olanları da. Biz Türkler için de bu böyledir.

yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-01-07 03:03 .
yorum2006 is online now   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)