"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Mustafa Kemal-Osmanlı-İngiltere/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Simdi su irdelenmesi gereken bir konudur. Hepimiz az cok bazi ihtilalleri devrimlerini bilen insanlariz. Hitler yaptiklarini devlete karsi yapmistir yani isteyen devrim isteyen ihtilal desin,Lenin ihtilali devlete karsi yapmistir ve bunlar bir siyasi örgütlenmenin arkasindan gelmistir. Birinin arkasinda Nazi partisi digerinin arkasinda da komünist Parti vardir. Atatürk´ün ise arkasinda hicbir sey yok gibi görünüyor. Atatürkün bir partisi var miydi yok, Osmanli döneminde herhangi bir fikri var mi oda yok. Birden bire birisi ciksin taa buralara kadar getirsin. Resmi tarihte eksik karakterler var bence. Bence Atatürkün Samsuna cikisi bile Osmanli tarafindan engellenebilirdi. Fakat dokunulmadi bir sekilde. Bunda sanirim Ingilterenin istegi vardi. Ic karisikliga yol acacak her türlü sey Ingiltere´nin isine gelirdi cünkü. Türkiye Cumhuriye topraklarina baktiginiz zaman simdi kim kazandi diye sormak gerekiyor Atatürk ve Türkler mi kazandi yoksa itilaf devletleri mi kazandi. Anadolu olarak azami alabilecegini aldi Atatürk . Fakat itilaf devletleri nereleri aldi. Yani savas ekonomiye yönelik bir savasti ve Türkiye kaybetti. Petrolün cok önemli bir kismi Osmanli topraklarindayken ingiltere hepsini aldi. Yani Atatürk ve yaptiklarina göz yumuldu. dis güclerce. Nasilsa ingiltere istedigi bütün petrol bölgelerini aldi. Türkiye kurulsa ne önemi vardiki onlar icin... Egerki Mustafa Kemal Türkiye Cumhuriyetini kurduktan sonra yada kurarken, Kerkük bizimdir gibi bir fikre sahip olup o bölgelere girme cabasina girseydi . Acaba neler olurdu. Ingiltere buna izin verir miydi? ve ayrica suna inaniyorum Egerki osmanli da isler az bisey yolunda gitseydi. Bence Atatürk bir Osmanli pasasi olarak hayatina devam ederdi... Kaynak: Mahir Kaynak ve Ömer Lütfi Mete "Derin Devlet" kitabi sayfa 79 |
|
| #2 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| atatürk ieriyi gören ve duygularını katmaan gerçeklerle uğraşmıştır. misakı milli onun tek idealiydi ama öncelik anadoludaydı atatürk halkın yoksul olduğu bu dönemde yeni çıkılan bir savaştan sonra kerkük ve musul için bir savaşın ülkeyi ne kadar zor durumda bırakacağını biliyordu.zaten iç isyanlarla uğraşırken bir de dış harekat zor du atatürk isteseydi doğduğu yer olan batı trakyayıda alırdı ama mantıklı bir şekilde davranıp artık o dönemde alabileceği yerlerin nereler olduğunu biliyordu. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| İnsan bir kez komplo teorileri üretmeye görsün eskiden gazetelerde günlük yayınlanan tefrika romanları gibi sürekli arkasını getirmek ister. Mahir Kaynak MİT ajanı iken 70 li yıllarda İstanbul Üniversitelerinde devrimci öğrencilerin arasında onlardan biri gibi görünerek muhbirliği sonucu bir çok yurtsever gencin dönemin işkencehanelerine gönderilmesine sebep olmuştur. Geçmişi muhbirlikle kirlenmiş olan bu adamın zaman zaman sanki askeri ve politik stratejiler konusunda bilgi ve görgüsü büyük biriymiş gibi itibar edilerek TV ve gazetelerde yorumlarına başvurulmasına hiç bir zaman akıl erdiremedim. Şimdi de ortaya attığı bu iddiaları ciddiye alınacak şeyler olarak görmüyorum. |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Sayın Roj u Hev Kürtlerin Mustafa Kemal'le ilgili emin olun bir çok karalama hikayesi var hatta aralarında O'ndan bahsederken ''KÖR MUSTO'' dendiğini bir çok kez duydum ama bunu kullanan insanlarında beyni yıkanmış insanlar olduğunu biliyordum... Lütfen bir Kürt olarak Atatürk'e olan nefretinizin sebebini açıkça söyleyin ve böyle karalamalar kullanmayın!!! Bir zamanlar düşman işgalinden ağlayan bu toprakları Türk ve Kürt halkı ona inanarak kazandı...Onun yanında savaştı sizin dedeleriniz,atalarınız... BU ÜLKE İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPMIŞ BİR İNSAN NASIL BU ŞEKİLDE KARALANIR,BAHSETTİĞİNİZ İNSANIN ÖNÜNDE TÜM DÜNYA EĞİLMİŞTİR!!! | |
|
| #5 | |
| Ben Mustafa Kemal´i karalamadim ki. Bir kitapda anlatilanlari kaynaklariyla sizinle paylastim... Konuyu yazan Mahir Kaynak . Mahir Kaynak Kürt müdür onu bilmem. Yada Türk düsmani mi onu da bilmem. Yukaridaki yazinin yazari ve kaynaklari bellidir. Bu yüzden beni Atatürk düsmanligi ile suclamaniza gerek yoktur... Roj u hev Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-01-07 22:06 . |
|
| #6 | ||
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
düşüncelerinize katılıyorum,bu ülkenin bu güne,bu günlere gelmesinde ATATÜRK'ün payı çok tur.Tabiki ATATÜRK'ün yanında bu ülkenin bağımsızlığı için savaşan insanlarıda unutmamak gerekir. Bu ülke insanlar arasında ayrım yapılmaksızın kazanılmış bir ülkedir.Türk'ü kürd'ü hep birlikte kazanmışlardır... Hiç bir ülke bizim ülkemiz gibi yapamamıştır.Taki biz Mustafa KEMAL ile bu ülkeyi bağımsız yaptık... Benim düşünceme göre ATATÜRK çok değerli bir insandır!!! | |
|
| #7 | |
| Anladığım kadarıyla sizde o kitaba katılıyorsunuz yanılıyor muyum,yoksa???? |
|
| #8 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| ATATÜRK bu devlet için her şeyini vermiş bir insandır.Benim düşünceme göre ATATÜRK'e böyle şeyler söylenmemelidir... SiZlere basit bir örnek, ATATÜRK olmasaydı TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLACAKMIYDI? |
|
| #9 | |
| |
|
| #10 | |
| Komplo teorileri özellikle beyinde cevaplanamayan sorular üzerine çıkar. Mesela bu konuyla ilgili şöyle bir örnek vereyim; Bu bir dönem başımıza çuval geçirilen dönemde çok yazılıp çizilmişti. Kurtuluş Savaşı Döneminde Atatürk'ün etrafındaki birçok yaveri ve yoldaşı İngiltere tarafından İstanbul hükünmeti ile işbirliği içinde yakalanıp Malta'ya sürgün edilmişlerdi.Tam sayı olarak hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam 70 kadar kişiydi bu ve aralarında Ziya Gökalp gibi bizim tanıdığımız isimlerde vardı. Bu olayı öğrenen Mustafa Kemal,Türk komutanlarına şöyle bir direktif verir; Anadolu'da bulunan İngiliz subaylarının gözden ve elden kaçırılmaması gerektiğini şiddetle arz ederim.Nitekim İngiltere Atatürk'ün yoldaşlarını salıvermeyince,Atatürk'te buna karşılık olarak birçok İngiliz subayını tutuklatmıştır ve hatta Malta'da bulundurulan birkaç kişiye karşılık bunların alı verilmesiyle alakalı pazarlıklar yapılır.Atatürk tüm Türkler'in salı verilmisini ister ve İngiltere reddeder. Bunun üzerine Malta'da sürgünde olan aydınların salı verilmemesi hali ile İngiliz Subayların idam edilebileceği açıklanır ve sonra taraflar anlaşılır. Şimdi hal böyle olunca,dönemin emperyalist ülkesi böylesine bir gücü neden desteklesin?Zaten Osmanlı Devlet'i İngiliz güdümündeydi.Yani elinde oyuncağı varken neden yükselen bir güce destek versin?Hasta adam Osmanlı ona daha cazipti ve hatta bu yüzden o döneme kadar İngiltere birçok savaşta Osmanlı'ya destek vermiştir.Özellikle Ruslara karşı... Durum ve vaziyet böyle iken,İngilizler'in Atatürk'ü kullanmaya çalıştığı gibi iddialar ne kadar tutarlı oluyor?Yani insanlar gülerse bu duruma anlayışla karşılamak lazım. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|