| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Özetle Küba ve zamanı donduran Castro/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bu sabah her zaman yaptığım gibi okuduğum yazarların(her gün yazmalar tabi) gazetelerde yazıları var mı? diye bakıyordum.. Mehmet Barlas Küba'yı ziyaret etmiş; izlenimlerini kaleme almış ve çok yerinde tespitler yapmış.. Bunu herkesle paylaşmak istedim.. __________________________________________________ _________ Küba'da zamanı donduran Castro hasta yatağında... Yılbaşı ve Kurban Bayramı tatillerini birleştirip, 48 yıllık Fidel Castro yönetiminin son günlerinin yaşandığı Küba'yı ziyaret ettim. Şu anda hasta yatağındaki Castro'dan sonra Küba'nın komünizmi terk edeceğini öngören pek yok. Ama büyük çoğunluk, " Küba da Çin gibi olacak " demekte. Yani yabancı sermayeye iyice açılacak, özel girişime hayat hakkı tanınacak. İnsanları evlerinde bile .... _______________________________________ ....... Sonunda olan zavallı Kübalılara ve güzelim Küba'ya olmuş. Eğitim ve sağlıkta hamle yapmışlar ama ne üniversite mezunlarına iş var ne de doktorlar geçimlerini sağlayabiliyor. Özetle Küba'ya Castro döneminde turist olarak gidin. Burası canlı bir müze gibi. Zamanı dondurmuşlar. Ama bu modeli, şimdi kendisine vekalet eden kardeşi Raul Castro'nun bile sürdürmeyeceğini de bilin. ![]() ![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-02-07 00:14 .Sebep: Alıntı kaynağı düzenlemesi |
|
| #2 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| ''Biz ne bolşeviğiz ne de komünist;ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız..."Komünizm bu yurdun en büyük düşmanıdır. Görüldüğü yerde ezilmelidir." ATATÜRK'ün en değiştirilmiş laflarından biri.. o kadar çok çarpıtmışlarki bu lafı çok ayrı versiyonlarda çok ayrı kitapta okudum. hepside kel alaka.. sözde bir lafı daha var 'türk şoförü en asil duygunun insanıdır' M.K. ATATÜRK buda şoförler odasında yazıyor. o zaman şoförmü vardı diyesi geliyor insanın.. |
|
| #3 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
| #4 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Buyrun çarpıtılmış sözün aslını sizden öğrenelim? saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Sn Remat güzel sormuş gerçeği nedir_? __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #6 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| küba kadar onurlu olamamıssak bu bizim sorunumuz kubaya tas atmayalım bu konuda ornek alalım derim. bu arada ben sanlı tarihimizden bahsetmiyorum onursuz derken anlayan anladı. __________________
Yaşasın Tam Bağımsız Ve Gerçekten Demokratik Türkiye |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| "biz ne bolşeviğiz nede kominist,ne biri nede diğeri olamayız çünkü biz bize benzeriz.biz milliyetperver ve dinine hürmetkar bir milletiz. yani devamı yok"ben böyle okuduğumu hatırlıyorum. ATAM Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-01-07 15:29 . |
|
| #8 | |
| Evet, bunlarının kaynağını o kadar çok verdim ki siteyi araştırabilirsiniz artık isteyen inanmasın tarihe....... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| mehmet barlas bir turnede cozmuş kubayı helal olsun , biz boşuna okuyomuşuz meger ... ne kadar dogru tespitler yapmış bu adamdaki cevher akıllara zarar ... !!! __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
|
| #10 | |
| mehmet barlas kapitalizmin askeri oldugu için at gözlüğüyle bakıyordur kübada gezerken. __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! [ Uzun Bir Süre için Yok ] |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|