"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| TOHAV nedir? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı ( TOHAV), 1994 yılının Ekim ayında, İstanbul´da, İstanbul, Ankara ve İzmir Barolarına kayıtlı 46 avukat tarafından, demokratik ve evrensel hukuk ilkeleri temelinde bir araya gelerek kurulmuştur. TOHAV, Türk Medeni Yasasına göre kurulmuş, hükümet dışı, bağımsız, tarafsız, politik olmayan bir sivil toplum örgütüdür. TOHAV, Türkiye´nin tüm bölgelerindeki insan hakları ihlallerini araştırmak ve ve takip etmekle kendisini yükümlü sayar. Bu çalışmalarını yaparken ırk, cinsiyet, din, etnik köken ve siyasi düşünce ayrımı yapmaksızın mağdur olan kişilerin hak arama çabalarına hiçbir maddi katkı beklemeden yardımcı olur. TOHAV´ın üyeleri İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Batman, Van, Malatya barolarına bağlı avukatlardan oluşmaktadır. TOHAV, çalışmalarını üye ve gönüllü hukukçular ve işkence rehabilitasyon alanında çalışan hekimler aracılığıyla yürütmektedir. TOHAV Genel merkezi İstanbul´da bulunmaktadır. TOHAV´ın 7 asil ve 7 yedek üye avukattan oluşan bir yönetim kurulu ve 3 asil 3 yedek üye avukattan oluşan Denetleme Kurulu bulunmaktadır. Yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyeleri 2 yılda bir yapılan, vakıf üyelerinin katıldığı kongre sonucu seçilmektedir. Bu dernek sayesinde iskence görmüs kisilere adli ücretsiz yardim yapilmaktadir. daha cok bilgi icin http://www.tohav.org/?bolum=anasayfa |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2006
| Amaçları ve yaptıklari takdire değer bence. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Artık Kıbrıs..
| Harika bir dernek tam destek! __________________
Ölüm nerdn ve nsl gelrsegelsn savaş sloganlarmz kulktan kulğa yaylcaksa ve silhlarmz eldnele geçckse bşkalrı mitralyöz sesleryle savaşvezafer naralryla cenazlrmze ağt yakcklrsa ölüm hşgldi safagldi |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Biraz araştırdım ve bunların da istediklerine yardım edenler olduklarını gördüm. Şimdide finansal kaynaklarını araştırıyorum, bu göstermelik hümanistlerin... __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Artık Kıbrıs..
| Bu yorumu bence tam anlamıyla arastırdıktan sonra yapın! __________________
Ölüm nerdn ve nsl gelrsegelsn savaş sloganlarmz kulktan kulğa yaylcaksa ve silhlarmz eldnele geçckse bşkalrı mitralyöz sesleryle savaşvezafer naralryla cenazlrmze ağt yakcklrsa ölüm hşgldi safagldi |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2006
| Şimdide finansal kaynaklarını araştırıyorum, bu göstermelik hümanistlerin Göstermelik humanist derken neyi kastettin? Bu yapılan yardımların başka bir amaç için mi yapıldıgın duşunuyosun? TOHAV, İstanbul'da kurduğu gönüllü hukukçulardan oluşan bir komisyon aracılığıyla, mağdurlarla yasa hakkında bilgilendirme amaçlı toplantılar gerçekleştirip, ücretsiz hukuki yardım sunuyor. (http://www.savaskarsitlari.org/arsiv...sivAnaID=23912) __________________
Deniz Koydum Adını. Kederi bende kaldı. Uzak köyler kurdum birbirine, Denizine aldandım. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Diyorsun ki istediklerine yardim ediyorlar. Istediklerine degil,kriterlerine uygun gördüklerini.Yanilmiyorsam psikolojik destekde sunuyorlar... | |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2006
| Helâl olsun valla. İnsanlar artık insan olduklarının bilincine varmaya başlıyorlar. Sonuna kadar destekliyorum... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Behiç Aşçı ya buna ya da buna benzer bir derneğe üyeydi sanırım. __________________
Endum dere duzina Aşlamayi aşladum Sevdaluk eyi şeydur Ben da yeni başladum |
|
| #10 | |
| Behic Asci olayi baya duyulmus bi olaydi. Baska birileri de olabilir destek veren. Bilmiyorum yani. Benim konuyu acmamdaki sebep belki birilerinin birgün ihtiyaci olur. Yada ihtiyaci olan birini taniyorlardir... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|