| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Abiler dediğim şu ''din kardeşi'' olanlar!!!Bir arkadaşım vardı.Çok neşeli bir insandı.Sürekli espriler yapar,haksızlıklara boyun eğmezdi...OKS maratonundaydık.Benim sevimli arkadaşıma bir şeyler olmuş,gözü dersten başka bir şey görmüyordu.Haksızlıklar filan da umrunda değildi.Fiziksel olarak çökmüştü.Ve daha böyle gözle görülür bir çok değişiklik...Stres diyemedim,tanıyordum 8 yıllık arkadaşımı.Böyle uzun süre geçti,sordum,söylemedi ve arkadaşlığımız da resmen kayboldu.Kimseyle konuşmuyordu.2.dönemde sıkıştırdım ve zorla anlattırdım.Abilere gönderiliyormuş zorla...Ailesi tarafından dershaneye gönderilemediği için.Ben çalıştırırdım dedim...Gitmek istemiyorum oraya,özel dini gecelerde uyumuyoruz,sabaha kadar ibadet ettiriyorlar.Anneme söylüyorum,inanmıyor dedi.İnanmamasının nedeni derslerindeki yükselmeuydiSadece ders ve ibadetmiş yaşamları.Bir süre sonra ruhsal değişmeler de haddini aştı.Ne yapacağımı bilemedim,ailesi öyle karar vermişti.Saçma sapan davranıyordu,sanki aklını yitirmiş gibi...Bekleyemedim bir şey yapmadan.Ailesini aradım,olanları annesine tek tek anlattım.''Bizim durumumuz iyi değil,üzerimize düşenbi bu şekilde yaptık sanmıştık''dedi.Annesi bir şey fark etmemişti.Çünkü:genelde eve uğramıyor,uğradığında da sadece ders(?)çalışıyordu.Anlattıklarımdan sonra arkadaşım oradan ayrılmış,ailesinin izniyle!Çok çalışkan olmuştu fakat:insanlığını yitirmişti.Sonradan kendini toparladığında bana anlattı:bir gün onu dediklerine karşı çıktıkları için karanlık bir odaya kilitlemişler ve daha bir sürü şey...Bıraktığında OKS'ye zaten bir ay kalmıştı.Ders konusunda ilerlemişti,özgürlüğünün kısıtlanmasından nefret etmişti. Zorla yaptım,yaptığım tüm ibadetleri(?)...OKS'ye girdik.Sonuç:ben,ondan on kat az çalışan ben,Anadolu Lisesi'ni kazanmış,o ise hiç bir yeri kazanamamıştı...Üzüldüm...Hiç bir şey hatırlamıyordum sınavda dedi.Canın sağ olsun...dedim.Eğitim sistemine küfürlerin ardı arkası kesilmiyordu.Ama onun asıl küfür ettiğ ''abiler''iydi!Karşılıklı küfürleşmişlerdi...Kendi çalışsaydı ve biraz gayret etseydi,kazanırdı...Bir gün arkadaşlarla buluşmuştuk.Ahmet(arkadşımın adı)gelmişti.Kulağında kulaklık ve elinde test kitapları da yoktu.Oturduk.''Dinler misin?''dedi.Dinledik beraber:Ahmet Kaya/Kum Gibi!!!Arkadaşımı kazanmıştım.Tabi geride bıraktığı şeyler hem geleceğini karartmıştı,hem de insanlığında derin izler bırakmıştı...Mesela karanlık yerlerde duramazdı.Karanlıkta yanında biri olmadan yürüyemezdi.Bunlar bece insanlığa büyük darbeler!!!Ve unutulacağını da sanmıyorum. Şimdi söyleyin,şu abiler neyin nesi?Her gittiğim yerde adları övülüyor?Bu muydu yani?Dinmiş...Hangi din?Öğrettikleri din islam mı?Yorumlarınızı,bu abileri yakından tanıyanların da yorumlarını bekliyorum... Saygılar... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| benimde başima böyle bişey gelmişti zamanında adamlarin bana şart koştuklari şeyler..., 1) Saçini Keseceksin 2) hergün 5 vakit namazını kılcaksın 3) kot pantolon yasak kumaş giyiceksin( ki hayatımda hiç giymem ve giymeyeceğim bişi) 4) Kur'an Öğreteceklermiş 1 saat günde 5) hergün hocamiz vaaz verecekmiş...vsss aklımda kalanlar bunlar Babam ve ben şöyle göz göze geldik...sonra dışarı çıktık arabaya kadar sustuk ve babama ben sey dedim "Baba bunların dini varsa ben dinsiz olmaya razıyım ya " babam yine oyle deme oglum dedi...adamların ders dışında herşey öğretiyorlar ha derste öğretiyorlar giden akadaşlarım var ama bilinç altına oyle bir yerleşmiş ki adamlar sankı mumyalanmış uzaktan kumanda ile hareket ettiryorlar... __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! [ Uzun Bir Süre için Yok ] |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Maalesef , çocuklarını bu cemaatlere kaptıran bir çok Aile.. Bin pişman oluyor.. Ama iş işten geçiyor.. Bir Aile dostum.. Çocuğunu zor kurtardı.. çocuk psikolojik tedavi gördü... Ilımlı islam projesi.. İnsanlık dinlemiyor ! ne yazık ki!. |
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Abileri bilmez miyim,FEM'in abilerini,arkadaşım vardı F-1 'de FEM'in e iyi sınıfıdır,ders çıkışında bu sinevizyon salonuna alıp Fetullah'ın ağladığı vaazları falan dinletmişler,derece bekliyorlar bunlardan,bunlar da bi daha böyle birşey olursa ayrılırız falan demişler ondan beri ne yurtta ne başka yerde karışmıyorlar diyorlardı.Bir de bazı arkadaşlarım abilere sırf akşam briyerlere gideyim de eve geç gelirsem babam kızar abilerde kalırım diye gidiyolardı:D Konuyla alakasız bir anı daha;arkadaşım abi çay demleyelim demiş abilerden birine,o da kenardan bir çorap almış içine koymuşlar çayı atmışlar çaydanlığa:DŞaşırmış bu tabii o akşam ve bir daha hiç çay içmemiş,bu anı gereksizdi ama gülelim biraz da. FEM'e gidip te bu tarz şeylere kanmayanlar,beyinlerinin sulanmasına engel olanlar varsa,onlar bence FEM'e sırf iyi eğitim verdiği için fala ngidiyorlardır,herhalde,başka birşey gelmiyor aklıma.İzmirdeydim ben 3 sene önce orada da Körfez Dershanesi var,FEM'in İzmir ayağı diyebiliriz.Cemaat dershanesinden farkı yok bence. saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #5 | ||
| Alıntı:
Peki bunu destekleyenler yok mu bu forumda,gerçekten merak ediyorum.En çok da nedenlerini.... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Devlet kendi okullarında bu eğitimi vermeyi bir yana, aksine yasaklıyorsa insanların bu gibi bağnaz yerlere yönelmesi normal karşılanmalıdır.Çünkü hak bilinçsiz bir şekilde yetiştirilmiş azıcık bir okuması olanı hemen uçuruveriyor. Eğer İlahiyat Fakülteleri başta olmak üzere Dini İlimleri iyi öğrenmeye sevkedecek yerleri açsaydı elbette durum böyle olmazdı.Ama dini eğitim alanı gittikçe daralıyor.Bulunduğum İlahiyat Fakültesinde öğrencilerimiz bizden daha azdır. |
| #7 | ||
| Alıntı:
raya gelen öğrenciler az ise bu onların sorunu zaten.Ben de olsam oraya gelmem.Çünkü:bu işin geleceğini aydınlık görmüyorum.Ama benim teyzemin eski bulunduğu yer bir köy okuluydu.İlköğretim.Oradaki bir yıl önceki öğrencileri,eski müdür imamhatipe yollamış.Ve hepsinin puanı meslek liseleri tutarken...Oraların geleceğini aydınlık görmememin nedeni de bu!Orada kaç kişi okumayı istiyor.Ya da okusa(özellikle kız öğrencilerin)iş alanları neler olacak?Siz de söylediniz öğrenciler,sizden azmış daha niye açılsın ki okul?Bence yeterince var...Ve yeterince de oraya gönderilmeye mecbur bırakılan var.Ama yine de dediğiniz gibi saçma sapan abilere gitmektense daha iyi niyetli yöntemlerle öğrenebilirler. Sizin de dediğiniz gibi böyle yerlere gidilmesinin sebebi devlettir,arkasındaki güçler ve tabi:bilinçsiz aileler.. __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> | |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| ben FEM dershanelerine giden bir öğrenciyim. ve iyikide oraya gidiyorum.ilk eski adıyla LGS şimdiki OKS sınavlarına hazırlanırken gitmiştim. benim elimden tuttular ve belki intihar edebileceğim bir zamanda beni korudular. ama herşey ayarınca yapılmalı. yani yeni doğan bir bebeğe süt yerine sarma versen olmaz. burdada aynı, yeni dinini tanıyan, ailesinde hiçbir dini eğitim almayan birine küt diye namaz kıl denmez. yada sabah namazına kalkmak zordur. daha yeni namaz kılmaya başlamış birini sabah namazına kaldırsan belkide o kişi dinden soğuyacaktır. onun için yavaş yavaş, kişinin bünyesine göre hareket edilmeli bence. ablaların böyle hata yaptıkları oldu. Ama sn Nilsunun arkadaşınınki gibi hayatımız sadece çalışmakla, okumakla geçmiyordu. ama böyle bir hayatta insanlık dışı değildir sn Nilsu. biz yeri geldiğinde aramızda eğlencede yapıyorduk, müzikte dinliyorduk, oyunda oynuyorduk, moral geceleride yapılıyordu yani. çok abartmamak lazım. __________________
Zayıf ve köksüz inançlar ,şişesi olmayan gaz lambasına benzer.Ufacık bir şüphe esintisinde ışığı hemen sallanmaya ,titremeye başlar.Şiddetli bir esinti karşısında sönebilirler. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Birde ABLALAR vardır: 2000-2001 tarihleri arasında fem dersanesine gittim Namaz şart sohbet şart... Eğer gitmezsen ders dışında öğretmenlerin yanına çözemediğin soruları çözmeleri için gittiysen devlet dairesindeki gibi BUGÜN GİT YARIN GEL! ÇOK İYİ BİLİRİM FEM'i... Dersanenin en üst katında evin salonu edasında kocaman bir oda vardır... Ders bitiminde ağlaya ağlaya kuran okumalar zikir çekmeler...FETTULLAH HOCA PROPAGANDALARI FETTULLAH GÜLENİN HAYATINA DAİR vcd formatlı videolar... Sonra sınıftan bir kaç kişi seçilir 3-5 neyse bunlar bir hafta yurtta kalır BENDE KALDIM ![]() İşte o ablalar ders sonrası kuş sütü eksik olmayan sofralar kurar ki hepsinin ailesinin maddi durumu orta veya orta gelirin altında .... Yasin ayetel çevirdikleri sayfadan hangisi çıkarsa bağıra çağıra kuran okumalar ... Gülmek adeta haramdır çok gülüyorsan hemen dikerler gözlerini... Birde şu gece uyumadan ablalar yanaklarımızdan öperlerdi bizi hafızamda en çok kalanların başlıcalarından biridir... Ben mi işkilleniyorum derdim ama biri vardı ki yanağımdan mı öpüyor dudağımın kenarından mı belli değildi. Ben mi işkilleniyorum derdim ama tek olmadığımı sonra anladım..Öğretmenlerimizin hepsi bayandı..Yani hiçbir kadın öğretmenlerimiz erkek öğrencilere ders anlatmazdı dersden çıkar çıkmaz türbanlarını sıkma baş olacak şekilde bağlarlardı... Geçenlerde Sağlıkda yaşanan skandalın haklı yanı vardır yani Çünkü bu kadınlar erkek öğrencilerine cinsiyet ayrımı yapmaktaydılar... Ramazan ayında oruç tutmadığım halde iftara kaldırırlardı..Alın dinde zorlama yoktur diyenlere fettullahın cephesinden bir örnek olsun...Ama siz şimdi -Eee arada çıkar böyle yobazlar dersiniz- filmin sonu aynı yani ![]() Çok var örnekleri bu kadarı aklımda...Aslında bu kadarı bile yeter... |
| #10 | |
| Abartı filan değil!Ben arkadaşımı o gün kaybetmiştim.Sonra kazandığımda da geçmişten izler taşıyordu.Ve hala da öyle...Şimdi size soruyorum:birinin hayatıyla oynamak günah değil mi?''Dinde zorlama yoktur''öyle değil mi?Bir kişiyi ibadete zorlamak ne demek oluyor?Oraya çoğu insan sadece parası olmadığı için gidiyor,yalan mı?Sonra şartlar koyuyorlar:Sn.fidel'de bunlardan bir kaçını yazmış...Eğer amaçları gerçekten geleceğe sağlıklı bakabilen bireyler yetiştirmekse,bunu hiç bir karşılık beklemeden yapsınlar.Ya da isteyene yaptırsınlar ama:burada eğitim almak için bunu zorunlu tutuyorlar!Onlar sevap kazanacaksa ders verince de kazanır...Ben dine,ya da bunun öğretilmesine filan karşı değilim.Ben ne olursam olayım buna karşı çıkmam.Ama:ben neler olduğunu yakınımdan biliyorum.Bunların abartı olmadığını arkadaşımı görseydiniz anlardınız.Din öğretilsin ama:zorla güzellik olmaz!!!İstemeyeni de yallahlasınlar,değil mi?Arkadaşımın hayatı ders ve dinle somutlanmıştı.Ben bunu biliyorum...Sizin hayatınıza tanık olmadım...Sindire sindire ikna etsinler değil mi insanları?Daha iyi bir yöntem de olamaz zaten...Büyük ihtimal arkadaşımı o yöntemi geliştirmeden önce eğitmişlerdi,düşüncelerin etkisinden kurtulabildi zaman alsa da...Peki oarada ders ve dinden başka,siyaset de konuşuyorlar mı?Siyasetle dini filan bütünleştirmeye de kalktılar mı?Amaçları nelermiş?Merak ediyorum,yazın da bilelim.Sevap kazanmak,Allah adına yapıyorlar filan da demeyin.Allah adına yapsalar herkese eğitim verebilirlerdi.Kimse için onlar cehenneme gitmeyecek... <Sn.Sabır Gülü sorularımı cevaplarsanız sevinirm.Bir şeyleri haklı göstermek değil amacım,sadece meraqk!!!Bu arada sanırım bir tek sizin abiler iyi çıkmış >__________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> NİLSU Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-01-07 17:26 . |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|