| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
MHP ile Ulusalcılar kol kola/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| MHP ile Ulusalcılar kol kola Lozan Antlaşması'nın 82'nci yıldönümü nedeniyle İsviçre'nin Lozan kentinde düzenlenen panel, yürüyüş ve mitinge katılan ''Lozan-2005 Kurultayı'' heyeti, uçakla İstanbul'a geldi. Heyeti taşıyan uçak, Atatürk Havalimanı'na saat 04.00 sıralarında indi. Kurultay heyetini, ellerinde Türk ve KKTC bayrağı bulunan çok sayıda vatandaş karşıladı. İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, havalimanında yaptığı açıklamada, Lozan Antlaşması'nın 82. yıldönümünde, İsviçre'de, Türkiye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine göz dikenlere meydan okuduklarını ve bayrak gösterdiklerini söyledi. Lozan'da çeşitli ülkelerden gelen Türk vatandaşlarının birlik ve bütünlük mesajı verdiğini ifade eden Perinçek, ''Tüm dünyaya bölünmezliğimizi bir kere daha göstermiş olduk'' diye konuştu. Ermeni soykırımının bir yalan olduğunu kaydeden Perinçek, ''Binlerce kişi bu gerçeği İsviçre'nin meydanında haykırdık. 'Ermeni soykırımı yoktur' diyenleri yargılayan ülkeler de en kısa zamanda bu kanunlarını değiştireceklerdir'' diye konuştu. Eski MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül de İsviçre'de çok sayıdaTürk ve Türk dostuyla birlikte olduklarını belirterek, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya gösterdiklerini ifade etti. Havalimanında bekleyen bazı vatandaşlarca, İP Genel Başkanı Perinçek, eski MHP İstanbul Milletvekili Gül ile eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'na çiçek verildi. ---- Yıllarca insanları kardeşleri, aileleri birbirlerinden ayırdılar, sağcı solcu diye, şimdi kol kola giriyorlar. BU iki karşıt kesimin hangi çıkar etrafında beraber çalıştıklarını gerçekten merak ediyorum. Mhp li arkadaşlar varsa, bizi aydınlatsalar. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Bence sebebi ne olursa olsun güzel bir olay. En azından, birbirine girmenin bir faydasının olmadığını anlamışlardır umarım. Fikirler ise her zaman tartışılabilinir. |
|
| #3 | ||
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| geçmişte ne olursa olsun,günümüzde hangi amaç uğrunda bir araya gelirlerse gelsinler böyle bir tablonun oluşması olumludur. Alıntı:
| |
|
| #4 | |
| Geçmişte yaptıkları kavgaları, iki tarafta sözde idealleri için yapmışlardı. Her iki tarafın ideali de bu ülkenin iyiliği!, geleceği! içindi. Şimdi de aynı düşünce içerisinde imişler. Eğerki şu an ki durumları doğruysa önceki davranışlarının yanlışlığının farkına varacak kadar bilinçsiz kişilermiydiler. Eğer geçmişteki düşünceleri doğru ise, şu an ki davranışlarının birlikteliklerinin altında -tıpkı geçmişte olduğu gibi- bu ülke iyiliği adına pek hayırlı sonuçlar beklemiyorum. Sonuçta, tabi ki, kan dökmektense şu anki birliktelikleri daha iyi. (En azından kısa vadede ve dışardan bir bakışla). __________________
|
| #5 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2005
| Yıllardır dış güçlerce kullanılan 2 taraf ,nihayet bir an bile olsa ortak ve doğru noktada buluşabildiler.Ne sağcı ,ne solcu ,önce ulusalcı olacaksın..... |
|
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2005
| merhaba ilk yazım herkese selam olsun arkadaşlar ben üniversite öğrencisiyim siyaset ile yakından ilgiliyim fakat hiçbir partiye mensup değilim.siyasi görüşüm ise türk milliyetçiliği temelindedir.bu doğu perinçek kimdir?bunu düşünmeliyiz ilk başta.bu adam 1990 lı yıllarda dağa çıkıp pkk nın başıyla anlaşma yapmaya çalışmıştır.ve apo ya karanfil verirken dağdaki teröristlerle el sıkışırken pozlar vermiştir bunları nette rahatlıkla bulabilirsiniz.bu adam o zaman depe gidecek pkk oylarını kendi partisine çekmek için uğraşlar vermişti.fakat red cevabı almıştı.bunlar unutuldumu ne çabuk?gerçi burası türkiye.bu olaya devlet işi falan diyorlar ama ben inanmıyorum.o adamki teroristin elini sıkmış nasıl olurda türk bayrağını elinde taşır anlamış değilim.bana bu durumu izah edecek arkadaş varsa lütfen yazsın. saygılar ergenekon |
|
| #7 | |
| İşin içinde başka bir menfaat varsa her bayrağı taşır insan. Dün pkk bayrağı bugün Türk bayrağı. Kaldı ki, bu oluşuma! MHP lilerin desteğinin sebebini çözebilmiş değilim. Taban da tavanla aynı görüştemi acaba? __________________
|
| #8 | |
| http://www.internethaber.com/mays/ar...php?aid=307779 Konuyla ilgili Bedri Baykam bakın neler demiş. __________________
|
| #9 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.İbra... İşin içindeki "menfaat"i açıklar mısınız.? MHP'lilerle, Perincek'in ulusalcılıkta birleşmesi size göre hangi menfaat nedeniyledir? |
|
| #10 | |
| Mesela eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş bu gruptan. Savaş'ın zamanında genel başkan yetkilerini kullanmaması yönünde dava açtığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de aynı grupta. Aynı Vural Savaş, hakkında kapatma davası açtığı ve kapattırdığı Refah Partisi'nin gayriresmi yayın organı Milli Gazete'ye demeç verebiliyor, demecinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı övebiliyor. Yine aynı gazeteye Türkiye'nin en inançlı Atatürkçülerinin başında gelen Prof. Dr. Anıl Çeçen de demeç verebiliyor, antiemperyalist tavrından ötürü Erbakan'ı övebiliyor. Anlayacağınız 'ulusalcı cephe' böyle bir cephe. Kafası karışık, geçmişiyle tutarlılık derdi pek olmayan bir cephe. Radikalden İSmet Berkan böyle tanımlıyor bu birleşmeyi. Kaldı ki, MHP li Hele ki aşağıdaki haberle birlikte bu koalisyona artık samimi bakmıyorum. Veya düzelteyim, ülke yararını gözeten bir samimiyet olarak bakmıyorum. http://www.zaman.com.tr/?hn=201317&b...r&trh=20050812 Perinçek acaba, kitabını yazdığı yıllarda antlaşmanın okumadığı maddeleri mi varmış ki, bugün kitabındaki düşüncelerinin tersi yönde fikrileri var? Tüm bu çelişkiler, bu birlikteliğin ülkeye bir fayda sağlamayacağı ve görünenin aksine bir amaç olduğunu gösteriyor bana göre. Mehmet Gül'ün Perinçek le aynı safta olması MHP açısından pek birşey ifade etmez. Bahçeli nin bu koalisyona sıcak bakmadığı ortada en azından. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü ibra Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-08-05 11:49 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|