Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski09-01-07, 21:33  #1
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir
Neden çevremizde olan bitene tepkisiz?

Ülkemizde nükleer enerji santralinin kurulup kurulmaması konusunda herkesin bir fikri var ama neden diğer ülkelerde kurulup kurulmaması bizi ilgilendirmiyor? Kaldı ki olabilecek bir felakette etkilenen sadece onun bulunduğu ülke olmayacaktır.
Çölleşme günümüzün en büyük sorunlarından biridir doğrudan yaşamımızı ve gelecek kuşaklarımızı etkileyecektir.Kimse neden ilgilenmiyor?
Bir ülkede olup bitenler hakkında her ülke bir söz söylerken bizden neden ses çıkmıyor?
Neden sadece bizi etkileyecek olayları önemsiyoruz?Ve neden herzaman doğru olmadığını düşünsek bile,kendi neslimize zararı olacağını düşünsek bile gözgöre göre çıkarımızı koruyan tarafta oluyoruz?
Eski09-01-07, 22:00  #2
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Nükleer denince herkesin aklına sadece nükleer silahlar geliyor ve bizimim de artık nükleer silahlarımız oluyor diye bakıyorlar.
Belki de en büyük nedeni budur.

Ya da çevreye verdiği kalıcı zararlardan da habersiz oldukları için olabilir.

Bu arada haklısın. Çernobil'de yaşanan kazadan sonra Karadeniz de etkilendi.
Ukrayna'dan bize kadar geliyorsa bizim gibi önemli bir coğrafyada yaşanabilecek en ufak kaza nelere yol çar acaba?
Ayrıca bu konuda alt yapısı olmayan bir ülkede nelere yaşanabileceği de ortada diye düşünüyorum.
Eski09-01-07, 22:37  #3
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın Barış_Akar şöyle demiş:

Mesajı Göster
Nükleer denince herkesin aklına sadece nükleer silahlar geliyor ve bizimim de artık nükleer silahlarımız oluyor diye bakıyorlar.
Belki de en büyük nedeni budur.

Ya da çevreye verdiği kalıcı zararlardan da habersiz oldukları için olabilir.

Bu arada haklısın. Çernobil'de yaşanan kazadan sonra Karadeniz de etkilendi.
Ukrayna'dan bize kadar geliyorsa bizim gibi önemli bir coğrafyada yaşanabilecek en ufak kaza nelere yol çar acaba?
Ayrıca bu konuda alt yapısı olmayan bir ülkede nelere yaşanabileceği de ortada diye düşünüyorum.

Ben bunu sadece enerji konusu için söylememiştim ama unuttuğum bir noktaya değinmişsin.Aslında alt yapının artık var olduğunu düşünüyorum ben. yine de başka konularda eksiklikler var ve görüşlerde de.Şimdi moda olan bunun kitle imha silahları üretimi için bir oyun olduğu bunu savunanlarda bu oyuna Türkiye'nin de girmesi gerektiği görüşündeler.Neyse Nükleer Enerji konusunda bunlar zaten tartışılıyor.Benim merak ettiğim tavırlarımız. Niçin düşünemiyoruz tavırlarımızın bu şekilde sürdüğü sürece karanlığa doğru ilerlediğimizi.
Eski09-01-07, 22:43  #4
barış

Bence nükleer enerjiye gerek de yok, sonuçta bizim yenilenebilir enerji kaynaklarımız var ve bunlar bize yeter...

Dediğin gibi ursulamel belli bir kitle susmayı tercih ediyor ve bunu da neden yaptıklarını bilmiyorlar.

Yukardaki sözüne katılıyorum: Tavrımızı bu şekilde sürdürdüğümüz sürece karanlığa ilerliyoruz...
Eski11-01-07, 02:22  #5
geronibo57

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: nereye

Yaptığımız şeylerin bir anlamı olmuyor da ondan. Ben Sinopluyum şehrimize kurulacak santraller için binlerce imza toplandı , gösteriler , mitingler yaptık ama hiçbir yararı olmadı. Galiba önce gücü elimize almalıyız. Ama susmak çok daha büyük bir saçmalık. etkisiz olsada çabalamak gerek ve başka ne yapabiliriz diye sormak.
geronibo57 is offline  
Eski11-01-07, 03:29  #6
barış

Kadıköy'de Yurtsever cephe de sizin için imza toplamıştı haberiniz var mı yani ufak da olsa bir işe yaradı mı ?
Eski11-01-07, 03:43  #7
vmeihcmm S

vmeihcmm S'nın Avatarı

Ülke / Şehir: SAMSUN/Türk-iş

Alıntı:

Mesajı Göster
Kadıköy'de Yurtsever cephe de sizin için imza toplamıştı haberiniz var mı yani ufak da olsa bir işe yaradı mı ?
Herkes heryerde bu iş için imza topladı işe yaramıştır tabii ki imza atmak için alınan kalem ve kağıtlar sayesinde hiç yoktan ülkede ufak da olsa ekonomide bir canlanma görüldü o dönemlerde ya da
konuya gelirsek bu ülke gençliği zamanında bazı şeylere çok tepki gösterdi ne oldu sağ sol gençler birbirini yedi.. Olmadı gittiler susturamadıklarını da astılar...
Demek ki artık başka çareler gerek dik kafalılık herşeye eylem yapmak veya imza toplamak hiçbir işe yaramıyormuş.
SAYGILAR
vmeihcmm S is offline  
Eski11-01-07, 13:27  #8
geronibo57

Alıntı:

Mesajı Göster
Haberim yoktu ama Türkiye'nin her tarafında bu imzalar toplantı ama bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü hiçbir geri adım atılmadı. Herkesin cabası için teşekkürler.

Ama sadece bizim için değil bütün türkiye bütün dünya için atıldı o imza. Bu tepkilerin hiçbir anlamı yok ve etkisi olmadı hükümet içindeki kuklalar tepki göstermedikçe nükleere hayır demedikçe.
Eski12-01-07, 02:12  #9
maxim

maxim'nın Avatarı

Ülke / Şehir: i s t a n b u l

Ben nükleer enerjiye karşı değilim arkadaşlar. Ama bu konuda söze şöyle başlarım: Eğer mevcut doğal kaynaklarımız, ihtiyacımız olan elektriği sağlayamıyorsa; nükleer santrale karşı değilim. Şuna dikkat etmeliyiz. Enerjimizin büyük bölümü dışa bağımlı. Bu ne demek? Olası bir savaş durumunda, ya da dış politika anlaşmazlıklarında; elektriğimiz kesilebilir. Enerjide dışa bağımlılık hayati bir tehlikedir. Bunun dışında Sayın Ursulamel arkadaşımızın tespitine katılıyorum. Tepkisiziz. Ve dünya da çoğu zaman tepkisiz. BM bile tepkisiz kalıyor artık haksız savaşlarda ve katliamlarda
maxim is offline  
Eski12-01-07, 11:54  #10
geronibo57

Alıntı:
Sayın maxim şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben nükleer enerjiye karşı değilim arkadaşlar. Ama bu konuda söze şöyle başlarım: Eğer mevcut doğal kaynaklarımız, ihtiyacımız olan elektriği sağlayamıyorsa; nükleer santrale karşı değilim. Şuna dikkat etmeliyiz. Enerjimizin büyük bölümü dışa bağımlı. Bu ne demek? Olası bir savaş durumunda, ya da dış politika anlaşmazlıklarında; elektriğimiz kesilebilir. Enerjide dışa bağımlılık hayati bir tehlikedir. Bunun dışında Sayın Ursulamel arkadaşımızın tespitine katılıyorum. Tepkisiziz. Ve dünya da çoğu zaman tepkisiz. BM bile tepkisiz kalıyor artık haksız savaşlarda ve katliamlarda
Evet haklısınız yarın birgün bir savaş olduğunda veya bir ambargo enerjisiz kalacağız. Nükleer santral dışa bağımlılığımızı engelleyecek fakat. Atılan küçük bir bomba nükleer bomba etkisi yapacak.

Tepki konusuna gelince tepki gösterenlerin gücü yok ve tepki gösterecekler güç vermiyorlar.
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)