Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yazıyaz'ın büyük hatası

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski10-01-07, 11:28  #1
arkadascaa
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Nov 2006
Yazıyaz'ın büyük hatası

http://www.yaziyaz.com/forum/thread8765.html

yukarıda ki link,bilişim bölümün den ''En beğendiğiniz iki site? '' konusuna aittir.
konu,bir ay açık kaldıktan sonra sevgili Roj u hev'in yazısı'nın ardın dan kilitlendi.
gerekce sunulmamış... sanırım Roj u hev'in yazısı etkilemiş olacak ki
konuyu birisi kilitlemiş..birisi diyorum çünkü konuya kilit vuran'ın isimi yok

yazıyaz gibi değerli bir site'nin başka isimler verilmesin den çekinip
popülaritem düşer,düşüncesin de olduğunu sanmıyorum
nede,üyelerim başka sitelere kayar gibisin den zayıf düşüncelere kapıldığını.

diyelim ki başka site isimleri vermek yazıyaz'ı etkiliyor.
o zaman şu geliyor aklıma,hergün konular da alıntı yapılan sitelerin link'leri veriliyor.
ve site kuralların da alıntı'nın belirtilmesi isteniyor.

Roj u Hev'in dediği doğru ve konu bu yüzden kilitlendi ise
bun dan sonra alıntıları belirtmek te yasak olsun.
ee..nede olsa diğer sitelerin reklamları yapılıyor
yazıyaz ın popülariteside düşüyor...

benim bir bakkalım var,karşı caddeye bir bakkal daha açıldı diye korkmam.
müşterim hazırdır ve benden memnun dur...
iyi hizmet ve fikirler değişir ise..müşteri de gelmez olur

yazıyaz'a üye olmadan önce bu konuyu başka bir sitede açmıştım
ve hemen kilitlediler...klasik site anlayışı
yazıyaz ile songull (siteye artık girmiyor)sayesin de tanıştım
farklı oluşu nedeni ile buradayım.
buraya da açmamın sebebi yazıyaz'ın farklı olması idi..
arkadascaa is offline  
Eski10-01-07, 12:42  #2
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Sn.arkadaşça, sizin de içinde bulunduğunuz bir kısım arkadaşlarımız ikide bir "yazıyazın büyük hatası" gibi nitelemelerden önce "biz nerede hata yapıyoruz da bu tür polemiklere yol açıyoruz?" diye sorması gerekiyor. Açılan ve arkadaşlarımız tarafından kilitlenen konu forum kurallarına uygun değildir. Kapatılmış olması haklı gerekçelere dayanmaktadır.

Hep söylüyoruz: Kurallarımızın hangisi size yanlış geliyorsa, polemik mantığını bir kenara bırakarak, o kuralı tartışmaya açabilir ve samimi bir şekilde bunu konuşabilirsiniz. Konu varılan sonuca göre yönetimce değerlendirilir ve konu bir şekilde sonuçlandırılır. Ama kurallarımız varolduğu sürece, tüm katılımcı arkadaşlarımızdan buna uyması beklenmektedir. Hepimizin bu konuda dikkat etmesi de gerekmektedir.

Sözkonusu topik açık bir ihlal olduğu için kilitlenmiş ve bu konuda bir yanıt da verilmemiş veya açıklamanın yapılmaması atlanmış olabilir. Ama her fırsatta eleştiri oklarını yöneltme çabası göstermek, bizleri başka sitelerle kıyaslama gibi bir mantığı her fırsatta dillendirmek, verdiğimiz onca yanıta rağmen hala bu konularda ayak diremek tarafımızdan samimi bir davranış olarak algılanmamaktadır. Sözkonusu kural çok eski bir kuraldır ve haklı bir mantığı ifade ettiği için de değiştirilmemekte, korunmaktadır.Yazıyaz kurallarıyla bir bütündür. Burada yazı yazan ve yorumlarda bulunan her katılımcı bunlara uymakla yükümlüdür. Bizler ancak bu şekilde sitenin seviyesini ve saygınlığını koruyabileceğimizi, uygulamaya koyduğumuz her kuralın bu açıdan önemli olduğunu varsaymaktayız. Böyle düşünüyoruz.Bunun doğru doğru bir yaklaşım olduğuna inanıyoruz. Ve buraya üye olan bütün arkadaşlarımızdan da buna saygı duymasını bekliyoruz. Sanırım konuyu önceden belirlemiş ve kural olarak da belirtmiş olmamız, bu beklentiyi haklı çıkaracak bir neden de oluşturuyor.
Bu nedenle bu tür ihlalleri ve arkasından gelen bu tür eleştirel yaklaşımları anlamakta zorlanmaktayız.

Konuya bu açıdan bakmakta yarar var. Bu bakış açısının gereksiz polemiklere yol açmayacaktır diye düşünüyorum.
melnur is offline  
Eski10-01-07, 12:43  #3
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi

Belki Yaziyazin önemsemedigi birseydir popülarite fakat bir cok ard niyetli insanin bu sitenin durumundan faydalanabilecegi gercegini degistirmiyor. Evet basligi ben bildirmistim siteye zarari olacagindan.
Roj u hev is offline  
Eski10-01-07, 14:26  #4
arkadascaa
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın melnur şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn.arkadaşça, sizin de içinde bulunduğunuz bir kısım arkadaşlarımız ikide bir "yazıyazın büyük hatası" gibi nitelemelerden önce "biz nerede hata yapıyoruz da bu tür polemiklere yol açıyoruz?" diye sorması gerekiyor. Açılan ve arkadaşlarımız tarafından kilitlenen konu forum kurallarına uygun değildir. Kapatılmış olması haklı gerekçelere dayanmaktadır.

Hep söylüyoruz: Kurallarımızın hangisi size yanlış geliyorsa, polemik mantığını bir kenara bırakarak, o kuralı tartışmaya açabilir ve samimi bir şekilde bunu konuşabilirsiniz. Konu varılan sonuca göre yönetimce değerlendirilir ve konu bir şekilde sonuçlandırılır. Ama kurallarımız varolduğu sürece, tüm katılımcı arkadaşlarımızdan buna uyması beklenmektedir. Hepimizin bu konuda dikkat etmesi de gerekmektedir.

Sözkonusu topik açık bir ihlal olduğu için kilitlenmiş ve bu konuda bir yanıt da verilmemiş veya açıklamanın yapılmaması atlanmış olabilir. .
sevgili melnur benim konu'nun kilitlenmesi ile bir sorunum yok
1 aydır açık olan konu bu..bugüne kadar neden bekledi
bana diyorsunuz ki yeni gördük ve kilitledik..

bakın o konuya cevap yazanlar dan biri sayın papyrus ve kendisi moderatör.
kuralları oda bilmiyor sanırım
ve büyük hata da bu
ilk hafta silinse sorun olmazdı tabiki
ama aradan 1 ay geçmiş ve bir mesaj üzerine silinmiş.

amacım polemik yapmak değil.kendi gördüğüm doğruyu söylemek
buda yazıyaz da serbest(kurallar çercevesin de).

hoşca kalın
aydınlattığınız için teşekkür ederim.
arkadascaa is offline  
Eski10-01-07, 15:39  #5
vmeihcmm S

vmeihcmm S'nın Avatarı

Ülke / Şehir: SAMSUN/Türk-iş

Evet sanki biraz son gelen mesaj sizi uyandırmış ve ondan sonra konu kilitlenmiş gibi olmuş.
Ama kilitlenmesi bence de normal birşey.
vmeihcmm S is offline  
Eski10-01-07, 17:44  #6
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi

sitenin her sayfasinda en üstte bir dikkat sembolü var daha düzeyli bir forum icin diye baslayan bir yazi var.

Egerki yöneticiler dikkat etmemisse yada gözden kacmis olsa bile üyeler bu profillerinin altindaki dikkat sembolünden konuyu yada mesaji site yönetimine bildirebiliyor.

Bu konunun kurallar ile baglanmasina gerek olan bir konu degildir. Yani Moderatör Papyrus de kurallar da belirtilmedigi icin dikkat etmemis olabilir. Ama bu konu ard niyetle kullanilabilecek bir konudur. Bende bununla ilgili sikayeti sikayet butonundan site yönetimine bildirdim. Bence onlarda dogru olani yaptilar.

Cünkü birisi girip kendi sitesinin reklamini yapabilir
Cünkü birisi girip kendi sitesinin linkini burada verip yaziyaz.com ´un arama motorlarindanki raitingi sayesinde kendi sitesinin popülaritesini yükseltebilir
Cünkü Arama motorlari bu sitede arama motorlarinca düsük olan bir sitenin linkine rastlarsa bu Yaziyaz.com un raitinginde düsüse neden olabilir.
Cünkü birisi girip bir link verir ve verdigi bu site yaziyaz.com un sayginligi disinda bir site olabilir.

Ayrica

17- Sitenin olanakları kullanılarak kişisel faaliyetlerde bulunulamaz ve yönetimin izin vermediği herhangi bir sitenin tanıtımı yapılamaz ve bu konularla ilgili linkler gösterilemez.

Bu kural sebep gösterilerek de bu konunun kapanmasi dogrudur.

Arkadasca belki iyi niyetle acti bu konuyu ve belki su ana kadar kötü niyetle kullanan da olmadi ama ilerde olabilir ve sürekli büyüyen bir sitede böyle bir ard niyet cok rahat gözden de kacabilir. Konunun kapatilmasini hakli buluyorum
saygilar
Roj u hev is offline  
Eski10-01-07, 19:17  #7
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Alıntı:
Sayın arkadascaa şöyle demiş:

Mesajı Göster
sevgili melnur benim konu'nun kilitlenmesi ile bir sorunum yok
1 aydır açık olan konu bu..bugüne kadar neden bekledi
bana diyorsunuz ki yeni gördük ve kilitledik..

bakın o konuya cevap yazanlar dan biri sayın papyrus ve kendisi moderatör.
kuralları oda bilmiyor sanırım
ve büyük hata da bu
ilk hafta silinse sorun olmazdı tabiki
ama aradan 1 ay geçmiş ve bir mesaj üzerine silinmiş.

amacım polemik yapmak değil.kendi gördüğüm doğruyu söylemek
buda yazıyaz da serbest(kurallar çercevesin de).

hoşca kalın
aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Konuyu arkadaşlarımız açıklığa kavuşturmuş. Ancak bir iki noktaya değinmek istiyorum.

1) Forum sadece yöneticilere ait değildir. Forum üyeleri forum kurallarına aykırılık teşkil eden hususları raporlayarak yönetime yardımcı olabilir. Ayrıca forum kurallarını okumak , bu doğrultuda hareket etmek ve haklarının bilincinde olmak her üyenin mutlaka gerçekleştirmesi gereken şeylerdir.

2) Yukarıdaki mesajınızda yönetici Papyrus adını kullanmışsınız.Ancak ''çok büyük bir hata'' yapmışsınız. Sn.Papyrus bahsi geçen başlığa 10.12.2006 tarihinde mesaj yazmıştır. Oysaki bu adreste de görüleceği üzere Sn.Papyrus yönetime 18.12.2006 tarihinde katılmıştır.

3) Sizin mesajınız nezlinde bir ikazda daha bulunmak istiyorum. Forum kurallarını her üyenin okumasında ciddi yarar vardır. Bu hem hakların hem de ödevlerin bilincine varmak için bir gerekliliktir. Geçtiğimiz günlerde Sn.Merham Foral'ın da bu konuda bir duyurusu oldu. Dilin özensiz kullanımının kural ihlali olduğu da forum kurallarında ifade edilmiştir. Ancak halen üyelerimiz noktalama,imla hataları yapmakta bağlaçların ayrı yazımı konusunda gerekli özeni göstermemekteler. Forum içinde göstermiş olduğumuz hassasiyetleri bu konuda da göstermekte ciddi yarar olduğu kanaatindeyim. Tüm forumun bilgisine...

Son olarak hatırlatmakta yarar var. Kural dışı mesajlar hiç bir suretle forumda yer alamaz. Yönetimin gözünden kaçan ya da raporlanmayan tüm kural dışılıklar isterse üzerinden 1 ay değil 1 yıl geçmiş olsun gerekli işleme tabi tutulur. Zaman aşımı sadece cezaya uygulanabilir.
seha is offline  
Eski11-01-07, 00:12  #8
bbucak

Giriş Tarihi: Oct 2006
...

Sözü geçen konu başlığının, içeriği gereği, herhangi bir bilgi ve/veya fikir paylaşımına hizmet edeceğini zannetmiyorum. Ve bir üye olarak, bu tip konuların yerine bilgiye ve paylaşıma açık daha zengin içerikli konuların olmasını da tercih ederim. Bunu sağlamayı hedefleyen forum kuralları, bu veya benzeri bir amacı taşıyorsa herkesin saygı göstermesi gerekir diye düşünüyorum.

Ancak kilitlenmenin hangi kuralla aykırı olduğunu anlayamadım. Bunu bir eleştiri olarak değil, öğrenmek için soruyorum sadece. En azından yöneticilerden, madde 17'ye dayanarak mı bu kuralın alınıp alınmadığını öğrenmek isterim.
bbucak is offline  
Eski11-01-07, 02:24  #9
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

Yazan yöneticilere ilaveten ;

Maalesef, yazıyaz yönetimi bazı kullanıcılarımızın hoşuna gitmeyen bir karar aldığında hemen nedenleri düşünülmediğinden en büyük eleştiri okları ile sorgulanıyor.

Yazıyaz tarafsızdır! Ancak, tarafsız olmayan bazı kullanıcılar vardır, özellikle yazar adayları, sadece kendi siteleri reklam olsun diye bu kısma mesajlar göndermeye başlamış ve maalesef eski kullanıcılarımızdan bazılarının artniyetli hareketleri görülmüş ve bu nedenlerden ötürü başlık kilitlenmiştir.

Biz o başlığı kendi aramızda konuşmuş en başında kilitlememiz gerektiğini düşünmüştük, fakat eğer bunu yapsak o zaman tarafsızlığımızı yitirirdik.! İş çığrından çıkmaya başladığı an ve topiğin reklam amaçlı kullanıldığı an müdahale edilmiştir. Yani herhangi bir kullanıcının yazdığı yazıdan sonra kapanması ile ilgisi yoktur. Kaldı ki kullanıcılarımızın uyarılarıyla bazı düzenlemeler yapmak bizleri memnun etmektedir.

Yazıyaz'ın tarafsızlığını sorgulamadan önce bazı art niyetli kişilerin neler yapabileceğini düşünmeye çalışmak sanırım zor bir nokta olmasa gerek...

Saygılar...
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 18:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)