"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Parti kursanız.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Partinizİ Hangi Tabanda Kurardınız ? | |||
| Sosyalist tabanda kurardım | 37 | 69.81% | |
| Şeriat tabanında kurardım | 8 | 15.09% | |
| Irkçı-Faşist tabanda kurardım | 6 | 11.32% | |
| Anarşist tabanda kurardım | 2 | 3.77% | |
| Oy Verenler: 53. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Herkesin genç yaşlarda klasik hayalleri vardır: Parti kurmak. Siz olsanız partinizi hangi tabanda kurardınız? Neden ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-01-07 04:15 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Benim böyle bir hayalim hiç olmadı.Açıkçası düşünüyorum parti kursam zor oluyor tabiki düşünmediğim için ama şıkların da açık ifadesine bakarsak ilk seçenekten yana benim düşüncem. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Çok genç yaşlarda parti kurmak ile parti vermek kavramları kimilerinin ütopyalarında birbirlerine karışabilir. Aynı ya da benzer düşünceyi paylaşanların biraraya gelebileceği , zorluklardan bile haz duyulacağı düşünülür de ; bunu az ya da çok başarmış insanların kaçının kurduğu partiyi terk ettiği ya da ettirildiği , emek sarfettiği oluşumun kimlerin eline geçtiği , eyleme başladığı düşündaşlarıyla kaç kilometreye kadar ulaşabildiği pek de araştırılmaz. İlk hedefler genelde kurulu düzeni ya silahli mücadele ya da anayasayı değiştirerek değiştirmektir. Bunun çok kısa süre içinde olabileceği hayal edilir de ; yaşamının en fazla üçte birini kapsayacak ideallere o kadar çaba sarfedilmez.Sabırsız davranılır.Rasyonel değilde ,romantik davranılır. Evde anne-babasına , odasını paylaştığı kardeşine ya da arkadaşına hatta sevgilisine katlanamaz ;dayanamazda hayallerine hep katlanılabileneceğini sanır. Oda ya da ev düzeninde ki ,giyim tarzındaki en küçük eleştiriye katlanamazda , anarşist bir yaşam tarzının özgürlük sağlayacağı bile varsayılr. Yinede gençler bu klasik hayallerinde içtendir. Çoğumuzun hoşuna gitmese bile. Sevgiler, doğançay doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-01-07 11:27 . |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
![]() Bu arada ben de sosyalist taban dedim. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Dünyayi yönetmek için bu dört şık yeterlimi.Sosyalizm ve seriatın(kuran hükümleri)ortak yonleri oldugunu düşünürsek,ikisi dısında cazip yonetim şekli yok görünüyor(!) __________________
B İ Ş N E V ! |
|
| #6 | |
| Size göre neler olmalıydı ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sosyalist görüşle açıldığı bariz bir anket ,ömrü pek uzun olmaz bence.__________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #8 | |
| Anket süresiz sayın remat. Hem neden böyle dediniz şimdi anlayamadım. Size yakın gelen şıkkı işaretleyin olsun bitsin. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bu ankete göre Milliyetçilik ırkçı,faşist kavramına giriyor sanırım,Atanın kurduğu ülkede milliyetçiliğin düştüğü hale bak,ilginç __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Atatürk'ün komunist sanıldığını var sayarsak:61 da yine öyle olmaz.. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|